Poradna duly
Jana Čurdová
Jj, já jsem ročník 86,takže mi bude v sprnu 27 ![]()
Mě to právě zajímalo, když jsi napsala, že jsi byla na tom umělém oplodnění, dřív na to totiž chodily starší ženy, ale teď tam chodí čím dál tím mladší. Jedna známá je stejně stará jako já a už na něm byla několikrát a furt nic… Tak mě to překvapuje, že už takhle mladý ženský tohle musí podstoupit
Upřímně, já si to neumím představit, my se začli bavit o dítěti a do měsíce jsem byla těhotná, možná dřív a hned dvojčata…njn, v tomhle mám štěstí, když to ostatní prostě nedopadlo.
Jj, Mariánky jsou krásný, tak až kluci povyrostou, tak klidně přijeďte ![]()
Ahoj holky ![]()
Tak tady brouzdám po emiminu a narazila jsem na Vás
. Máme také dvojčátka a hledám někoho s kým bych mohla poklábosit, kdo ví, jaké to je s dvojčaty, výchova atd atd. Měla jsem plánovaný termín porodu 1.8., ale nakonec, jak už to s těmi dvojkami bývá, nenechali mě je donosit a rodila jsem o 14 dní dřív ![]()
Nevadilo by Vám, kdybych se k Vám přidala???
![]()
@Fraya Ahojky
,jasně, že se můžeš přidat ![]()
Tak, já tě hned vyzpovídám
, máš kluky nebo holky? ![]()
Takže jsi rodila v 38.týdnu? Já taky a bylo mi řečeno, že dýl je ani nenechávají…
Děkuji za přivítání ![]()
Jsem ráda, že jsem Vás našla, máte děti stejně staré a hlavně dvojčátka
takže super.
No já jsem rodila v 37+4, porod byl vyvolávaný, ale rodila jsem přirozeně. Výsledek jsou 2 kluci 2,57kg a 2,75kg. Ještě na porodním sále jsem se ptala po té holčičce
, ale porodní asistentka si ze mě dělala legraci, že pro ty 2 holčičky si musím přijet zase příště ![]()
@Fraya Teda to byli cvalíci
Já mám dvě holky, jedna měla 2320g a 2230g a taky jsem rodila přirozeně… záhul!!! Já teda po tom nevtipkovala, museli mě uspat, aby mě zašili, protože jsem byla ošklivě potrhaná a když jsem se probrala, tak jsem byla ráda, že žiju
Uff, bylo to náročný…
A jak ti v noci spinkají děti a jak papají? ![]()
To je otázek…
![]()
No tak u nás máme taky dva kluky rodila jsem ve 32tt Honza měl 2230g a Milan měl 1810g rodila jsem císařem holky vy jste si to vytrpěli já bych asi neporodila ![]()
No upřímě, mě také do smíchu po porodu moc nebylo, trvalo to moc dlouho
, ale tak nějak jsem „doufala“
Ale to šití bylo asi to nejhorší, mám pocit, že mě doktorka štupovala, jako ponožku ![]()
Potom při převozu na pokoj jsem ji dokonce omdlela, jak se mi motala hlava a byla jsem anemická, museli mi dávat i 2× transfuzi
Na pobyt v nemocnici po porodu ne moc ráda vzpomínám, bylo to náročné, kluky mi nosili večer na kojení a ráno už mi je přivezli na pokoj a starej se!
Teď klukům rostou stoličky, takže jsou umrčení a protivní, v noci mi občas křičí ze spaní, jak je to bolí. Tomu jednomu se na obou stranách naběhly hrčky a má tam modřinky, jak se ty zoubky derou ven a hodně ho to bolí. Zítra musím koupit ten cal-gel, snad to zabere ![]()
Zatím jim chutná, tak snad v tom i budou pokračovat, milují jogurty (to mají po mamince) a banány ![]()
Tak sleduji @Michelle86, že máš také typické dvojčata, už na porodním sále se tam sestry tomu smály, jak jsou u nich přehozené čísla váhy my máme 2570 a 2750 a Vy 2320 a 2230. ![]()
@alpen já jsem si taky myslela, že to nedám a při té představě, že dvě zároveň
jsem se ptala na císaře, ale bohužel byli hlavičkami dolů, takže spontánně ![]()
Ty jo, taky pěkné váhy, na to, že šli mrňouskové tak brzy
.
Holky a cvičili jste s maloškami Vojtovku? ![]()
Jo jo Vojtovka to bylo něco toho řevu no kolikrát se počurali asi strachem jak jsem cvičila bez plen ale už máme vše ukončený kluci jsou dobří teď akorát musíme hlídat nožky aby nebyli ploché ten cal gel je dobrý u nás zabral hned a máš dvojvaječné nebo jedno
Jo to jsem zapomněla, mám dvojvaječné, máme to pěkně rozdělené, tatínek má své dítě a já taky, úplně to sedí, povahou i vzhledem ![]()
My cvičili Vojtovku taky, docela záhul pro všechny, kluci potřebovali „porovnat“ z toho břicha, podle toho, jak se mi tam vlnili, tam asi neměli moc místa.
Omlouvám se, asi už jsi to psala, ale jak byli dlouho kluci v inkubátoru? A proč se narodili už v tom 32tt?
A vy máte taky dvojvaječný?
Ahoj holky
,tak jak se máte? A co dítka?
Ty moje už tady lítají
![]()
@Fraya Můžu tě poprosit o křestní jméno?
Abych věděla, jak tě oslovovat. Jinak, já jsem Míša, což asi není těžké uhádnout
![]()
Taky mám dvojvaječný, Terezka je celá já a Dianka je po tatínkovi…taky to máme rozdělené. A můžu se ještě zeptat, byly počaty přirozeně nebo jsi byla na umělým oplodnění? Já se musím pochlubit, my to zvládli přirozeně
, máme v rodině dvojčata, takže asi geny no…
No, a ještě k tomu porodu, já taky myslela, že to nezvládnu…holky, kdybyste viděly, jak jsem vypadala těsně před porodem
,jsem malá a drobná a takový břicho, já myslela, že neporodim, ale nakonec to šlo.
Anemická jsem byla taky, ale nikdo se se mnou moc nepáral
Když mě přivezli z porodního sálu na pokoj, tak jsem si musela přelézt z toho lůžka na postel, jenže mi to moc nešlo a ty vložky a všechno mi tam zůstalo a ten saniťák, nebo kdo to byl, na mě začal řvát, že co s tím má jako dělat?? A že ostatní ženský, už z porod. sálu odejdou i po svých a já tohle…no, v tu chvíli, ikdyž mi bylo zle, tak jsem se zmohla na jedovatou poznámku a pak byl klid,,,ale jak odešel, tak jsem hned začla bulet…njn, hormony ![]()
A pár dní po porodu jsem se strašně zadýchávala, prostě jsem nemohla popadnout dech, takže jsem sotva dolezla na wc…no děsný :-/
S holkama jsem necvičila Vojtovku, ale chodily jsme na rehabilitace, protože Dianka měla trošku zploštělovou hlavičku ( no, taky šla ven první, tak musela „prorazit“ cestu, Terka žádný zploštění neměla). Na ty rehabilitace ale chodili z našeho města snad všichni s mimi, takže jsem byla taková skeptická…měly jsme nějaký cviky, ale bylo dost těžký je kolikrát udržet a hlavně u toho byl děsnej řev
Navíc, potom, co se rozlezly, tak se Dáje ta hlava sama upravila, tak myslím, že to bylo celkem zbytečný… no nevím. Každopádně, mě trošku štve, že nás někam posílali, skoro rok a holkám nic nebylo a přitom ve zprávách často ukazují děti, který opravdu nějaký rehabilitace potřebují, protože jsou třeba po obrně a těm to pojišťovna neproplatí
A přitom i to naše cvičení, muselo být dost drahý… no nevím prostě.
No, ty zoubky…ze začátku to byla síla, teď už to celkem jde, ale zítra jdeme na preventivní prohlídku, já i holky…tak jsem zvědavá
Nevím, jak zvládne holkám otevřít pusu, no a já se taky bojím, zlobí mě moudráky, pořád mám všechny ![]()
Ahoj holky ![]()
Tak mi v noci docela klid a teď jsou zatím „oproti“ včerejšku v pohodě, snad jim to vydrží
třeba dají zoubky na chvíli pokoj.
Míšo, jsem Petra a dvojčátka máme také v rodině, to jsem se ale zozvěděla, až když jsem byla těhotná
tchýně je z dvojčat, ale to druhé umřelo po porodu, tehdy se to moc ještě neřešilo
Takže jaké bylo mé překvápko, když mi mudr. řekl že to vypadá na „dvojčátka“ tehdy jsem se pěkně orosila ![]()
To jsi si v porodnici také užila své
, ale upřímě smekám před Tebou, sama na tu smečku, fakt klobouk dolů
jak to zvládáš finančně a psychicky?
Držím pěsti, až u zubaře vše dopadne na 1*
Jejda já musím jít zasáhnout, kluci mi tady kropí pitíčkem koberec
já už nevím, jak jim to vysvětlit ![]()
@Fraya Tak to věřím, že jsi se orosila… já tenkrát totiž taky
Já prostě myslela, že budu mít jednu holčičky a ejhle dvojčata…tak jsem chtěla aspoň páreček, měla bych Dianku a Dominička, no a nakonec mám dvě holčičky
Mám tu svojí vysněnou Dianku a ještě Terezku. A jak se jmenují tvoji kluci? ![]()