Poradna duly
Jana Čurdová
Přesně, já pořád chtěla tu holčičku
a když jsem zjistila, že budou děti dvě. Tak jsem si říkala, super páreček, hned jsem věděla jména Terezka a Matěj, no tatínek si přál 2 holčičky. A já si říkala, jaká je pravděpodobnost, že budou obě děti kluci???
Proto jsem do poslední chvíle v tu holčičku doufala a to byla má otázka i na tom porodním sále
, jo
pak mě ještě zajímaly placenty, ale i když říkali že jsou obě venku, tak jsem po šesti nedělí stejně musela na kyretáž (revizi dělohy) ![]()
Ale jsem za oba kloučky vděčná a nedala bych je
Ten starší je Martin a druhý Kubíček.
@Fraya A o kolik minut jsou od sebe? U nás je Dianka o 6 min starší ![]()
Ty jo, tak s těma placentama to ti nezávidím
… nevím, jak ty, ale já měla pocit, že dostat ven placenty bylo snad horší než celý porod
Člověk byl rozbolavělý, to břicho najednou tak divný a do toho mi na něj doktorka začla mačkat nebo co a snad i dovnitř šahat…no nevím, protože já byla fakt hotová a tohle strašně bolelo a tak jsem jí hned začla pleskat po rukách, ať mě nechá
Ona byla v pohodě, tak to chápala, ale říkala, že placenty musí ven…jinak mě budou muset uspat, aby to vše dostali ze mě. Tak já, jsem vydržela, aby ve finále, při šití ( asi po 2 stezích) zjistili, že jsem hodně potrhaná a že tohle prostě nezašijou, když jsem při vědomí. Tak přišla anestezioložka a uspali mě, po tý narkóze to bylo ale strašný, já se furt nemohla probrat a bylo mi tak divně a do toho, tady máš 2 děti a starej se…
Teď se tomu směju, ale v porodnici to bylo zlý.
Vůbec jsem to nestíhala, sestra říkala, že je mám kojit po 3 hodinách, tak jsem to tak dělala, pak přišla jiná a říkala, že Terka je aktivní dvojče a měla by jíst častěji…takže Terezku jsem kojila 20 min každý 2 hodiny a Dianku taky 20 min každý 3 hodiny… holky, v tý době mi všechno trvalo, než jsem je přebalila, tak to byla věčnost, takže já dokojila, dala jsem příkrm a měla jsem tak 20 min a mohla jsem jít kojit znovu
![]()
Pak přišla zase jiná sestra a ta byla rozumná a naučila mě kojit je najednou po 3 hodinách a byl klid ![]()
Tak konečně jsem se tady dostala
Jaký jste měli den? ![]()
Koupila jsem ten Calgel a docela se jim to líbilo, zatím dobrý tak uvidíme ![]()
Kluci jsou od sebe 3 minuty, to byl fofr, toho prvního jsem nějak nezaregistrovala, v závěru u toho prvního mi museli dávat i kyslík, abych to udýchala ![]()
Taky mám podobnou skušenost s tím kojením, potom přišla laktační poradkyně a ukázala mi, jak na to a občas mi je přišla i přiložit, no byla změna ![]()
Holky rozkojily jste se plně nebo jste dávaly umělou výživu? My jsme už v porodnici dokrmovali Bebou a i doma jsme dál pokračovali.
Ahojky
, já měla docela klidný den, takže pohoda… a holky už chrní, tak super ![]()
Já kojila 6 měsíců a taky hned v porodnici je začli dokrmovat Bebou a tu jim dávám do dneška, každý ráno dostane každá 100 ml.
A Peťul, taky jsi je dokrmovala přes injekční stříkačku?
To bylo děsný…
Ahojky tak jsem taky tu
já se na net přes den nemám šanci dostat kluci jak by uviděli noťas tak by bylo zle toho křiku už jednou mě Milan vyloupl klávesu
no den byl celkem dobrý u nás bylo hodně větrno a tak jsem ani dneska nos nevystrčila
akorát větrala no Milan ani dneska nespal a večer do 5 minut odpadl a Honza spal 30 minut večer nechtěl zabrat ani po mlíčku brebentil a poskakoval v postely děsný a já se tak těšila do sprchy no ale dneska jsem na pár minut vytuhla a Milan mě pěkně zdemoloval brýle vyloupl sklo a ohnul packu no já myslela že mě trefí
naštěstí se to dalo opravit ale to byla chvilka asi si dám páratkla na oči
abych neusla no deska moc nechtěli bašti co u vás no a jak píšete kdo je na koho podobný u nás je Honzíček podobou na mě a povahou celej táta a Milda podoba táta a povaha já no je to pěknej kolotoč ![]()
Jeee Marti, tak teď jsem se nasmála s tou vylouplou klávesou
Čoveče, holky jsou na tohle pohodářky, můj noťas je nechává naprosto chladné…
zato mi furt berou mobil a hážou s nim a vždycky se tomu hrozně řechtaj a říkájí „bááá“ to má být „bác“,ale to „c“ nám ještě nejde ![]()
A po brýlích mi jdou taky… ikdyž já je moc nenosím, nikdy jsem si na ně pořádně nezvykla a tak mám kontaktní čočky, jsou pohodlnější a když si je objednávám z netu, tak to ani moc nestojí ( na 3 měsíce 500,– i s dopravou),tak to jde.
A pak mají holky rády moje náušnice…už několikrát jsem málem přišla o uši… ![]()
Tak tohle znám, někdy mi holky taky přes den nelehnou a pak jsou protivný a ufňukaný,,,ale dneska mi spaly po obědě přes 2 hodinky…to bylo super.
No super, tak jsme se tu zase sešly ![]()
Tak nám kluci po obědě taky moc spávat nechtěli nebo spíš moc tomu nedali, vždy tak po 50minutkách, teď se to trochu otočilo a spí něco přeees hodinu
no jsem ráda, ale to období asi před 14 dny bylo děs. To co oni byli schopni udělat v té postýlce, já tam nakouknu a velkej piknik, kluci pod matračkama a kopali patičkami do dna postýlek
No a jelikož naši kluci nejsou schopni být přikrytí, takže každý májí spací pytle. Dokážou si je rozepnout, vyhodit z postýlky a hůrá pod ty matrace…
celé kolo ustlání postýlek, vložení dítěte do spacáků, hledání dudynků mezi změtí hraček, matrací a postýlek ![]()
Holky, jak to máte s těmi dudynama? My se ho stále nedokážeme zbavit, prostě na cestování, do kočárku a na spaní, stále nutnost
, ale říkám si, že do těch 2 let je to snad ještě v normě ![]()
Jinak já kojila do 7 měsíců, no spíš už jen odsávala, protože mi to přišlo rychlejší a navíc, mi Marťa nechtěl sát, takže i ušetření času. To ti naši vypijí ráno jeden 120ml a druhý 150ml mlíčka. Bebu jsme vysadili hned na začátku, pak jsem měli Nutrilon a teď dáváme Babylove nebo Sunar Complex 3.
Míšo, tak to máš hodné holky, já taky noťas chráním vlastním tělem a oni pořád šmidlí tou myší „jako máma“
s telefonem dělají halo a u nás je taky „bááá“.
V kolik je dáváte večer spát? A do kolika Vám vydrží?
No, tak to dnešní spaní byla taky spíš náhoda, někdy se nám to vůbec nepodaří a nebo jen na 20 min,,,dneska se ale zadařilo ![]()
A už se mi taky stalo, že jsem nakoukla do pokoje a povlečení stažený, holky skoro nahatý, všechno vyházený na zemi
no děsný.
A co se týče nočního spaní, tak od 3.týdnů mi spinkaly nerušeně celou noc a od roku se to změnilo
Budí se mi několikrát za noc a nechtějí mlíko jen čaj, dokážou vypít celou lahvičku a vůbec hodně k večeru pijou a pak jsou furt pročůraný…přebaluju je i 4× za noc a kolikrát je musím celý převlíknout :-/ Taky si vynucují spát u mě, jenže to se vůbec nevyspím
a nevím, jak je toho zbavit, tohle je každou noc. Jediný, co jsem odbourala je to, že když je dám po večeři spát, tak už neřvou 2 hod, ale fakt lehnou. To vždycky zhasnu světlo (nechám jen lampičku) a jdu pryč a do 5 min spí a kolem 23 hod se budí a chtěj právě ke mně…
A dudlík už dávno nemají, jednoho dne jsem jim ho vzala a oni nic…tak aspoň něco ![]()
Míšo, tak ty dudlíky Ti závidím, to noční stěhování holek do postele a přebalování už míň
To mě zase kluci pijí od malička strašně malo, v podstatě jednu lahvičku za den a ještě na půl
taky nevím, co s tím, nejhorší to bylo v létě přes ty vedra nebo když mají horečku. To jsem jim dávala čaj nebo vodu po lžičkách a potom se mi z toho pozvraceli
Já je dávám chrnět kolem té 20hodiny a občas se vzbudí na pití nebo dudyn vypadne
, ale jinak spí do té 6 občas 7 hodiny.
Peti -tak to je u nás taky dudlík nedají ani za nic já každý večer hledám vlezu pod postel za postel za televizor a nakonec je pod madrací hrůza už kolikrát ho cucám sama jak jsem vynervovaná
no taky do těch 2 let počkáme já kojila asi 3,5 měsíce odsávala do porodnice kluci se narodili ve 32 tt praskla mě najednou voda a bylo měsíc se dopekali v inkubátoru jako kuřátka
ale vše se dohnalo Honza je už 15 kg macík milan je trochu drobnější 11kg ale když je někdy musím vžít oba tak to uplně dostačuje
já dávám taky bybylove je dobrý nám od 3 měsíce zachutnalo žádná zácpa ale v DM k sehnání 3 zatím není až v Březnu no ale už jim dávám i kravské mlíčko tak nějakou zásobu máme ![]()
Tak to holky pijou jak prokoplý
a zrovna na večer nebo v noci, dopoledne nic nechtějí. No, jenže pak se furt budí kvůli plenám… a to je šílený. Dávám je spát kolem 19 hod nebo 19:30,podle toho, jak to stihneme a vstávají ráno kolem 7 nebo 8,taky jak kdy…
Holky nebojte, těch cumlů se zbavíte dřív než myslíte
My je taky dřív měli všude, měla jsem jich asi 10,protože holky je furt házely za postýlku atd.,ale pak jednoho večera jsem jim nedala žádnej a klid.
No, Terezka, protože jí maso, tak má 11,1 kg a Dianka ta je buchtová, maso ani sýry nechce, tak má „jen“ 10,7 kg.
No Mati právě, že v DM to mlíčko už dlouho není k sehnání a já se pořád na něj ptám, už si připadám, jak blázen, protože ve dvou je pořád ta spotřeba docela velká
Řeklla bych, že mi to mlíko pijí místo čaje
(takže bude až v březnu? No u nás prodavačky pořád nic neví…
)
Jo a nemáš náhodou podle fotky z profilu kočárek Easy walker? Tak nějak mi to příjde povědomé, my ho máme - sporťák ve stříbrném provedení
To jsou kluci pěkně těžcí, oni jsou pokud dobře počítám v tom červnu? Naši kluci mají oba kolem 11kg, rozmezí 1kg. A s těma dudynama to je přesně, jako u nás. Ještě já blbka dala na mojeho, potřebovala jsem koupit nové a byly na výběr, ty noční když se nasvítí, tak ten kroužek svítí, říkal že by to mohlo být fajn
Tak jsem to objednala a jeden je celý průhledný a druhý mírně nažloutlý, no nadávám při každém „lovení dudynů“ od někud, protože je nikdy nevidím, jak jsou průhledný
![]()
No tak u nás se chodí spát kolem 18 až 19h a spí se do 5h
Honza má v hlavě budík a v 5h je hore
já jsem taky ranní ptáče a moc toho nenaspím aji když jsem byla malá hned mě vše vzbudilo a to má Milda po mě a po kom máte jména já dala po dědečkovi Milan a přítel po pradědovi Jan
Míšo, jak jsi to udělala s těma dudynama? Jako, že šly holky spát a nedala jsi jim ho? To by ti moji nepřežili
alespoň ten Kuba ne. To je marný případ, ten když jde spát, musí mít v jedné ruce medvídka přítulníčka, v druhé ruce malý-mini polštářek na spaní a v puse „dudu“, to už avizuje od rána, že mu jako chybí „dudu“, ale prostě přes den doma nemá nárok
musíme prostě odvést pozornost jinam ![]()
Tak to my máme asi hubeňoury, my jsme byli na prohlídce koncem ledna a Marťa měl skoro 11kg a Kubík něco přes těch 11kg.