Dvojčátka srpen 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
124
20.2.13 13:34

Přesně, já pořád chtěla tu holčičku :srdce: a když jsem zjistila, že budou děti dvě. Tak jsem si říkala, super páreček, hned jsem věděla jména Terezka a Matěj, no tatínek si přál 2 holčičky. A já si říkala, jaká je pravděpodobnost, že budou obě děti kluci??? :mrgreen: Proto jsem do poslední chvíle v tu holčičku doufala a to byla má otázka i na tom porodním sále :nevim:, jo :D pak mě ještě zajímaly placenty, ale i když říkali že jsou obě venku, tak jsem po šesti nedělí stejně musela na kyretáž (revizi dělohy) :,(
Ale jsem za oba kloučky vděčná a nedala bych je :srdce: Ten starší je Martin a druhý Kubíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
20.2.13 14:01

@Fraya A o kolik minut jsou od sebe? U nás je Dianka o 6 min starší :-)
Ty jo, tak s těma placentama to ti nezávidím :-(… nevím, jak ty, ale já měla pocit, že dostat ven placenty bylo snad horší než celý porod :roll: Člověk byl rozbolavělý, to břicho najednou tak divný a do toho mi na něj doktorka začla mačkat nebo co a snad i dovnitř šahat…no nevím, protože já byla fakt hotová a tohle strašně bolelo a tak jsem jí hned začla pleskat po rukách, ať mě nechá :lol: :lol: Ona byla v pohodě, tak to chápala, ale říkala, že placenty musí ven…jinak mě budou muset uspat, aby to vše dostali ze mě. Tak já, jsem vydržela, aby ve finále, při šití ( asi po 2 stezích) zjistili, že jsem hodně potrhaná a že tohle prostě nezašijou, když jsem při vědomí. Tak přišla anestezioložka a uspali mě, po tý narkóze to bylo ale strašný, já se furt nemohla probrat a bylo mi tak divně a do toho, tady máš 2 děti a starej se… :lol: :lol: Teď se tomu směju, ale v porodnici to bylo zlý.
Vůbec jsem to nestíhala, sestra říkala, že je mám kojit po 3 hodinách, tak jsem to tak dělala, pak přišla jiná a říkala, že Terka je aktivní dvojče a měla by jíst častěji…takže Terezku jsem kojila 20 min každý 2 hodiny a Dianku taky 20 min každý 3 hodiny… holky, v tý době mi všechno trvalo, než jsem je přebalila, tak to byla věčnost, takže já dokojila, dala jsem příkrm a měla jsem tak 20 min a mohla jsem jít kojit znovu :-D :-D
Pak přišla zase jiná sestra a ta byla rozumná a naučila mě kojit je najednou po 3 hodinách a byl klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
20.2.13 20:56

Tak konečně jsem se tady dostala :D Jaký jste měli den? :mavam:
Koupila jsem ten Calgel a docela se jim to líbilo, zatím dobrý tak uvidíme :nevim:
Kluci jsou od sebe 3 minuty, to byl fofr, toho prvního jsem nějak nezaregistrovala, v závěru u toho prvního mi museli dávat i kyslík, abych to udýchala :(
Taky mám podobnou skušenost s tím kojením, potom přišla laktační poradkyně a ukázala mi, jak na to a občas mi je přišla i přiložit, no byla změna :)

Holky rozkojily jste se plně nebo jste dávaly umělou výživu? My jsme už v porodnici dokrmovali Bebou a i doma jsme dál pokračovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
20.2.13 21:14

Ahojky :kytka:, já měla docela klidný den, takže pohoda… a holky už chrní, tak super :-)

Já kojila 6 měsíců a taky hned v porodnici je začli dokrmovat Bebou a tu jim dávám do dneška, každý ráno dostane každá 100 ml.
A Peťul, taky jsi je dokrmovala přes injekční stříkačku? :-D To bylo děsný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
20.2.13 21:16

Ahojky tak jsem taky tu :mavam: já se na net přes den nemám šanci dostat kluci jak by uviděli noťas tak by bylo zle toho křiku už jednou mě Milan vyloupl klávesu :roll:no den byl celkem dobrý u nás bylo hodně větrno a tak jsem ani dneska nos nevystrčila :) akorát větrala no Milan ani dneska nespal a večer do 5 minut odpadl a Honza spal 30 minut večer nechtěl zabrat ani po mlíčku brebentil a poskakoval v postely děsný a já se tak těšila do sprchy no ale dneska jsem na pár minut vytuhla a Milan mě pěkně zdemoloval brýle vyloupl sklo a ohnul packu no já myslela že mě trefí :cert: naštěstí se to dalo opravit ale to byla chvilka asi si dám páratkla na oči :) abych neusla no deska moc nechtěli bašti co u vás no a jak píšete kdo je na koho podobný u nás je Honzíček podobou na mě a povahou celej táta a Milda podoba táta a povaha já no je to pěknej kolotoč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
20.2.13 21:22

Jeee Marti, tak teď jsem se nasmála s tou vylouplou klávesou :-D :-D :-D Čoveče, holky jsou na tohle pohodářky, můj noťas je nechává naprosto chladné… :-) zato mi furt berou mobil a hážou s nim a vždycky se tomu hrozně řechtaj a říkájí „bááá“ to má být „bác“,ale to „c“ nám ještě nejde :-))))
A po brýlích mi jdou taky… ikdyž já je moc nenosím, nikdy jsem si na ně pořádně nezvykla a tak mám kontaktní čočky, jsou pohodlnější a když si je objednávám z netu, tak to ani moc nestojí ( na 3 měsíce 500,– i s dopravou),tak to jde.
A pak mají holky rády moje náušnice…už několikrát jsem málem přišla o uši… :-D

Tak tohle znám, někdy mi holky taky přes den nelehnou a pak jsou protivný a ufňukaný,,,ale dneska mi spaly po obědě přes 2 hodinky…to bylo super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
20.2.13 21:30

No super, tak jsme se tu zase sešly :kytka:
Tak nám kluci po obědě taky moc spávat nechtěli nebo spíš moc tomu nedali, vždy tak po 50minutkách, teď se to trochu otočilo a spí něco přeees hodinu :dance: no jsem ráda, ale to období asi před 14 dny bylo děs. To co oni byli schopni udělat v té postýlce, já tam nakouknu a velkej piknik, kluci pod matračkama a kopali patičkami do dna postýlek :zed: No a jelikož naši kluci nejsou schopni být přikrytí, takže každý májí spací pytle. Dokážou si je rozepnout, vyhodit z postýlky a hůrá pod ty matrace… :jazyk: celé kolo ustlání postýlek, vložení dítěte do spacáků, hledání dudynků mezi změtí hraček, matrací a postýlek 8o
Holky, jak to máte s těmi dudynama? My se ho stále nedokážeme zbavit, prostě na cestování, do kočárku a na spaní, stále nutnost :oops:, ale říkám si, že do těch 2 let je to snad ještě v normě :mrgreen:
Jinak já kojila do 7 měsíců, no spíš už jen odsávala, protože mi to přišlo rychlejší a navíc, mi Marťa nechtěl sát, takže i ušetření času. To ti naši vypijí ráno jeden 120ml a druhý 150ml mlíčka. Bebu jsme vysadili hned na začátku, pak jsem měli Nutrilon a teď dáváme Babylove nebo Sunar Complex 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
20.2.13 21:34

Míšo, tak to máš hodné holky, já taky noťas chráním vlastním tělem a oni pořád šmidlí tou myší „jako máma“ :lol: s telefonem dělají halo a u nás je taky „bááá“.
V kolik je dáváte večer spát? A do kolika Vám vydrží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
20.2.13 21:43

No, tak to dnešní spaní byla taky spíš náhoda, někdy se nám to vůbec nepodaří a nebo jen na 20 min,,,dneska se ale zadařilo :-)
A už se mi taky stalo, že jsem nakoukla do pokoje a povlečení stažený, holky skoro nahatý, všechno vyházený na zemi :-) :-) :-) no děsný.
A co se týče nočního spaní, tak od 3.týdnů mi spinkaly nerušeně celou noc a od roku se to změnilo :-( Budí se mi několikrát za noc a nechtějí mlíko jen čaj, dokážou vypít celou lahvičku a vůbec hodně k večeru pijou a pak jsou furt pročůraný…přebaluju je i 4× za noc a kolikrát je musím celý převlíknout :-/ Taky si vynucují spát u mě, jenže to se vůbec nevyspím :-( a nevím, jak je toho zbavit, tohle je každou noc. Jediný, co jsem odbourala je to, že když je dám po večeři spát, tak už neřvou 2 hod, ale fakt lehnou. To vždycky zhasnu světlo (nechám jen lampičku) a jdu pryč a do 5 min spí a kolem 23 hod se budí a chtěj právě ke mně…
A dudlík už dávno nemají, jednoho dne jsem jim ho vzala a oni nic…tak aspoň něco :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
20.2.13 21:58

Míšo, tak ty dudlíky Ti závidím, to noční stěhování holek do postele a přebalování už míň :roll: To mě zase kluci pijí od malička strašně malo, v podstatě jednu lahvičku za den a ještě na půl :nevim: taky nevím, co s tím, nejhorší to bylo v létě přes ty vedra nebo když mají horečku. To jsem jim dávala čaj nebo vodu po lžičkách a potom se mi z toho pozvraceli :,( Já je dávám chrnět kolem té 20hodiny a občas se vzbudí na pití nebo dudyn vypadne :cert:, ale jinak spí do té 6 občas 7 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
20.2.13 22:00

Peti -tak to je u nás taky dudlík nedají ani za nic já každý večer hledám vlezu pod postel za postel za televizor a nakonec je pod madrací hrůza už kolikrát ho cucám sama jak jsem vynervovaná :mrgreen: no taky do těch 2 let počkáme já kojila asi 3,5 měsíce odsávala do porodnice kluci se narodili ve 32 tt praskla mě najednou voda a bylo měsíc se dopekali v inkubátoru jako kuřátka :srdce: :srdce: ale vše se dohnalo Honza je už 15 kg macík milan je trochu drobnější 11kg ale když je někdy musím vžít oba tak to uplně dostačuje :oops: já dávám taky bybylove je dobrý nám od 3 měsíce zachutnalo žádná zácpa ale v DM k sehnání 3 zatím není až v Březnu no ale už jim dávám i kravské mlíčko tak nějakou zásobu máme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
20.2.13 22:10

Tak to holky pijou jak prokoplý :-( a zrovna na večer nebo v noci, dopoledne nic nechtějí. No, jenže pak se furt budí kvůli plenám… a to je šílený. Dávám je spát kolem 19 hod nebo 19:30,podle toho, jak to stihneme a vstávají ráno kolem 7 nebo 8,taky jak kdy…
Holky nebojte, těch cumlů se zbavíte dřív než myslíte :-) My je taky dřív měli všude, měla jsem jich asi 10,protože holky je furt házely za postýlku atd.,ale pak jednoho večera jsem jim nedala žádnej a klid.

No, Terezka, protože jí maso, tak má 11,1 kg a Dianka ta je buchtová, maso ani sýry nechce, tak má „jen“ 10,7 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
20.2.13 22:19

No Mati právě, že v DM to mlíčko už dlouho není k sehnání a já se pořád na něj ptám, už si připadám, jak blázen, protože ve dvou je pořád ta spotřeba docela velká :lol: Řeklla bych, že mi to mlíko pijí místo čaje :mrgreen: (takže bude až v březnu? No u nás prodavačky pořád nic neví… :roll: )
Jo a nemáš náhodou podle fotky z profilu kočárek Easy walker? Tak nějak mi to příjde povědomé, my ho máme - sporťák ve stříbrném provedení :D To jsou kluci pěkně těžcí, oni jsou pokud dobře počítám v tom červnu? Naši kluci mají oba kolem 11kg, rozmezí 1kg. A s těma dudynama to je přesně, jako u nás. Ještě já blbka dala na mojeho, potřebovala jsem koupit nové a byly na výběr, ty noční když se nasvítí, tak ten kroužek svítí, říkal že by to mohlo být fajn :D Tak jsem to objednala a jeden je celý průhledný a druhý mírně nažloutlý, no nadávám při každém „lovení dudynů“ od někud, protože je nikdy nevidím, jak jsou průhledný :nevim: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
20.2.13 22:23

No tak u nás se chodí spát kolem 18 až 19h a spí se do 5h :cert: Honza má v hlavě budík a v 5h je hore :mrgreen: já jsem taky ranní ptáče a moc toho nenaspím aji když jsem byla malá hned mě vše vzbudilo a to má Milda po mě a po kom máte jména já dala po dědečkovi Milan a přítel po pradědovi Jan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
20.2.13 22:25

Míšo, jak jsi to udělala s těma dudynama? Jako, že šly holky spát a nedala jsi jim ho? To by ti moji nepřežili :mrgreen: alespoň ten Kuba ne. To je marný případ, ten když jde spát, musí mít v jedné ruce medvídka přítulníčka, v druhé ruce malý-mini polštářek na spaní a v puse „dudu“, to už avizuje od rána, že mu jako chybí „dudu“, ale prostě přes den doma nemá nárok :,( musíme prostě odvést pozornost jinam :D
Tak to my máme asi hubeňoury, my jsme byli na prohlídce koncem ledna a Marťa měl skoro 11kg a Kubík něco přes těch 11kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí