Dvou a půl letý syn kaká kde ho napadne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30991
13.10.19 11:53

No a do plinky by se vykakal normalne? To by nezadrzoval? Nemuze si o ni rikat a kakat do ni? Pokud nejde tyden… Chudak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30991
13.10.19 11:54

No a do plinky by se vykakal normalne? To by nezadrzoval? Nemuze si o ni rikat a kakat do ni? Pokud nejde tyden… Chudak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
13.10.19 22:19
@Bobinka007 píše:
Dobrý den, chci se zeptat a možná jsem i zvolila špatný nadpis, ale nevím jak to pojmenovat. Mám dvou a půl letého syna, na malou chodí normálně na záchod bez problémů, ale na velkou to je neskutečný problém. Sedí na záchodě a řve a řve. A pak když ho to chytne, tak to prostě pustí tam kde je. Právě mi dochází trpělivost, už jsem vyzkoušela všechno, i úplatky a furt to nechápe. Takhle bojujeme už půl roku. Vysvětlit si to nenechá to se radši otočí a odejde. Je to katastrofa, vůbec nevím kde jsem udělala chybu. Nevím jak to vysvětlit, ale i kdybych se postravila na hlavu tak on mě nevnímá. Má problémy s komunikací. Nechce téměř mluvit a ani opakovat. Začal chodit do školky a přijde mě, že je to snad horší a horší. Někdy se chová jako zvířátko. Já vím že děti se můžou měnit, ale takhle k horšímu. Když už nám to na záchod šlo suprově, tak je teď týden ve školce a člověk se s ním nedomluví. Už jsem z toho unavená. Všechny děti v okolí bez problémů a ten náš prostě děs. :(

To moc dobře znám, já jsem zažila takový trapas ve videopůjčovně 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
13.10.19 22:37

@Cuddy Zkoušela jsem a nechce. Ale občas chce napustit vanu a tam se potom vykaká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
13.10.19 22:40

@Oriseka Jen zatím nemluví, ale rozumí. Má taky svůj slovník, kterému nikdo nerozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
13.10.19 22:47
@Froseth píše:
To máš ještě dobré, že chodí aspoň na malou :) Náš malý ještě 2 a půl neměl, ale vesele si čůrá a kaká do trenek. Na záchodě si posedí, ale pak se zvedne a jde udělat potřebu někam do soukromí, pod stůl, za křeslo…Radu nemám, jen pochopení, jak iritující to je. Mám pocit, že pořád jenom peru trenky a tepláky :roll: Chce to jen trpělivost, než jim to v té hlavičce docvakne, dřív nebo později to určitě pochopí :)

ti nevim, ale kdyz kaka do kalhot, tak bych to videla na plenku. Ja myslela, ze se mi podarilo dceru na 18m odplenkovat, bylo leto, krasne si sama chodila na nocnicek, nehody zadne. Prisel podzim, ochladilo se a njdrive sem tam nehoda a kdyz se mi behem 20min pocurala 3×, tak mi dosly nervy a dala jsem zase plenu. Na jare jsme to zkusili znova a uz dobry.

Jinak, jak jsem byla vynervovana z toho, ze zacala mit nehody a prestala chodit na nocnik, tak taky pak delala velkou za gaucem. Tehdy jsem pochopila, ze ji svymi pozadavky stresuju. Uklidnila jsem ji, umyla prdelku, chlacholive natahla plenu a do par dnu se prestala u potreby schovavat.
Pokud se dite u potreby schovava, neni to o soukromi. Schovava se pred rodicem, protoze vi, ze rodic se bude zlobiz, i kdyz si treba mysli, ze to dobre maskuje. Takhle male deti nechapou pojem soukromi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22752
13.10.19 23:30
@Bobinka007 píše:
@Oriseka Jen zatím nemluví, ale rozumí. Má taky svůj slovník, kterému nikdo nerozumí.

Kdyz rozumi, tak je to ta lepsi varianta. Jestli tedy rozumi na takove urovni, jak jsem psala. Nestaci jen, ze rozumi beznym pokynum(to zvladne i o rok mladsi dite).Ono taky pod nemluvi se muze skryvat spousta variant.Kdyz dite ma ve 2,5 letech deset srozumitelnych slov, tak uz je to alespon OVŘ, ale pokud spojuje slova do vet, tak to bude nejspis ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
14.10.19 21:55

@Oriseka Někdy řekne i větu. Třeba - To je tátovo auto. Ale zatím minimalně. Má zatím omezený slovník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22752
14.10.19 22:13
@Bobinka007 píše:
@Oriseka Někdy řekne i větu. Třeba - To je tátovo auto. Ale zatím minimalně. Má zatím omezený slovník.

Tak to je pekna veta.To pokakavani je neprijemne. U nas se to odbouralo, jak jsem psala 2 mesice pred tretimi narozeninami a pak se to bohuzel 2krat vratilo tak na tyden v obdobi nemoci. Jednou jsem zacla za kazdy bobek v zachode davat samolepku a za 10 samolepek odmenu a podruhe jsem vyhrozovala, ze mu vratim plinu. Treba by to u vas zabralo. Pak je jeste jedno reseni pomoci projimadla, ale na to u nas nikdy nastesti nedoslo.To je takove reseni, kdyz uz zadrzovani ohrozuje zdravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 22:18
@warita píše:
ti nevim, ale kdyz kaka do kalhot, tak bych to videla na plenku. Ja myslela, ze se mi podarilo dceru na 18m odplenkovat, bylo leto, krasne si sama chodila na nocnicek, nehody zadne. Prisel podzim, ochladilo se a njdrive sem tam nehoda a kdyz se mi behem 20min pocurala 3×, tak mi dosly nervy a dala jsem zase plenu. Na jare jsme to zkusili znova a uz dobry.Jinak, jak jsem byla vynervovana z toho, ze zacala mit nehody a prestala chodit na nocnik, tak taky pak delala velkou za gaucem. Tehdy jsem pochopila, ze ji svymi pozadavky stresuju. Uklidnila jsem ji, umyla prdelku, chlacholive natahla plenu a do par dnu se prestala u potreby schovavat.
Pokud se dite u potreby schovava, neni to o soukromi. Schovava se pred rodicem, protoze vi, ze rodic se bude zlobiz, i kdyz si treba mysli, ze to dobre maskuje. Takhle male deti nechapou pojem soukromi.

To není až tak pravda…některé děti soukromí opravdu vyžadují. Bohužel syn 3 roky a 8 měsíců kaka JEN do pleny 😣jsem z toho zoufalá, ale vzdala jsem veškeré pokusy. Ani uplatky nic. Takže když chce kakat, donese si plenu mladsiho bráchy a prostě mi rekne, ze chce kakat a zavře se v pokoji. Nikdo tam nesmí, chce mít soukromí. Za nic mu nenadavame, prostě cekame, až to nějak pochopí. Nucenim já záchod ani uplatky nepomohly. Ani drahé hračky, tablet, jeho oblíbený nočník co mel, nic. Nikdy se nepokadil do gati, prostě chce jen plenu a soukromi. A respektujeme to. Je to hrozně v takovem věku, ale nechci mu zadelat na psychické problémy a udělat to ještě horší. Jinak je velmi chytrý, mluví od necekych 2 let ve větách, počítá, umí písmenka, na malou je bez plen od 2 let ze dne na den atd. V tomto ale uplne zaostaly…

• Citovat
  • Upravit
263
15.10.19 14:16

@Oriseka No já dávám malinká autíčka, máme jich hodně ve sklepě schovaná. Ale třeba dnes se mi vyplatilo ho tam prostě nechat sedět a bylo hotovo, sice u toho trochu řval, ale nakonec udělal co musel. On mi to dost kazí manžel. Vždycky tam za ním jde a za chvilku ho vezme ze záchodu pryč. A řekne mi, že to zkusí za chvilku, ale už ho nepohlídá, aby to za tu chvilku zkusil. Dnes byl konečně v práci po neschopence a světe div se není problém jít na záchod, já ho tam prostě nechám, na mě nic neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
15.10.19 14:20
@Anonymní píše:
To není až tak pravda…některé děti soukromí opravdu vyžadují. Bohužel syn 3 roky a 8 měsíců kaka JEN do pleny 😣jsem z toho zoufalá, ale vzdala jsem veškeré pokusy. Ani uplatky nic. Takže když chce kakat, donese si plenu mladsiho bráchy a prostě mi rekne, ze chce kakat a zavře se v pokoji. Nikdo tam nesmí, chce mít soukromí. Za nic mu nenadavame, prostě cekame, až to nějak pochopí. Nucenim já záchod ani uplatky nepomohly. Ani drahé hračky, tablet, jeho oblíbený nočník co mel, nic. Nikdy se nepokadil do gati, prostě chce jen plenu a soukromi. A respektujeme to. Je to hrozně v takovem věku, ale nechci mu zadelat na psychické problémy a udělat to ještě horší. Jinak je velmi chytrý, mluví od necekych 2 let ve větách, počítá, umí písmenka, na malou je bez plen od 2 let ze dne na den atd. V tomto ale uplne zaostaly…

Ono to půjde, snad nebudou chodit do plíny ještě v třiceti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22752
15.10.19 16:46
@Bobinka007 píše:
@Oriseka No já dávám malinká autíčka, máme jich hodně ve sklepě schovaná. Ale třeba dnes se mi vyplatilo ho tam prostě nechat sedět a bylo hotovo, sice u toho trochu řval, ale nakonec udělal co musel. On mi to dost kazí manžel. Vždycky tam za ním jde a za chvilku ho vezme ze záchodu pryč. A řekne mi, že to zkusí za chvilku, ale už ho nepohlídá, aby to za tu chvilku zkusil. Dnes byl konečně v práci po neschopence a světe div se není problém jít na záchod, já ho tam prostě nechám, na mě nic neplatí.

Tak to vypada, ze jste na dobre ceste, ze to zas tak velky problem nebude. Jestli je to jen otazka vydrzet trochu jekotu, tak to je dobry.Kez by to tenkrat bylo u nas taky tak snadne.Ale ja si musim proste vse vyzrat do dna :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22752
15.10.19 16:55
@Anonymní píše:

Mate dobry pristup. Jednou se to urcite zlomi. Lepsi plina nez slipy.Je to spolecensky unosnejsi.Ale obdivuji Vase pevne nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
15.10.19 17:02
@Anonymní píše:

Všichni, úplně všichni se to nakonec naučí :wink:
Vim, o čem mluvim, náš téměř čtyřleťák zacal kadit na wc ve třech a pul, do te doby plena, nočník nikdy. Pediatricka uz mlela cosi o klystyru, nutila mi vlastní postupy, to jsem okamžitě pustila z hlavy a prostě čekala. Vyplatilo se.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze

Step by Step