Dvouletá dcera nic nejí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1062
30.12.13 14:17

Ještě se Vás zeptám, vzhledem k tomu, že už je to půl roku, co jste sem psaly - nastaly u vás nějaké změny? Už koušou? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
2.1.14 21:21

Jo, přesně to chci napsat :D Už kouše. Sice maso musí mít třeba v omáčce rozkrájený na kousky nebo rozdělený na vlákna, aby vůbec něco snědla, ale už jí. Řekla bych, že co jsem jí přestala tak nutit je to lepší. Vim že někdo je proti, ale začla jsem jí dávat semtam lízátko, nebo nějakou odměnu :nevim: Jinak taky převážně krmim u tv, ale snažim se aby jedla v židličce. Je neposedná a jsem ráda, když u toho chvíli posedí :) Ted jsem někde četla, že maj i takové období, že třeba 14dní v kuse chtějí jíst to samé. A je fakt, že ted jedla 3 dny svíčkovou a dnes chtěla zas :D To už nebylo. A naučila jsem jí, že když nejedla přes den, tak si dsala v posteli :lol: ráno k snídani hustou polévku, aby alespon jednou denně měla pořádný jídlo. Myslim, že pokud prospívá, tak se to nechce stresovat. Oni poznaj když na ně koukáme s očekáváním kolik toho asi spapají :lol: Tak pevné nervy a pak napiště jestli se zlepšil :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
5.4.16 09:56

Ahojtě holky jak jste vyřešily to, že Vám dítě nechce jíst??jsou nám přes dva roky a malá už půl roku zase nic pořádně nejí plive nebo říká, že nechce…ale jakmile před ní date sladké nebo párky, pizzu tak to by jedla…ja už nevím co mám delat..doktorka řekla, že jí mám nechat hladovět..jenže to moc taky nezabírá, protože na to nemám srdce…ráno vypije mlíko přes den sní třeba jogurt a večer mlíko a tím končíme :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41503
5.4.16 10:06

@Putňátko U nás se to hodně spravilo ve školce, jak vidí ostatní, tak se opičí :-)) i na návštěvě -) jak si brali všichni jablíčka, tak ona musela taky a to to doma nejí! :-) co mít doma pořád po ruce, třeba misku s jablíčky nebo jiným ovocem -)to si sama nevezme? Jakmile „utečeš“ k těm jejím oblíbeným potravinám, tak ti tuplem nic jiného pak nesní :-( to jí opravdu nic normální nechutná? Co těstoviny, brambory na různé varianty atd…v menším množství? U nás teď frčí jogurt, který si sama vybere v obchodě-)na výběrem trochu úpím, ale jsem ráda, že to sní. Je taky dost nejedlík, resp. ochutná skoro vše, ale ty její porce :-((a to po ránu nechce nic než mlíčko a vydržela by tak do oběda :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80225
5.4.16 11:12

Ještě žádné dítě dobrovolně hladem neumřelo, to se neboj @Putňátko . Klidně ji nech na tom jogurtu. A hlavně před ni necpi to sladké, pizzu nebo párek a bude to. Jenom ji nech, až bude chtít, něco sní. Ono se ti to možná i taky trochu zdá, že nejí - zkus si někdy zapsat jeden den všechno, každý drobek, co strčí do pusy, a uvidíš, kolik toho bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
5.4.16 11:39

@Keyllah jj to jsem zkoušela…má svůj stoleček, kam jsem jí do misek dala oběd (kuře na paprice, rajská..věci co dřív milovala) pak do jiné misky právě jablíčko, hrušku, banán…pak do další třeba bábovku, muffiny..vždycky jen ďobne a končí…nebo začne řvát s otevřenou pusou, že to chce vyhodit, tak jí říkám,,ne,, kousej a prostě nic..byla jsem s ní i na hromadu vyšetření a je úplně zdravá..asi budu muset zavést prostě to, že jí dám jídlo a když nechceš tak nejez…protože už fakt nemůžu..zkoušela jsem jí dát na celý víkend ke tchýni a ta z ní byla taky úplně na prášky…chodíme na túry, aby vyhladověla nic…hlavně hodně pije a to doktorka říkala, že taky není dobře, jenže každou druhou lžíci jídla zapíjí a když jí to pití vezmu, přestane dál jíst…já už jsem na mrtvici :,( @inkakřivák to jsem zkoušela taky psát, ale opravdu toho moc není…vždycky do všeho jen ďobne…třeba maso mi vůbec nejí..kousne a vyhodí..kolikrát mám úplně chuť jí nechat doma a daleko utéct nebo se pořádně vyřvat..jenže to pomůže jen opravdu na chvíli :/ a zase vychladnu…je jí 27 měsíců a máme 11 kg :/ ještě do toho je hyperaktivní tak jsem myslela, že se rychleji vyhladoví..né prostě…dám jí v září do školky a budu doufat, že se to spraví…každý říká, že se tam naučí jíst, že my jsme takové taky bývali…tak to budu muset nějak do toho září s ní doklepat, jinak mě brzo odvezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
5.4.16 11:46

@Putňátko na tohle já jsem docela pes. U plnýho stolu ještě žádné dítě hlady neumřelo. Když si náš tříletý vymýšlí, nechám ho. Pokud chce za chvíli něco jiného, řeknu, že až sní, co má na talíři. Vždycky se dřív nebo později vrátí a sní to. Pak dostane třeba tu čokoládu, kterou škemral. Ale teda pizzu nebo párek neměl doteď a doufám, že ještě dlouho nebude.
A jinak, některé děti prostě nepotřebují tolik jíst. Ale pokud se nimrá v jídle, nebo nechce a chce něco jiného, tak to už má dost rozumu na to, aby pochopila, že u jídla jsou určitá pravidla a jí se to, co je na talíři. Nechceš? Nejez. Ale nic jiného nebude.
Píšeš, že Ti hodně pije? Jak hodně pije? Znám děti, co se prolívali, vypili třeba tři litry za den. Rodiče měli podezření na cukrovku, ale všechno v pohodě. Co jí dáváš na pití? JEstli je zvyklá na sladké, tak jí dej vodu, toho bude pít třeba míň.
Jo a ještě bych nenabízela na talíři několik jídel, ale jen jedno, nebo jí dát vybrat předem, ale před ní by mělo být jen jedno jídlo. Můj názor.
Ať se daří! :hug:

• Citovat
  • Upravit
722
5.4.16 12:04

@Lizzi ahoj děkuji za názor..dostala poprvé párek, když jsme tenkrát grilovali a od te doby říká,,párky,,ja jí teda nedávám, říkám, že párky nedostane a pizzu měla jednou, když jsme byli všichni na večeři tak taky říká, že jen,,pizzu,,samozřejmě vím, že tyhle jídla nejsou dobré pro děti, proto jí je vůbec nedávám, ale staví se a nic prostě nechce a pak ví, že dostane mlíko, když nic jiného nejí…doktorka říká, at jí na mlíku udržím aspon do té doby než půjde do školky.
Vypije cca za den kolem litr a půl, což doktorka říká, že je ok a pije čaj neslazený. I vodu kojeneckou dostává, úplně čistou. Cukrovka se u nás nepotvrdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41503
5.4.16 12:36

@Putňátko A to mlíko má jaký? UM? jestli jen toho vypije 1,5l za den, tak si myslím, že samo o sobě jí to dost zasytí a pak už nemá takový hlad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
31.12.16 13:35

Ahoj, náš skoro dvouletý kluk nejí prakticky nic. A když píšu NIC, tak fakt myslím NIC! Například dneska zatím nesnědl nic. Na snídani měl kaši s přesnídávkou, na svačinu ovocnou kapsičku, na oběd rizoto se zeleninou a kuřecím masem. Nevzal si NIC. Včera totéž (snídaně jogurt a pečivo, svačina nastrouhané jablko s mrkví, oběd filé s bramborem, večeře míchaná vajíčka s pečivem). Je schopný takto nic nejíst klidně týdny! Je stále 2-3× denně kojený. Ale to mu přece nemůže stačit ne? Vyhublý vyloženě není, ale je spíš hubený - 92 cm a 11 kg. Taky velmi málo spí - obvykle dá 7-8 hod denně. Bojím se, že je nějak nemocný. Je nejedlík a nespavec od narození a taky dost ubrečený :-( Zatím se ale na nic nepřišlo. Znáte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
31.12.16 13:50
@pandoslava píše:
Ahoj, náš skoro dvouletý kluk nejí prakticky nic. A když píšu NIC, tak fakt myslím NIC! Například dneska zatím nesnědl nic. Na snídani měl kaši s přesnídávkou, na svačinu ovocnou kapsičku, na oběd rizoto se zeleninou a kuřecím masem. Nevzal si NIC. Včera totéž (snídaně jogurt a pečivo, svačina nastrouhané jablko s mrkví, oběd filé s bramborem, večeře míchaná vajíčka s pečivem). Je schopný takto nic nejíst klidně týdny! Je stále 2-3× denně kojený. Ale to mu přece nemůže stačit ne? Vyhublý vyloženě není, ale je spíš hubený - 92 cm a 11 kg. Taky velmi málo spí - obvykle dá 7-8 hod denně. Bojím se, že je nějak nemocný. Je nejedlík a nespavec od narození a taky dost ubrečený :-( Zatím se ale na nic nepřišlo. Znáte někdo?

V prvé řadě okamžitě odstavit, mléko už mu v tomto věku dává pouze doplněk a kojené děti podle mě mnohem hůř jedí. Pak si myslím že se to zlepší. A vyhublý podle mě je soudě podle naší o rok a půl starší žížaly- je větší jen o tři cm, má 13,5, teda a dvě a půl kila víc než váš a podle mě vypadá jak z koncentráku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
31.12.16 13:51

@pandoslava A má aspoň nějaká oblíbená jídla? Taková, co je schopný aspoň někdy se nechat přemluvit a sníst to? Syn je také nejedlík, jsou mu už 4, ale u něj stačí ho přesvědčit, aby si chvilku sedl a začal jíst, potom už si dá. Jinak syn měl rád hlavně polévky a potom syrovou a vařenou zeleninu. Nikdy nemusel taková ta klasická masová hlavní jídla, to začal až ve školce. Potom měl rád třeba rajskou omáčku nebo lososa. Je lepší nabízet spíš oblíbená jídla, než nutit do něčeho, co mu opravdu nechutná. Je důležité vypěstovat kladný vztah k jídlu. Teď už někdy sám přijde, že by chtěl třeba uvařit vajíčko, nebo si dát kousek sýra. Je to s nima hodně náročný, no. Já si to užívám u mladší dcerky, které teď jsou ty dva a sní nebo aspoň ochutná téměř vše, není toho sice moc a maminka jedlíka by řekla, že také skoro nic nesní, ale aspoň jde a s chudí si k tomu stole sedne. Jinak ta dvouletá má také 11 kg, takže mi to nijak hrozné nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
31.12.16 14:02

Dcera (21m) je taky nejedlík, i když tak hrozný to zase není. Teď má zrovna dobré období, že si dá i několikrát pár lžiček skoro od každého jídla. Ale kojí se teda pořád a hodně, ani nepočítám kolikrát denně. Doktorka mi taky radila míň kojit, ale podle mě (i podle laktačních poradkyň) je to nesmysl. Když má období, že nejí vůbec, jsem šťastná aspoň za to kojení. Ona navíc nechce ani pít. Sestra děti nekojila a taky jí nejedly a nepily, jen to doháněly sunarem.
Jsem přesvědčená, že kdybych omezila kojení, možná by o trošku víc jedla a pila, ale kojení jí dá určitě víc. A hlavně nevím, co bych jí dala lepšího než mateřský mlíko. Počkám si na samoodstav.
edit: nevím sice, kolik měří, ale váží 9,5 kg a doktorka nic neříkala. Je drobounká, vyhuble ale rozhodně nevypadá.

Příspěvek upraven 31.12.16 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
31.12.16 14:06

Malej je taky nejedlik, kolikrat sem rada ze do nej za celej den nacpu treba aspon banan. Mam vyzkouseno, ze kdyz do nej necpu porad neco, ale necham ho vyhladnout tak pak neco sni a treba ho vezmu ven na cerstvym vzduchu vytravi a pak neco sni :) jo a taky chce jist kdyz jime vsichni, to nas napodobuje ale jak mu dam neco samotnymu tak se v tom akorat pohrabe a de pryc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
31.12.16 14:13

Mám 25 měsíční a také kojím. Také má dny, kdy jí víc, kdy mín a kdy skoro vůbec. Když jí z jakéhokoliv vlastního důvodu míň, tak jí na stoleček dám misku, kde v průběhu dne má stále něco položeno k snědku. A nebo jí jakoby tak mimochodem něco nabídnu. Prostě respektuji, že má asi dny, kdy nepotřebuje tolik jíst. Říkám, to i proto s takovým klidem, protože mám starší 9 tiletou, která také jí jak jí tělo řekne. :) A vůbec nevypadá zle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko