Dvouletá dcera nic nejí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
232
31.12.16 14:25

Jinak je dobré, když už něco sní, aby to bylo nějaké na živiny bohaté jídlo. Já třeba nedávám vůbec bílé pečivo. Dcera má ráda třeba ovesné vločky (obsahují mmj. i hodně železa) (kupuju ty jemně mleté) namočené ve vodě a do toho přimíchám sušenou syrovátku. často jí chutná něco, co mě hodně překvapí, například ráda pije ve vodě rozpuštěnou chlorelu. Dále doporučuju avokádo a rybí tuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
31.12.16 14:52

Proc ho jeste kojite, kdyz vidite, jak spatne ji? Me zacal syn poradne jist po odstavu. Do te doby si taky jen tak neco zobnul a pak me po nocich vysaval, ale ja kojila do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
31.12.16 15:09

@pandoslava a v noci? Kojíte v noci? Jestli ano, pak je jasno.. takhle velké dítě už tak jako dospělí zvládá půl dne jíst a cca půl dne (necelý samozřejmě) nejíst.. A jestli v noci má prso, nají se v noci a přes den si dělá tu pauzu v jídle ;) Mnohokrát jsme tenhle scénář viděla u svých kamarádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
31.12.16 15:14

Mladší skoro do dvou let nejedl nic, krátce před druhým rokem se vyloženě rozežral. Od té doby jsou období, kdy jí slušně, a období, kdy nejí skoro nic. Vzhledem k tomu, že má v necelých 4 letech přes 17 kilo, tedy tolik, co měl starší vzorný jedlík na pětileté prohlídce, patrně nestrádá. I občas koukám, kolik toho vykadí, prostě odněkud to brát musí. On je tedy stále i trochu kojený, ale myslím, že MM už je minimum. Ve dvou letech byl kojený hodně. Kojení bych rozhodně neukončovala, pořád je to důležitá složka potravy, vytvořená na míru dítěti a výborně vstřebatelná. Já osobně jsem s tím kojením s jeho nejezením nijak nevyšilovala. Pokud bych nekojila, byla bych na prášky. A rozhodně nemusí platit, že odstavem dítě začne jíst. Kamarádka v to taky doufala a skoro ve třech letech kluk nejedl nic a vypil litr sunaru denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
31.12.16 15:16

Tak nasi je 20.mesicu a posledni dva mesice predvadi opravdu doslova umelecky vykon u jidla… Sni akorat par veci nejlip ty slanejsi jako gulas knedlickovou polivku a kralika na paprice. Od malicka milovala brokolici ted se to do ni snazim dostat trictvrte hodiny. Vzdycky jela brambory ty snedla pokazdy ted dvakrat kousne a nic. Nudlickovou polivku tu taky mela rada a jedla s chuti a ted parkrat do toho stouchne a pak se jen nimra. Uu jsem z toho na prasky. Chlap me akorat nadava ze sem magor jenze oni vubec netusi co to je kdyz se snzite stihnout uvatit tri jidla hezky to ochutite a vona pak dvakrat cuchne a knoura ze chce pryc. Pomaha mne jak tady rika nekdo na tvrdo. Nechces nemas hlad, az budes mit hlad dostanes to a nic jineho. Fakt uz obcas brecim protoze tohle je fakt akorat rozmazlenost, zuby ji nerostou. A dobrutky by shamala jedna basen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
31.12.16 17:02

Mužu se zeptat jakou mají vaše děti stolici.?Taky máme problém s jídlem ale i s kakáním. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
31.12.16 17:14
@Putňátko píše:
@Keyllah jj to jsem zkoušela…má svůj stoleček, kam jsem jí do misek dala oběd (kuře na paprice, rajská..věci co dřív milovala) pak do jiné misky právě jablíčko, hrušku, banán…pak do další třeba bábovku, muffiny..vždycky jen ďobne a končí…nebo začne řvát s otevřenou pusou, že to chce vyhodit, tak jí říkám,,ne,, kousej a prostě nic..byla jsem s ní i na hromadu vyšetření a je úplně zdravá..asi budu muset zavést prostě to, že jí dám jídlo a když nechceš tak nejez…protože už fakt nemůžu..zkoušela jsem jí dát na celý víkend ke tchýni a ta z ní byla taky úplně na prášky…chodíme na túry, aby vyhladověla nic…hlavně hodně pije a to doktorka říkala, že taky není dobře, jenže každou druhou lžíci jídla zapíjí a když jí to pití vezmu, přestane dál jíst…já už jsem na mrtvici :,( @inkakřivák to jsem zkoušela taky psát, ale opravdu toho moc není…vždycky do všeho jen ďobne…třeba maso mi vůbec nejí..kousne a vyhodí..kolikrát mám úplně chuť jí nechat doma a daleko utéct nebo se pořádně vyřvat..jenže to pomůže jen opravdu na chvíli :/ a zase vychladnu…je jí 27 měsíců a máme 11 kg :/ ještě do toho je hyperaktivní tak jsem myslela, že se rychleji vyhladoví..né prostě…dám jí v září do školky a budu doufat, že se to spraví…každý říká, že se tam naučí jíst, že my jsme takové taky bývali…tak to budu muset nějak do toho září s ní doklepat, jinak mě brzo odvezou.

to má dobrou váhu. Moje Anežka má ve 20 měsících 7kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
2.1.17 10:03

Synovi je 23 měsíců a jí čím dál tím míň. Odstavil se sám v roce, UM vpodstatě nikdy nepil, nechtěl (vyzkoušeno x druhů). Jen pár měsíců jedl mléčné kaše. První příkrmy jedl krásně, kromě červené řepy snědl všechno, pak ale začal postupně všechno bojkotovat. Na začátku prosince byl nemocný, od té doby jedl ještě méně a teď měl přes Vánoce žaludeční virózu a od té doby nejí téměř nic. Jenom ovocné kapsičky. Všechny dřív oblíbený jídla bojkotuje, nové věci nevezme do pusy, mixovaný, mačkaný, normální, nic nežere. U stolu, u TV, z vlastního talíře, od nás, u babičky, prostě nejí :zed: Už fakt nevím, co s ním. V téměř 2 letech má 10 kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
3.2.17 16:59

nápodobně

Tak u nás je to teď v 16měsících 8kg a dnes total bojkot, ale asi je to puberta. Když dostala k tomu tablet, jak tupě otevírala pusu. Já už z ní taky šílím, a to ani nechce pít. To nechtěla nikdy. Od 7měsíců do ní dostanu max 200ml… no vždycky byla nejedlik, ale to, co předvádí teď…:-(, nejraději bych jí naplacala na holou… sice u tabletu jí, ale to nechci. Je už totálně závislá jíst u něj večer. Má to už jako rituál, málo kdy se stane, že to bez něj vydrží… už jsem z ní nešťastná a těším se fakt do práce…ale hrozím se co bude ve školce… jde ve dvou letech… Nemluvě o tom, že nezvládne sníst rohlík s něčím ani krajíc chleba a začíná odmítat různé jogurty, dezerty, presnidavky…a nedivím se. Už jí to asi leze krkem… sní tak 3kolečka rohliku a to je vše… z toho se ovšem nenaji… já už nevím jak na ní, co zkoušet, co dávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko