Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja jsem nekde cetla ze pokud je to takhle intenzivni a dite to dela i hodinu v kuse, tak uz jde. Nejakou poruchu ktera se musi resit ![]()
Tý jo našla v tom nějaké zalíbení, ale chce to asi nějak řešit
![]()
@Janichka A jak si prosím, zjistím podrobnosti třeba na netu? Vůbec nevím co mám hledat. Jsem jen naprosto konsternovaná a nešťastná, poněvadž už to vážně není legrace.
Ani nevím, jak bych to měla říct dětské doktorce, aby nad tím nemávla rukou, že je to „normální“. Je to velice citlivé téma. Doktorka má neustále plnou čekárnu dětí. Nevím jak tohle může být vyřešeno za pár minut. Nevím jak se vyjadřovat.
Volala bych anonymně do nějaké psychologické ordinace, tam ti poradí víc a odborně.
@Anonymní píše:
Ani nevím, jak bych to měla říct dětské doktorce, aby nad tím nemávla rukou, že je to „normální“. Je to velice citlivé téma. Doktorka má neustále plnou čekárnu dětí. Nevím jak tohle může být vyřešeno za pár minut. Nevím jak se vyjadřovat.
http://www.vitalia.cz/…anii-u-deti/
Treba zde!
s doktorem jsi o tom mluvila? mě to děti taky dělali, jak kluci tak holka, ale ne takhle moc
posledníček měl období kolem roku a půl, že rozbalil plenku a šudlal šudlu, přetahoval
ale stačilo odvézt pozornost, trvalo to asi měsíc, dva
u tvé holčičky mi to přijde dost, dělá to i když by měla být zabavená a jiné myšlenky, mluvím o včerejší návštěvě.
@CokeLady Mohu vysvětlovat jak chci, ale tohle chápat nechce. Jinak ve všem poslouchá na poprvé. Je jedno jestli má nebo nemá plenku, dělá to tak jak tak.
Nijak ji neplácám, nedělám nic z nedoporučeného. Ale je mi to stejně k ničemu.
Pokud se ji pokouším odvést pozornost zábavou, tak se dokáže neuvěřitelně vytočit a řvát.
Jinak je naprosto v pořádku, poslušná hodná ani nějak moc nevzdoruje - v podstatě jen v tomto.
Zkusila bych léčitele..Znám jednoho, který se na ni na dálku podívá a řekne ti, kde je problém, určitě bych to zkusila
![]()
@K.Black Příspěvek v 10:57 ohledně doktorky. Tím, že to dělala i v době, kdy by mohla být dokonale zabavená mě dost šokoval a myslím, že nejen mě.
@Anonymní píše:
@K.Black Příspěvek v 10:57 ohledně doktorky. Tím, že to dělala i v době, kdy by mohla být dokonale zabavená mě dost šokoval a myslím, že nejen mě.
já bych ji to řekla, od toho tam je, aby řešila, poradila. Plná čekárna by mě vůbec nezajímala, jednou jsi v ordinaci dýl, jednou chvilku, a tak to má každá maminka
neboj se a zeptej se, myslím že nebudeš u vaší dr první ani poslední co toto řeší. A jak ji to říct? normálně jako tady.
Mám trošku i pocit, že se nudí. Jenže nejsem schopná donekonečna odvádět její pozornost. Někdy se to podaří, někdy ne.
Vůbec netuším jak by ji psycholog mohl pomoci. Rozumět tomu přeci ještě nemůže. Ví, že to nemá dělat, ale nemá hlavu dospělého.
Já vím, že se vás tady pitomě ptám, že nejlepší bude odborník, ale vůbec si to nedokážu představit
U dětské jsme zatím absolvovaly pouze očkování, nemocná nebývá. Ale jak jsem šla pro potvrzení do školky, tak ječela, že to nebylo ani možné. A to ji nikdo nic nedělal. Doktory nemá ráda. Musím s ní chodit, když jdu k lékaři sama se sebou a je to vždy velice nepříjemné.
Nechci te desit…ale máje známá měla to stejne u chlapečka navrhli ji psychiatrické vyšetření. Vzali si ho tam na měsíc ale jelikož byl měsíc sikanovan začal se později bránit a nařídili ji diagnostiky ústav že se v něm budí agresivita ale on už tam zůstal jelikož když tam dali malého kluka z blázince co si ho honil tak ho cikáni sikanovali a jeho psychika byla totálně v prdeli a co se týče fakturace určitě ji to přejde. Kdyt s toho nemůže mít rozum co dělá… A třeba ji svedi
hodně štěstí
Je to těžké, je malá, spoustu souvislostí nechápe, přesto bych se někde poradila, píšeš že jsi byla pro potvrzení do školky, mě jako matku by teda představa toho, že to bude dělat ve školce docela děsila
snažila bych se to řešit teď. A vůbec nemusíš mít pocit studu nebo tak něco, opravdu si myslím, že už se s tím setkal každý pediatr.
Prosím o radu,
naše dvouletá holčička skoro pořád masturbuje. Začala s tím asi před půl rokem, ale obyčejně to byla záležitost chvilky, teď se s tím dokáže bavit celé hodiny. Nevím co dělat, přerušovat se to nemá, mělo by to přejít. Ale kdy?
Odnáším ji do pokojíčku, vrací se a pokračuje. Včera jsem tady měla kamarádku s podobně starou holčičkou a myslela jsem si, že si na to ani nevzpomene. Omyl. Jela celou dobu co tady byly!
Nějaké odvedení pozornosti nehrozí.
Navíc má u toho velice vytříbený styl. Rozplácne nožky do stran, přikrčí je do takového trojúhelníku a jede. Udrží se tak na křesle, židli a včera dokonce vylezla na konferenční stolek!
Prosím, co dělat???
Pochopte prosím anonymitu