Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Jsem vdecna, ze muzu sem napsat a precist si vlidna slova.Dekuji.Kdyz sem u nasich a postezuju si, vyslechnu si toto: Jedno dite, zadne dite.
Ale to je svatá pravda
I když s jedním jsem tomu taky nevěřila ![]()
Příspěvek upraven 16.08.15 v 22:21
@Anonymní píše:
Jinak syn rad hazi hracky po lidech, stipe ,kouse.Je nekdy az agresivni.Kdyz me stipe tak se pri tom tak divne na me diva, jako kdyz si to vychutnava, ma docela silu.Kdyz zarvu au, tak se smeje.Uz je problem i jit s nim na detske hriste.Haze hracky z piskoviste na deti. Posledne strcil do jedne holcicky. Pohled jeji maminky na me uvidim jeste dlouho.
No to on se spíš dívá, jak zareaguješ a jestli mu to projde
No u nás na ubližování mně platilo mu to oplatit a za ubližování jiným ho potrestat a důrazně vysvětlit, že se to nedělá.
Příspěvek upraven 16.08.15 v 22:08
Bohužel je to pravda, že jedno dítě, žádné dítě, bohužel je to hrozné, to vztekací období a kdo si tím neprojde a nezažije, tak nepochopí. Můžu tě ale ujistit, že kdyby to nepřešlo, tak nikdo z nás druhé dítě nemá…
né-li třetí nebo čtvrté. Já pořád říkám, že mít tuto druhou čertici jako první, tak sourozence nemá, ale vím, že je to blbost a sourozence by měla
Prostě se to musí přežit a věř že na to zapomeneš…já si ted matně vybavuju, že i první dcera to vztekací období měla a byla jsem z ní šílená..ale jak píšu MATNĚ SI TO VYBAVUJU a to má čtyři roky. Dej mu na zadek, toho se neboj, u té naší někdy fakt pomůže i zvýšit hlas a je klid.
A víš co ještě platí, když řve, začnu řvát jak ona a ksichtit se taky jak ona a to máš vidět jak ztichne a pozoruje mě co dělám. Dokonce, když mě lepla, začala jsem plakat a ona mě hned začala dělat malá malá. Jak oni na nás, tak my na ně. Hlavně jim nedovolit zajít daleko, takže nějaké házení hraček? Hračku seberu a máš po zábavě. tečka
@ajaho18 Okriknuti nepomaha, placnuti taky ne.Ted kdyz ho okriknu a je vztekly, tak naprahne ruku, jako ze me chce placnout on, nekdy me i placne. Hracky mu zabavuju, kdyz s ni hodi podruhe. Jenze to pak hodi jinou hrackou nebo hrnkem s pitim.
Co jeste sem vypozorovala, tak to, ze kdyz uz se zlobim hodne a syna ignoruju, tak se ujistuje, ze ho mam rada.
Vetsinou po vztekani mi dava pusinky.
@medunka23 Dekuji za tip. Vyzkousim ho pri vztekani postavit pred zrcadlo, to by mohlo zabrat. ![]()
@Myrha Nekdy mi prijde, ze rve unavou. Spinka jen hodinu odpoledne a to pak do vecera ziva.Se spanim je to taky zazitek. Usina kolikrat i hodinu.
U nás když se vzteka, pošlu ji nebo odnesu do pokojicku a zavru. Většinou to přejde. Ale někdy se taky neuhlidam ![]()
Taky po nás zkouší házet, vysvětlujeme, že se hází jen balón. Na děti zla není, spíš se jich boji. Tuhle udělala scénu kvůli nanukovi doma, nesmela jsem ho dat zpátky do mrazaku, jíst to taky nechtěla, tak se na talíři roztekl.. Ale z 70% to je únavou nebo hladem, nebo prostě vstane zadkem napřed.
Anonymní, neboj, to určitě přejde. Některé děti jsou víc temperamentní než druhé. Moje první děti toto období snad ani neměly. Byly tak hodné, trpělivé, všechno si nechaly vysvětlit atd. U nejmladšího jsem si to užila v plné parádě. Bylo dokonce období, kdy jsem se ráno probudila a první moje myšlenka byla „bože můj, co dneska zase bude? Já to snad nezvládnu.“
Okolí to vnímalo tak, že syn je nejmladší tudíž rozmazlený, nevychovaný… Muž byl celý den v práci, večer převyprávěná historie ho nijak zvlášť neoslovila.
Fakt to přešlo okolo 3. roku. Občas se ještě zavzteká, ale už je to jiné. Držím palce. ![]()
Ahoj, tvůj chlapeček prochází určitým vývojovým stupněm. Je to normální. Nedávej mu na zadek, jak ti tady pár chytrých radilo-nebo tobě dá snad manžel po papuli, když se rozčiliš, nebo pláčeš? Dej synovi najevo, ze ho miluješ takového jaký je-o tom nepochybuji
a když bude mít zase nějaký záchvaty, jen s ním prostě buď. dej mu najevo, ze tvá náruč je pro něj nachystana.co se nám dospělým zdá jako prkotina, může být pro dítě velmi frustrující. Dej mu poznat, ze ho chápeš, ale zase mu neustupuj. tTaké ho prosím nedávej do studené vody, to by mohl dostat šok. Ještě jedna věc-mám zkušenost, ze mne se dítě vztekalm mnohdy proto, ze se tím vyrovnávalo s tím, ze neco nebude ani od proto, ze by si to tím řevem vynucovalo. To bylo ale až v pozdějším věku.
Také mám pocit, ze jsi o to víc rozhozena z řeči své rodiny. Držím palce, ať to přežijete ve zdraví. ![]()
@pikola On vylozene rve a ma cely oblicej od soplu.Kdyz ho odnesu do chodby nebo jine mistnosti vyvztekat, tak prijde hned za mnou a rve jeste vic a natahuje ruce, ze chce pochovat. ![]()
@Anonymní píše:
@Myrha Nekdy mi prijde, ze rve unavou. Spinka jen hodinu odpoledne a to pak do vecera ziva.Se spanim je to taky zazitek. Usina kolikrat i hodinu.
Malý mi právě od roka a půl spí přes den sporadicky. Když teda usne, pak zas nevi, kdy přestat, ale to jako on s tím spaním byl vždycky takový nevyzpytatelný.
Ale jedna z věcí, co občas funguje, je „když takhle vyvádíš/kňouráš, je vidět, že jsi moc unavený, tak si pojď odpočinout. Ono to spaní pomůže to vztekání vyléčit “
Btw. když dojde na konfrontaci musím mu často dát šanci z toho vyjít jako hodný kluk. Ano v určité fázi jsou zoufalí, že se „jim tělo vzteká“ a pak se potřebují ujistit, že je máme rádi
@brko Ano rodina me vzdy rozhodi. Porad posloucham, ze se za par let budu divit, ze uz ted se syn chova neprimerene natoz za par let.
Jenze co muzu delat? Mlatit ho nebudu.
Jinak syn rad hazi hracky po lidech, stipe ,kouse.Je nekdy az agresivni.Kdyz me stipe tak se pri tom tak divne na me diva, jako kdyz si to vychutnava, ma docela silu.Kdyz zarvu au, tak se smeje.Uz je problem i jit s nim na detske hriste.Haze hracky z piskoviste na deti. Posledne strcil do jedne holcicky. Pohled jeji maminky na me uvidim jeste dlouho.