Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
v kolikátém týdnu jsi? Já také čekám dvojvaječná dvojčátka a prožívám stejné obavy jsem teď 6+6tt, v 6+1tt jsem byla na kontrole, srdíčka už byli vidět, ale na UZ je také jedno menší a jedno větší. Dr k tomu nic neříkal, tak věřím, že bude vše v pořádku jak u tebe tak u mě 🙏🏻 🍀 🍀
Čauky,
děkuju moc za reakci 🙂 tak to jsme na tom úplně stejně 😀 včera mi doktor vypočítal 6+6 a v Motole 6+5 (podle ms bych měla být už 8+4, ale mam delší cykly). Miminka mají obě 8mm, velké jsou obě stejně, ale ten obal má jedno mnohem menší. Mně pravě doktor postrašil, ze je možné, ze to jedno zanikne, že se to stává.. U nás už má dvojčátka ségra, tak vidím, jak je to fajn a těším se na ně, ale o to jedno mám strach.
Taky Vám přeji, aby vše bylo v pořádku 🌸 🌸 🌸
Vím o tom, že se to bohužel stává.. ale nezbývá než věřit a čekat, že vše dopadne tak jak si přejeme 😊 🍀 🍀když jsem byla na kontrole tak u mě jedno vypočítal UZ na 6+0 a druhé 6+1 s tím, že má jedno 3mm a druhé 4mm a obal má to menší poloviční.
U tebe opravdu vypadá, že jsou starší. 😊
Já jdu na kontrolu ve čtvrtek. Tak dám vědět.
Čauky, tak jak jste dopadli? 🙂 U nás bohužel teď doktor na kontrole neviděl srdeční akci u toho druhého a je o týden menší, takže nejspíš nic. 😔 Ale druhé je v pořádku, tak alespoň ze tak ☺️
Ahojky, achjo to mě moc mrzí 😔 hlavně, že je to druhé v pořádku ❤️ 🍀
Na kontrole doktor vypočítal jedno 7+4tt a druhé 7+1tt.. trošku se nám ten rozdíl zvětšil.. předtím měli mezi sebou jen jeden den. Jinak vše v pořádku, prospívají. Ale strach stále přetrvává. Kontrolu mám 15.
Moc děkuju ❤️ ❤️ dám vědět po kontrole..
řekl vám Dr. že je to jisté? Nemohlo ho jen překrývat to druhé mimi?
Myslím, ze ne 😔 protože před 2 týdny byli oba 6+6, stejně velcí, oba srdeční akce a teď jeden 9+2, 2,5 cm a srdeční akce a druhé 8+2, 1,7 cm a srdeční akci tam neviděl. Na další kontrolu jdu až za 3 týdny, 🤯 ale už teď mluvil jako jen o tom jednom no. Ze ať nemám strach, ze to jedno se vyvíjí spravne a že to to jedno snad zvládne. Dal mi hormony na podporu a mám být v klidu.
Trosku mě na to připravil, ale stejně je to člověku pak líto. 🤷🏼♀️ Ale u Vás bude určitě vše v pořádku, věřím tomu. :smiling_face_with3_hearts:
To mě opravdu moc mrzí.. 😔 člověk už se na vše psychicky připravuje a teší se.. je smutné, že se tohle děje..
opatrujte se ať jste s miminkem v pořádku a ať máte bezproblémové a pohodové těhotenství ❤️
Smutné je, že se chodí tak brzy na kontroly a vidí se každá pid. Dřív maminky ani nevěděly a nějak se to vyvinulo. Dnes je všude plno stresu.
Ahoj holky, také čekàm dvojvaječná dvojčata, dle ms jsem 8+4, jedno odpovida, ale druhe je hure videt, ma srdeční akci, velikost jen 7+5. Tak nevím, jak to bude. Celou dobu špiním. Ale asi bych byla radši jen za jedno.
@nickiesh Dekuju moc 🌸 zas si říkám, že to tak asi má být.. a hlavně s tim nic neudělám, tak nemá cenu se trápit. Musím byt vděčná za to druhé, které je v pořádku. ❤️
@eja12 Uvidíš jak to dopadne 🌸 já jsem třeba nespinila vůbec, a nespinim ani teď a nedopadlo to. Nemusí to znamenat nic spatneho 🙂 K oplodnění druhého vajíčka mohlo dojít i později, ale to jsou vzácné případy, tak uvidíš. Kdy mas další kontrolu?
Jinak segra dvojčátka má, a první 2-3 roky je to teda opravdu mazec, ale zároveň hrozne krásný. 🙂
Další kontrolu mám za 10 dní. Co jsem tak četla, není dobré, když je různá velikost, prý je větší pravděpodobnost, že ten menší zanikne. Doktorka mi neřekla, z čeho je to špinění. Přijde mi, že to vlastně ani moc neřeší.
Ahoj holky,
dnes jsem byla na ultrazvuku, kdy mi doktor oznámil, že čekám dvouvaječná dvojčátka. Jedno plodové vejce je ale znatelně menší, než druhé. Oboum bije srdíčko pravidelně, jsou stejně velké, ale jedno je tam jakoby nacpané. Poslal mě pro jistotu do Motola, tam mi ale řekli to samé a že s tim nejde nic dělat, ať čekám. Setkala jste se s tím některá? Mám trosku strach, aby se nejednalo o syndrom mizejiciho dvojcete..
Na kontrolu jdu za 14 dní. Zatím je mi jen týden pěkně blbě, od rána do večera. Jinak nešpiním, ani nic jiného.
Budu ráda za Vaše zkušenosti. Moc díky a mějte se hezky 🌸