Dyskalkulie a práce na pokladně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Alušáček MAM.TAKY DYS. A PORUCHU S MATEMATIKOU. VUBEC NEMÁTE ŠPETKU PONĔŤÍ CO TO JE DYSKALKULIE.KDYZ NORMÁLNÍMU ČLOVĚKU ŘEKNETE. NEUMIM. POČTY. TAK NA VAS ZÍRAJÍ ŽE JSTE Z JINÉ PLANETY.JA OSOBNE BYCH SI TAKY VYZKOUŠELA JÍT NA POKLADNU ALE SAKRA MÁM. SE RÁDA. A VÍM JEDNU VĔC. STAČI KDYŽ V POKLADNE CHYBÍ 1KČ A JE PROBLÉM. ASI TAK.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Catalina123 AHOJ TAKY JSEM DYSKALKULIK HLEDÁM LIDI S TOUHLE PORUCHOU PROČ TO PÍŠU?? ZAJIMAVE ŽIVOT JAK S TOUHLE PORUCHOU ZVLADATE ZÍT KDYBYS MELA ZÁJEM TAK MI NAPIS BUDU RÁDA ![]()
edit adminem: smazán kontakt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Modra labud Smaž ten mail. Nechceš sem dávat Facebook, ale plácneš sem mail. Jestli jsou tvoje iniciály G. C., dáš se podle mailu krásně dohledat. Jsi štíhlá, máš hodně tmavé vlasy, máš ráda kočky, žiješ na východě republiky… a mohla bych pokračovat. Přesně proto se to sem nemá dávat. Lidi si mají posílat kontakty v soukromých zprávách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Modra labud píše: Více
Omlouvám se, ale jsem velmi introvertní a kamarádky nevyhledávám. Ono se asi ani není moc o čem bavit. Ano, občas člověk působí jako trotl. S tím jsem se smířila, pokud je třeba něco počítat zpaměti, ihned vytahuju kalkulačku a počítám klidně i malou násobilku. Mně je to fuk, mám dostatek sebevědomí, abych se za sebe dokázala nestydět a co si myslí ostatní je mi jedno. Zkušenosti mě naučily, abych na nějaká jednání, kdy se řeší jakákoliv čísla chodila připravena (tzn. chodím s papírem, kde mám napsáno naprosto vše, co by mohlo být relevantní, je třeba divný, když si člověk nepamatuje rok narození svého dítěte). Všeobecně s matematikou nemám žádný problém, dokonce mě i velmi bavila (až nám povolili kalkulačku
) potřebuji papír a tužku nebo kalkulačku, ale spočítám všechno co potřebuju, akorát se musím víc kontrolovat a dlouho mi to trvá. Je mi přes 40, za celý život jsem si udělala a vymyslela spoustu různých berliček - třeba důležitá data si pamatuju podle jmen v kalendáři. V práci i doma - všechno, kde figurují čísla si píšu, několikrát se kontroluju. To si ale musí člověk nastavit sám podle sebe. Nikomu to moc nevysvětluju, asi si lidi myslí, že jsem divná nebo blbá, ale jak už jsem psala výš, je mi to fuk. Mám velký problém si zapamatovat pin ke kartě (mám už asi rok nový a pořád to nejde) a různá hesla, to je pro mě asi jediný boj. Tohle není tak strašné, nemusí to být vidět na první dobrou (třeba jako u dyslektiků, přece jen člověk v komunikaci více píše, než počítá). Takže zvládám s tím žít velice dobře, peklo byla základka, ale to už je za mnou. Jsem moc ráda, že teď už se k dětem s dyskalkulií a jinými poruchami přistupuje jinak. Já strávila moře času tím, že se mě pokoušeli neúspěšně naučit malou násobilku, bylo mi vyhrožováno, že mi ucvikají prsty kleštěmi. Musela jsem mít ruce za zády. Stejně jsem na těch prstech počítala a počítám na nich dodnes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit