Dyskalkulie a práce na pokladně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dyskalkulie a práce na pokladně
Ahojky,
mám na vás otázku a co si o tom myslíte, případně, pokud je tu někdo, kdo pracuje za pokladnou, tak budu ráda za váš pohled.
Hledám si práci a dlouho nemůžu nic najít a napadlo mě, že bych šla pracovat jako asistentka prodeje. Raději jsem v pohybu, než sedět jen za počítačem celý den a baví mě radit lidem, jenže tady je ten problém, jsem dyskalkulik.
Vím, že mi pokladna ukáže, kolik mám vrátit, ale bojím se, že peníze, které mám vrátit, budu počítat pomalu, protože se mi ne rychle vizualizují peníze v hlavě a mám prostě takový pomalý Windows v hlavě co se týče počítání
. Také se bojím počítání kasy na konci směny, že bych se třeba nedopočítala a byla tam do rána
.
Asi to zbytečně moc řeším, ale mám blok s matematikou už od školy, takže jsem z toho strašně na nervy, abych tam nebyla jako blbec. Jenže já vím, že by mě taková práce bavila, navíc se mi teď nedaří nic najít. Je taková práce vhodná pro dyskalkulika? Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja myslim, ze to zvládneš, počítat peníze neni jako počítat rovnice v matematice. Většina lidi platí kartou, takze toho vraceni peněz nebude tolik.Me matematika taky nikdy nesla a nebavila, byla jsem rada za trojku a živím se jako účetní ![]()
Příspěvek upraven 05.12.24 v 07:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, pokladna ti to ukáže a peníze jsou seřazeny od nejmenších po největších, nepřijde mi to jako problém. Muzes delat, ze to poctive počítáš (lidi nevi, ze se ti částka ukazuje) a budou mit pocit, ze je nechces odrbat. Pocitani po směně děla vedoucí nebo zástupce vedoucí, takze to by ti asi nehrozilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si tedy myslím, že to dobrý nápad není. Ale na to přijdeš, až budeš doplácet prvního maňase. On je rozdíl, když ti něco nejde a nebaví a když máš vrozenou vadu, která ti znemožňuje se zlepšovat. Budeš se za pokladnou akorát trápit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hopsahejsa píše: Více
Každý ví, že pokladna ukazuje, kolik má vrátit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše: Víceno tak to se pleteš, většina lidi, co za pokladnou nestála, si to rozhodně nemyslí, to vím přímo z reakci zákazníků, kdy dávají nějaké kombinace peněz a omlouvají se stylem “to se vám bude asi těžko počítat”
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hopsahejsa píše: Více
Možná nějaká babka nad hrobem, jinak to ví opravdu každý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec bych se toho nebála, pokud správně napíšeš částku, kterou ti zákazník dá tak ti pokladna ukáže kolik vrátit. Kasu většinou počítá vedoucí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to zkusila. Třeba ti to půjde, nebo ti to půjde za týden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien no, já už léta chodím párkrát do roka pomáhat do vinotéky (řetězec po ČR, ne žádná zapadlá) a tam pokladna neukazuje, kolik máš vrátit. Musíš si to spočítat. Takže tam by fakt nikdo kdo počítat neumí dělat nemohl. Víc by doplácel než si vydělal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky neznám člověka, kterej by to nevěděl. Mm pocit, že je to vidět i na displeji, který je otočený k zákazníkovi…nevím jestli je to tak všude, u nás v albiku ano.
JInak práci bych zkusila, raději nejdřív brigádně, protože si taky myslím, že to nebude nejlepší,,,záleží jak dlouho budeš zákazníkovi ty peníze počítat, aby z toho nebyly fronty… je potřeba vyzkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@derenka píše: Více
Jenže ona je diskalkulik, nenapíše správně částku. To je stejné, jako kdybys disgrafikovi řekla, ať se jde živit jako zapisovatelka, že to bude fajn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše: Více
Pokud si myslis ze znáš všechny lidi na světě…Můžu te ujistit, ze to fakt každý neví. A nejde o babky nad hrobem, jde i o muže, puberťačky, prostě normální složení zákazníků v nepotravinářském obchode, kdy na pokladnu není vidět (tak jak třeba v Lidlu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše: Více
Co to meleš? Me tu nikdo neradi. Dosly argumenty co? Nejdriv jsi neuspěla s tim, ze to rozhodne nemuze nikdo zvládnout a pak ani s tim, ze to vsichni znají. Jsi velice milá osubka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit