E. coli v moči batolete

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24292
18.8.13 15:11

@ugluk jo,jo, ty letní dovolené jsou z hlediska pacienta na prd - sama jsem řešila sebe a… moje dr. zástup, genetička dovča, další dr. dovča, zubařka výhled na dovču, ale ta měla i termín druhý den, takže jsem s ulomeným zubem pobyla jen krátce.
Tak snad to byl jen divnej nález.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
19.8.13 09:38

Tak je to zcela negativní :dance: Sice nechápu, jak se takováhle koncentrace e.coli sama vypaří až do úplné nuly během tak krátké doby, ale je to tak.
Každopádně jsem to MMR zatím odsunula na půlku září a předtím jí to nechám zkontrolovat opět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.8.13 10:54

Tak to je super. Asi to byla nějaká kontaminace. Hlavně ty techniky odběru se s věkem prcků budou jen zlepšovat.
Minule na pohotovosti mu vrzli sběrný pytlík na pinďoura bez nějaké předchozí dezinfekce nebo aspoň omytí a pak to s klidem nalili nejen na sediment, ale i na kultivaci. Takže se vlastně nedivím, že je nějaké serratia species 10 na 5 vůbec nevzrušila, když sediment byl čistý. Jen pediatr vyšiloval a braly se vzorky x krát opakovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
19.8.13 11:01

Tak já v obou případech chytala moč „v letu“ - stála na zemi a čůrala a já jí tam podstrčila sterilní zkumavku (teda dr. mi ji dala jako sterilní, jak to s ní bylo a co se s ní dělo v mé péči těžko říct), tak by člověk takováhle čísla nečekal, ale tak hlavně, že už je to OK. A hlavně, že je zcela OK holčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.8.13 11:06

Ještě mě napadá, každá sterilní věc je sterilní do doby uvedené na obalu za předpokladu, že je ve dvou obalech (tj. např. zaletovaný pytlík a ten v krabici). Má-li jen např. zaletovaný pytlík a leží na otevřené polici či krabice bez víka, je sterilní 6 dní. Po uplynutí té doby se považuje za čistou (vhodnou např. na odběr sedimentu, na kultivaci se už ale dávat nemá). To samé naprosto volná zkumavka bez obalu, sice na ní může být napsaná ještě tříletá záruka, ale na odběry na kutivaci se nemá použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
19.8.13 11:11

No tak to ta zkumavka tedy moc sterilní nebyla :lol: Ale stále neopravňuje k E.coli 10 na 7, zvlášť, když odběry z ostatních zkumavek skladovaných v téme sáčku byly zcela čisté.
No, ve vší úctě k laboratořím, i v nich pracují jen lidé, takže možná záměna nebo jiná chyba samozřejmě je i na jejich straně.
já např. vlastním dvě oficiální lejstra ze dvou různých laboratoří o své krevní skupině - dle jené jsem A, dle druhé 0 (jedna měla pravdu, od druhé mám pak oficiální omluvu, ale díky téhle srandě se to se mnou táhne tak, že jen v těhotenství mi všichni raději kontrolovali KS snad 4×, aby měli opravdu jistotu, když v mé dokumentaci figurují dvě verze) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.8.13 11:21

Tak to je taky zážitek jak blázen. Zrovna u skupiny jde o život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
26.11.13 13:42

Ahoj, malý byl ve 3týdnech hospitalizovaný na IP pro zánět ledvin, E-coli v moči, crp 80. Zabraly atb Unasyn. Teď má 7 týdnů a jsme opět v nemocnici, protože mu při kontrolním odběru opět našli E-coli v moči a měl i špatné výsledky z biochemické laboratoře, crp bylo v pořádku. Jsme tu už týden, Unasyn ale zabral na zánět, ovšem bakterie v moči přetrvávají 10/4-5, zítra musí nasadit jiné atb. Mám obavy co se bude dít, jestli nezaberou ani ty. Mám doma ještě dvouleťáka, který mou nepřítomnost začíná špatně snášet, nemáte někdo podobnou zkušenost? Jak se řeší situace, kdy je bakterie v moči přítomna, ale ostatní výsledky jsou v normě a mimčo je bez teplot a jiných obtíží? A co může být příčina toho, že se E-coli dostává opakovaně do moči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
26.11.13 13:58

@1pipa doktorka pro to mela nejake pojmenovani, kdyz mela dcera E.coli v moci, ale jinak ji absolutne nic nebylo, CRP negativni. Pry se to stat muze, pricina neznama (lepe receno dostane se tam nejspis z ridkeho kakani a zabranit tomu moc nelze), dceri to teda ani nijak neprelecovala, kdyz bylo CRP negativni, a svete div se, z te moci ji to zmizelo samo a ted uz je 4 mesice negativni. Ale musela jsem ji samozrejme hrozne hlidat a pri prvni zvysene teplote okamzite letet k doktorovi, nastesti to nenastalo. Ale uz ji bylo 18 mesicu (zanet prodelala ve 13).
Jinak s tema atb - v nemocnici dostala nejaka, ktera vyhubila bakterii, ale nepotlacila zanet, stale mela hrozne teploty a CRP hodne pres 100, takze ji nasazovali jeste nejaka jina, ktera se porvala i se samotnou nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
26.11.13 14:01

Ahoj, dcera zanet ledvin v 7 mesicich. Od te doby e-coli v moci nekolikrat, naposledy cca v roce a pul. Na nefrologii nam pani doktorka rikala, ze dost casto dojde ke zlepseni, jak dite zacne chodit na nocnik. V pripade, ze by se bakterie porad objevovaly, tak se dela vysetreni na reflux ledvin. To nas nastesti minulo, nicmene na nefrologii musime chodit na kontroly porad a jednou mesicne nosime moc na prekontrolovani, zda je cista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
26.11.13 14:05

Dcera mela poprve pocinajici zanet ledvin a prokazanou E- coli v moci uz v sesti mesicich, po dvou mesicich znovu. Vzdy nas hospitalizovali, dcera mela horecky a obvykle hned po prvni davce atb (zilne) byla bez teplot. Atb nasadili vzdy pri prijeti, ale zaroven poslali vzorky ke kultivaci (trvalo to do druheho dne) a podle toho kdyztak jeste upravili atb. Myslim, ze ta kultivace je dulezita pro spravne urceni antibiotik. Od te doby mame nastesti klid (snad to nezakriknu), chodime s moci na kontrolu po pul roce na nefrologii. Po vyleceni delali male jeste tzv. mikci, zda nema reflux, z toho pry byvaji zanety, ale nikdo mi z lekaru nikdy nerekl, z ceho to bylo u nas - pry se bakterie rozmnozi bud proto, ze deti maji kratkou mocovou trubici, mohou se tam dostat i z konecniku nebo se pomnozi pri prochladnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
26.11.13 17:55

@1pipa
No a nemuze brat atb v sirupu normalne doma, kdyz je bez teplot a CRP je dobre? U nas se to tak resilo. Dcera mela po APN, dvakrat zkalenou moc a e. colli, a, e klinicky byla dobra, takze dostala jen ty atb v sirupu a pak mela jeste 3 mesice zajistovaci lecbu. Ld te doby klid. A delali ji i to vysetreni na reflux, mtere bylo ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.19 17:43

@ugluk

Pro ty, co nechtějí číst:
Používejte skořici a budete mít pokoj od e-coli

Celý příběh:
Ahoj, ráda bych se s vámi podělila o svou zkušenost, která snad pomůže i vám a nebudete si tak muset procházet bolestmi a zoufalstvím, které jsem zažívala kvůli nevědomosti své a lékařů. Velmi často jsem měla e-coli, tak jednou za jeden dva měsíce po dobu přibližně jednoho roku. Když se u mě e-coli objevila, bylo to nesnesitelné, nemohla jsem nic dělat jen myslet na tu bolest a tak jsem běžela za doktorkou, v bolestech čekala v čekárně, bezpřestání myslela na to, že potřebuji na toaletu, až nakonec jsem se dostala na řadu a byla mi předepsána antibiotika. Ta díkybohu zabrala do dvou hodin a tak jsem mohla zase fungovat, ale bohužel se mi nejdéle do týdne v pochvě objevili kvasinky. Byl to začarovaný kruh. Nicméně přišla jsem na pravidlo, které když dodržím, tak se u mě e-coli neobjeví, vždycky si musím dojít po sexu na malou. Jenže tak jednou za rok se mi stane, že zapomenu, nebo jdu až za pár hodin a to už je pozdě, do druhého dne mám na 100% e-coli a mám výčitky, že když si vezmu antibiotika, tak zase budu mít kvasinky a bude to léčba minimálně na dva týdny (týden antibiotika, týden léčba kvasinky, měsíc braní laktobacilů, které jsou navíc neuvěřitelně drahé). Nicméně naštěstí jsem našla na internetu studii, ve které psali cca toto: “když do nepasterizované jablečné šťávy, ve které jsou e-coli, dáte lžičku skořice, tak do tří dnů zničí 99,5% e-coli”, tato anglicky psaná studie nebyla na téma léčení lidí ale na téma e-coli v potravinách, ale i tak jsem to zkusila a skutečně do asi tak tří hodin po pití tak litru skořicového čaje (cca 10g na litr, piji výluh skořice, skořicový prášek pro lepší chuť nepiji) s medem (zvyšuje účinky, ničí bakterie, navíc skvěle chutná, dávat až do vychlazeného čaje) jsem již neměla žádné bolesti, pro jistotu jsem pila čaj i druhý den. Takto jsem se uzdavila bez antibiotik už několikrát. Někdy přidám lichořeřišnici nebo grepová jadérka. Jednou se mi však stalo, že jsem sice vyléčila močový měchýř ale e-coli se mi dostala do pochvy, což bylo neskutečně nepříjemné. Obvykle bych šáhla po Macmiroru nebo jiném krému proti bakteríím, ale všechny jsou na předpis a byla jsem několik hodin od lékaře, proto jsem se poradila s lékařem po telefonu a zeptala se ho, jestli mohu použít skořicový čaj (studený, scezený) k výplachu pochvy (vyplachovač Rosalgin by měl být dostupný v lékárnách), řekl že ano, tak jsem to zkusila. Úleva od svěděný byla okamžitá, ale ještě trvalo pár hodin než jsem se cítila dobře. Opakovala jsem ještě večer a ještě budu opakovat. I tak si pro jistotu dojděte na stěry k lékaři ať je jistota, že je všechno v pořádku. Protože jsem výsledky nadšená, tak vám to teď píši, věřím, že i vám to může pomoct. Navíc skořice je přírodní, levná a dostupná v každé domácnosti. Mějte se krásně!

Odkaz na studii: https://www.independent.co.uk/…1111070.html
Ve studii se zmiňují ještě o hřebíčku a česneku, který také dokáže ničit bakterie e-coli. O účinkách hřebíčku se zmiňuje i doktorka Clarková.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA