E-shop aneb koupě zajíce v pytli

Holma
12.1.12 08:48

E-shopy-aneb koupě zajíce v pytli

Ahoj,

tak nějak se nemůžu rozhodnout. Mám vybranou postýlku, komodu a koš na mimi. Ovšem na internetu. Projeli jsme s manželem x obchodů a nikde to, co jsme si vybrali, nemají. Jde nám o to, vše si osahat a prohlédnout. Jak se říká, nekoupit zajíce v pytli. Vzhledem k tomu, že např. postýlka nepatří mezi ty nejlevnější, tak nějak předpokládám, že bude v pořádku a nebude to nějaký šunt. Ovšem i u dražších věcí občas člověk narazí, že kvalita neodpovídá ceně. Chci se Vás zeptat tedy, jak by jste se k tomu postavily vy. Zda koupit vyhlídnuté zboží na eshopu a pak to v případě nespokojenosti poslat zpátky, nebo se toho vzdát a koupit takové, které je k dispozici v obchodech? Přeci jen se nejedná o malé věci…a už vůbec ne levné. A budu ráda, když se semnou podělíte i o to, co vše jste si koupily v eshopech do výbavičky. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
12.1.12 08:51

Ja uz kupuju jen na netu, taky jsem se ze zacatku bala, ale pak proste nebylo dost jine zbyti. ;)

• Citovat
  • Upravit
4476
12.1.12 08:54

Tak ja kupovala pres net kocar, hodne kupuju elektrospotrebice a zatim spokojenost. U kocaru mi nepribalili autosedacku, ale obratem mi ji na moji zadost poslali. Kavovar se mi po roce pokazil, absolutne nebyl problem to vyreklamovat v zarucni dobe. Za me eshopy ano, ja mam dobrou zkusenost. Je to levnejsi nez v kamennych obchodech. Jen si davam vzdycky platbu na dobirku, resp. kurierovi, nikdy neplatim predem. Je dobre si o danem vyrobku precist predem nejake recence na netu, kdyz nemas moznost to zkouknout nazivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
12.1.12 09:01

Ja kupujem 99% veci cez e-shop a zatial som bola vzdy spokojna. Precitaj si recenzie na dany e-shop a uvidis.
Aj postielku so vsetkym vybavenim som takto kupovala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
12.1.12 09:06

Holky děkuju. Recenze samozřejmě čtu, jak na eshop, tak na věci, které chci objednat. Jen by se mi vůbec nechtělo pak tu postýlku balit do krabic a posílat zpátky :-(
74paja: takže kočárek jsi viděla naživo až když ti došel?
Já si plánovala, jak to dojdu všechno někam omrknout a pak to objednám v eshopu. Hodně objednáváme přes net, ale u toho mimi to asi moc řeším.

• Citovat
  • Upravit
14856
12.1.12 09:35

Já kupuju přes net, ale když si můžu věc koupit v kameným obchodě tak si vyberu ten…často se mi stalo, že ta věc nebyla úplně podle představ, ale zas to nebylo tak moc aby se mi to chtělo znova balit a vracet zpátky.

před vánoci jsem kupovala dvě větší věci a z obou jsem nebyla úplně odvařená - ségra chtěla kufr s kravím designem, ale na fotce to vypadalo líp, naštěstí se jí to líbilo a pak houpací ovci, která měla i kolečka a jedno šejdrem provrtaný. Jezdit na tom nebude, ale štve mě to…ale představa že tahám velkou krabici s ovcí na poštu s kočárem se mi moc nelíbila, tak jsem se přesvědčila o tom, že mi to tolik neva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
12.1.12 09:48

Kupuju hodně na netu, ale je fakt, že je lepší nejdřív osahat. Na dětský věci nám vyhovuje Malvík, máme ho blízko, tak si tam objednaný věci jezdíme vyzvednout a oni jsou tam celkem ochotný, že když se ti to nějak nelíbí, nebo třeba něco nevyhovuje (kočár, autosedačka se nevejde do auta), tak to tam můžeš nechat.
A nebo taky Alza, vůbec mám radši ten osobní odběr, člověk aspon ušetří na poštovnym a když je něco v nepořádku máš to kam odnýst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1094
12.1.12 09:56

Já pro děti kupujeu všechno přes net. Když si něco vyhlídnu v obchodě, většinou to tam mají neskutečně drahé oproti e-shopu. Kupovali jsme kočár. postýlku, oblečení, autosedačku, dokonce i všechno do porodnice a kosmetiku na miminko jsem objednávala z internetové lékárny. Nikdy žádný problém. Pokud někdy něco nesedělo, volala jsem do e-shopu a okamžitě mi vyšli vstříc. Přijde mi, že si to dost hlídají, protože kdyby byli neseriózní, rychle by se to o nich šířilo… A kdybys chtěla zboží vrátit? Na to máš ze zákona nárok bez důvodu vrátit vše, co kupuješ po netu. Takže já když rozbaluju, dělám to opatrně (netrhám krabice), abych to pak případně do toho samého obalu mohla dát zpátky a odeslat. My žijeme na vesnici a život bez e-shopů už si nedovedu představit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
12.1.12 10:19

Podle toho, jak moc se ti nelíbí to zboží, co si můžeš osahat v obchodě. Ale já většinou kupuju taky na netu - a občas i vracím, to se nedá nic dělat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.12 11:12

Já kupuju taky na eshopech, ale záleží jak kdy a jak co :), někdy i v zahraničí… Tuhle jsem narazila na moc krásnej francouzskej eshop, maj tam taky krásný věci, ale je to dost drahý… :( http://www.nomaya.fr/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
12.1.12 11:31

No kdyz se da, tak si to radsi nejdriv obhlidnu v kamennem obchode. Ale trebas ten kocarek jsem nazivo nevidela, protoze v okoli ho nikde nemeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
13.1.12 10:15

Ahoj,abych pravdu řekla,my taky většinu věcí kupujeme přes eshop,elektroniku ,věci na mimo atd.,vždy se to dá vrátit,pokud kupuji velký věci jako třeba pračku,vybíráme si takový, kdyby náhodou byla porucha,tak abychom měli pobočku v nějakém blízkém městě…u nás je to Brno,a ono si časem některý i člověk vytipuje,když je s konkrétním hodně zpokojený…Jinak se dají najít i recenze na konkrétní eshopy nebo konkrétní zboží,na to zboží si o recenzi řikají kolikrát i samotný eshopy…Jenom co můžu poradit při přebírání krabice zkontrolovat jestli není porušená,a pokud se ti to nebude zdát tak krabicu nepřebírat…co si budem povídat ne všechny přepravní služby s těmi balíčky zachází jak mají........ 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
13.1.12 18:17

taky hodně využívám heuréku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie