Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ty jo ty každý den uklizis 2 hodiny jen ve dvou plus zvířata? A chodíš do práce? To nemáš žádný volný čas, ne? Já uklízím( či se o to pokouším hodinu denně, máme děti čtyri. Bordel doma je, to nepopírám, ale nehodlám život ztrávit úklidem.
@Vivien11 a jak velký byt nebo dům uklízíš? Co tam proboha děláš 6-7 hodin, že bys to mohla dělat denně? ![]()
Jinak jak už holky psaly, robotický vysavač s vytíráním je fakt poklad, ten pomůže hodně.
No a u tebe bude nejspíš potřeba změnit své nároky na zřejmě naprosto dokonale uklizenou domácnost.
Ještě mě napadá - zvířata u vás můžou do všech místností? Jestli ano, tak bych jim to omezila, hned budeš mít méně uklidu.
@Vivien11 a ještě - chlap jen dělá bordel, nebo se taky podílí na chodu domácnosti?
Já myslím, že si to usnadníš, jak budeš mít děti… To potom člověk hledá všechny možnosti a vymyslí neuvěřitelné triky.
Já mám místo kočky malého druhého chlapa, jinak stejně jak ty
věkem jsem došla k následujícímu:
z podlahy bych u nás raději nejedla
Ale myslím, že mám normlani uklizenou domácnost 
1. Uzpůsob si domácnost - žádné lapače prachu, vše ve skříňkach, vestavěné skříně od podlahy ke stropu atd.
2. Všechny existující vychytávky typu - roboticky vysavač s vytiranim, ruční vysavač bez šňůry, myčka, sušička, indukční varná deska a spousty švédských utěrek, které jen vodou dostatecne vyčistí tu desku, zrcadlo atd
3. Smířit se s tím, že to nebude nikdy dokonale - ano roboticky vysavač nevytre tak dobře jako ty, ale já si radši místo bílých ponožek vezmu černé a půjdu ven než abych vytírala
4. Mám jedno dopoledne v týdnu, kdy umyju koupelnu a převlecu peřiny. Ale ideální je si to s něčím spojit, abych na to nemusela myslet - třeba vždy po plavání, kam s malým chodím měním ručníky.
Jsem na MD, takže času mám asi více než ty, ráno vždy proletím byt, zapnu všechny ty roboty a jdeme ven, jednou za měsíc, když je venku hnusně vyčistit pračku atd, co se nedělá denně
K idealu mi chybí uklidit vecer vsechno oblečení a linku, abych to nemusela dohánět ráno a troufám si říct, že když nepočítám skládání prádla (nezehlim), tak úklidem trávím max 30min denně