Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jeli loni s 4 letým a 8 letým autem do Chorvatska - 11 h, bála jsem se hodně, ale…
tomu 4 letému jsem vzala dvě nové hračky.. Nevím, jestli to přijde někomu výchovné
, ale celý rok tak nekupujem a takto jsme to prostě udělali, že jsme koupili, dvě maličkosti, a jeden nový časopis- Sluníčko a tam jsme si četli..
Prostě neohleděné věci, a zvládli jsme to, všichni
Příspěvek upraven 08.04.18 v 19:18
Myslim ze to není všude v Egyptě stejné, my byly s přítelem loni na konci února v Marsa Alam, bylo to super ani jeden jsme neměli žádný problém vedle v pokoji bydlely mladí rodiče a holčička max. 2roky a nikomu nic nebylo. Byla to fajn zimní dovolená. Obcas mam pocit ze Egypt nejvíce odsuzují lidé kteří tam ani nebyly, a někde od kohosi něco slyšeli, jako moje rodina ta je největším odpůrcem Egypta.
Nikdy bych nestála dítě do země, kde je vyhlášený výjimečný stav… Takže si dej pozor na cestovní pojistku. V takovém případě ti nemusí platit.
Do letadla bych vzala cucací bonbóny na start, karty, nějakou další hru, pastelky a omalovánky a papíry. Nějakou sušenku.
A určitě k moři kapky do očí, léky na alergii a ihned po příletu koupila něco na průjem.
Dítě by si v takové destinaci celou dobu čistilo zuby balenou vodou, nejeldlo by zmrzlinu, smažené věci, ovoce které se nedá oloupat, čerstvou zeleninu a led.
Takže pro nás by to byla dovolená o ničem. Hotelový komplex, který se nedá opustit, chybějící zmrzka a výborné čerstvé ovoce.
Boty do vody, já tam hned první den koupila nálož od mořského ježka do chodidla a dost mi to znepříjemnilo celý pobyt. A v tamní lékárně si kupte léky na střevní potíže, naše na ty jejich bacily nezabírají. Mně se to naštěstí vyhlo, ale kamarádka to chytla den před odjezdem a následně těch pět hodin letadle na zpáteční cestě málem umřela. Byla jsem v Egyptě jednou, před čtrnácti lety, splnila jsem si sen vidět pyramidy a víckrát by mě tam nikdo nedostal.
@Taciras píše:
Ale vždyť je to teď tak levný!
a to se ten krvavý průjem proto musí vyplatit.Za tu láci ![]()
@Taciras píše:
Ale vždyť je to teď tak levný!
jo? A kde je to levný? Já tam létám téměř každý rok, kvůli potápění, v rozumné doletové vzdálenosti není nic jako tohle moře. A bývá to poměrně dost drahá dovolená, na rozdíl od ostatních, které tedy umím sehnat levně. Co je to za řeči, že je to levné?
Tresnove lactobacilky cucaci od Swissu a davala jsem je uz asi tyden predem…
@Kikulele píše:
Myslim ze to není všude v Egyptě stejné, my byly s přítelem loni na konci února v Marsa Alam, bylo to super ani jeden jsme neměli žádný problém vedle v pokoji bydlely mladí rodiče a holčička max. 2roky a nikomu nic nebylo. Byla to fajn zimní dovolená. Obcas mam pocit ze Egypt nejvíce odsuzují lidé kteří tam ani nebyly, a někde od kohosi něco slyšeli, jako moje rodina ta je největším odpůrcem Egypta.
tak snad lidé nebylI
@Anonymní píše:
Ahoj, jedeme za měsíc s pětiletým do Egypta. Nemáte nějaké tipy? Co na cestu, jak v letadle, jak tam, co s sebou nutně mít atd.? Uvítám všechny rady a zkušenosti. Díky!
Oni ti poradí i v cestovce…co a jak…