Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Ahoj Veggie, ja tedy primo ekofarmu neznam … ale objednavame maso od www.jehnecimaso.cz a je to to nejlepsi maso, co znam. Uzasne hovezi, jehneci, kanci a danci (jine jsem jeste nezkousela) - vetsina od ceskych farmaru - mas tam puvod masa a tak .. jinak tam maji link i na BIO mrazenou zeleninu od Danu - a vse dodaji domu - u nas naprosta spokojenost!
kozi vyrobky maji dokonale na Liberecku-farma Pěnčín, normálně mi kozí smrdí, ale tohohle bych sežrala vagon
skritek -děkuji, ale spíš bych opravdu biofarmu a osobní odběr v okolí.
jízvíková - tak pěnčínskou farmu znám a výrobky odebírám ![]()
Rozumim
… no, jak rikam, my tam bereme maso a zbytek mame ze zahrady a to je opravdu bio
… tak hodne stesti v hledani - rada se taky inspiruji, co tady holciny daji za tipy! ![]()
Zkus pohledat tady:
http://www.biospotrebitel.cz/…tel/adresar/?ds[]=2&search=Hledat#vysledky
Baru - ten odkaz znám,šlo mi spíš o osobní zkušenost,ale dík ![]()
Trochu OT - nehledala bych nutně BIO, spíš se zaměřila na původ jako takový z konkrétní farmy, např. většina masných plemen dobytka je chována celoročně volně na pastvině (i v odkaze od skritek Petra se zmiňují o masném plemeni). Ne všem stojí za to přihlásit se do režimu BIO (jsou tam specifické podmínky - pro nás třeba nevýhodné - ale týká se to podmínek ustájení, nebudu to tu rozebírat, nicméně nejde o to, že bychom krávy někde zavírali ve smradlavém chlévě). Přesto když to vezmu do důsledků, naše hovězí 100% BIO je - krávy jsou v pastevním období i s telaty na pastvině, na zimu v obrovské slámou stlané hale, krmené vlastním senem a senáží z našich luk (ničím se nehnojí), jen jaksi nemáme ten štempl. Pro nás by to byla mj. jen další úřednícká buzerace, které je i tak dost (už tak může přijít kolem 50 různých kontrol ročně)
strelish - je to pravda, co píšeš, já tedy přednostně sháním ekofarmu,ale není podmínkou, pokud někdo ví o jakémkoliv farmáři okolí,který je vlastně na bázi ekologického zemědělství, ač tuto nálepku oficiálně nemá, tak i za ty informace budu ráda - tolik pro upřesnění ![]()
Tak už jsem našla svoje dodavatele, jsou to manželé, kteří se zabývají vlastní produkcí ovozel ale i rozváží produkty od jiných farem - ovozel, biorakytníkové produkty, bio sýry a mléčné výrobky z farmy Filoun, bio kozí, ovčí, bio medy, mošty,léčivé sirupy,bio kosmetika..atd kdo bude chtít,ať mi napíše SZ, pošlu kontakt. Rozvozy Jičín, Hořice, dle dohody asi i jiná místa, jsou od Nové Paky.
Doporučuji www.ekofarma-redhost.cz
Beru si od nich bedýnky se zeleninou, a jsem moc spokojená.
@strelish a odkud jsi? asi z daleka vid? rada bych zacala brat overene maso, tedy jako opravdu od zemedelcu. nez z hypermarketu.
dekuju moc
@strelish
hmm to je prilis daleko. ja potrebuji nekoho blizko Slaneho, Kladna, Rakovnika… ale tady asi nikdo nebude ![]()
@DanielkaC píše:
@strelishhmm to je prilis daleko. ja potrebuji nekoho blizko Slaneho, Kladna, Rakovnika… ale tady asi nikdo nebude
Já beru z ŘEDHOŠTĚ zeleninu- bedýnky, bydlím kousek od Rudné.
Prosím o tip na ekofarmu, která nabízí biozeleninu,ovoce,drůbeží maso,vejce,kozí produkty. Jde mi opravdu o ověřenou farmu s kladným vztahem k přírodě, zvířatům, bez umělých hnojiv, pesticidů atd. Může být Královehradecký kraj, Liberecký nebo Středočeský (nejlépe do 50 km od Jičína nebo Náchoda).