Domácí jogurt-jak dlouho vydrží v lednici uzavřený?

46669
6.2.12 15:54

Domácí jogurt

Včera jsem poprvé použila jogurtovač a udělala výborný jogurt.

Jen jsem nikde nevyčetla, jak dlouho vydrží v lednici uzavřený v těch originál skleničkách, ve kterých se to dělalo :nevim: . Samozřejmě za předpokladu, že je neotevřu.

Máte s tím někdo zkušenosti?
Těch skleniček je sedm, celé je to z litru mlíka, tak myslím, že to tu budeme mít tak týden. Ale nevím, jestli to ještě bude poživatelné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
6.2.12 16:00

Ahoj, tuším, že pokud je to všechno v dokonale čistých nádobách skladováno za správných podmínek (jakých, to nevím), pak snad 14 dní. Jinak doporučují do tří dnů zkonzumovat. Osobní zkušenost nemám, domácí jogurt jsem měla vždycky jen právě udělaný…

• Citovat
  • Upravit
22236
6.2.12 16:02

ahojky, my ho máme v ledničce tak cca týden, než všechny skleničky vyjíme. Taky děláme z litru mléka. A i po týdnu byl dobrý. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
6.2.12 16:07

Dělám v obyč skleničkách od přesnídávek, místo jogurtovače mám ústřední topení ;) Vydrží i něco ke dvěma týdnům, ale skleničky pokaždé vyvařím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
6.2.12 16:07

Dělám domácí už několik let a běžně máme 14 dnů v lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.2.12 16:21
Sheelle píše:
Dělám v obyč skleničkách od přesnídávek, místo jogurtovače mám ústřední topení ;) Vydrží i něco ke dvěma týdnům, ale skleničky pokaždé vyvařím.
No, on ten jogurtovač nebude nic jiného, než tvůj „pomožsisám“ :D . My ho dostali, asi by mě nenapadlo ho koupit. A máme ho doma už rok, teprve včera jsem ho prubla :jazyk:

Jinak děkuju za rady. Kdybych to měla sníst sama, tak to tu mám dva roky, jogurty moc nejím. Ale chlap a dítko si s tím snad poradí do toho týdne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
6.2.12 17:49
Sheelle píše:

ustredni topeni?? jak?? to delas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
6.2.12 18:03

Tak to by mně taky zajímalo.Chodíme si tady pro domácí mlíčko přímo podojené od krávy,takže kvalita.Litr za 10 korun a druhý den ještě sbírám smetanu,takže bych taky zkusila ten jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.2.12 18:06

Mamka kdysi dělávala jogurt na topení. Dneska ho dělá v peřinách - nějaký recept z netu :nevim: :P . A prý je moc dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
6.2.12 18:08
Barborka4 píše:
Sheelle píše:
ustredni topeni?? jak?? to delas?

To by mě taky zajímalo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
6.2.12 18:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
6.2.12 18:12

du to vyzkouset :mrgreen: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.2.12 18:32
MarkyM píše:
Něco jsem našla http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
No jasně, tak to je ono, co dělá mamka…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
6.2.12 18:43

Jogurtovač nedělá nic jiného než že udržuje mléko naočkované jogurtem v teple. Jedu podle tohoto receptu: http://www.chemievjidle.cz/…gurtu-clanek s tím, že místo do jogurtovače vložím skleničky prostě do mísy, kterou přikryju polštářem nebo dekou a položím na topení. Někdo balí do peřin, tam si udrží mléko teplotu taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
6.2.12 18:44

Mléko opravdu není potřeba předtím převařovat, stačí když bude teplé… sundávám z plotny ve chvíli kdy se z něj začíná kouřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.