Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Takže jediné, co ten jogurtovač dokáže, je vlastně to, že žere proud… ![]()
Ale tak ne, je to pohodlnější
Taky ne vždy je místo na topení nebo v peřinách…
Ale nezbytně nutný k tomu není…
Sheelle píše:Však píšu, nejspíš bych si ho nekoupila Dostali jsme ho, tak jsem ho konečně zkusila. A domácí jogurt je fakt super!
Ale tak ne, je to pohodlnějšíTaky ne vždy je místo na topení nebo v peřinách…
Ale nezbytně nutný k tomu není…
Já to snad budu muset vyzkoušet.A jak dlouho to necháváte v těch peřinách?
5-6 hodin, ale může být i déle… obecně čím déle v teple, tím hustější jogurt. Nechávám přes noc…
Tak pět hodin jsem to měla v tom jogurtovači. Ale dávala jsem rovnou studený mlíko, nemusí se předehřívat…
Já si předehřeji troubu (stačí chvíli cca do 40 st),vypnu, skleničky naskládám na plech a za 5 hodin je hotovo.
Holky, chtěla bych se zeptat, jestli i v domácím jogurtu se můžu spolehnout na ty jogurtové kultury, kvůli kterým to právě jíme. Jestli tam jsou a má tedy smysl je jíst a dávat dítěti…
KPKristy píše:
Holky, chtěla bych se zeptat, jestli i v domácím jogurtu se můžu spolehnout na ty jogurtové kultury, kvůli kterým to právě jíme. Jestli tam jsou a má tedy smysl je jíst a dávat dítěti…
Tak to mě taky zajímá, protože jsem nějak nevydedukovala jak by se tam ty bakterie vzaly??
A ještě mám dotaz, mám doma šest nutrilonů teď z akce co byla minulý týden na feedu a přemýšlím zda by z nich nešel udělat jogurt v jogurtovači? Co myslíte? Tím by se vyřešilo že ještě nemůžeme klasický jogurt z kravského mléka…
No, ony tam nějaké ty bifidy určitě jsou, protože se vlastně k výrobě použije jogurt (já dávám Choceňský). Ale jestli je jich tam dostatek, toť otázka. Proto jsem se ptala, jestli někdo neví…
Ahojky potrebovala bych radu taky jsem zacala delat jogurt mam jogurtovac ale nevim jaky mam tam dat mlicko kdyz delam pro maleho 10mes. Delala jsem zatim pro sebe z polotucneho byl taky dobrej a vcera tam dala plnotucne a to je dobrota jeste lepsi nez Hollandia je sladsi a krasne kremovy jen jestli vhodny pro mimco
@irenakovarova píše:
Ahojky potrebovala bych radu taky jsem zacala delat jogurt mam jogurtovac ale nevim jaky mam tam dat mlicko kdyz delam pro maleho 10mes. Delala jsem zatim pro sebe z polotucneho byl taky dobrej a vcera tam dala plnotucne a to je dobrota jeste lepsi nez Hollandia je sladsi a krasne kremovy jen jestli vhodny pro mimco
Hele a z čeho si myslíš že se dělají jogurty? Ze sunaru?
Klidně mu ho dej
@irenakovarova klidně mu dej z mlíka, naše malá jí jogurty od šestého měsíce, kupuju jí teda ty nejtučnější a nejkvalitnější, co seženu, ale je to z obyč mlíka. Teď taky přemýšlím nad tím dělat je doma, přeci jen to asi vyjde levněji:-D nebo ne?
Ja se omlouvam asi jsem blbe napsala dotaz ale uz jsem se divala na Hollandii je tam taky 3.5% tuku takze klidne mu ho dam. Nevedela jsem jestli lepsi pro mimino delat jogurt z polotucneho ten ma jen 2.5% a nebyl tak dobrej.Dik za nazor!