Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Ahoj, prosím, máte někdo zkušenost s nádobím Bio ceramix? Uvažuji o koupi celé 12ti dílné sady. Doma mám 2 pánve Green pan, bohužel připalují a jedna z nich už je i trošku poškrábaná. Hrnce mám teflonové, což ze zdrav. hlediska zrovna není ideální - resp. teflonu nevěřím a už ho používat nadále nechci.
Hlavním kritériem při mém výběru je: 1) Zdravotně nezávadné materiálny neuvolňující do potravin ani vzduchu jedovaté látky, 2) Nepřipalující a odolný povrch.
Děkuji moc. ![]()
Ja jsem se sadou nadobi bio ceramix green nespokojena. Lituju, ze jsem si neschovala krabici a papiry kvuli reklamaci. Na hlinikovych nadobach je povrch jako teflon, akorat v bile barve a je jeste driv znicen /behem dvou mesicu/ - poskraban, vrstva se i odlupuje, ackoliv jsem nepouzivala kovove ani jine ostre naradi. Jsem z toho opravdu smutna, tak jsem se tesila na krasne zelene nadobicko a moc jsem si ho neuzila…
jana2612 píše:
Ja jsem se sadou nadobi bio ceramix green nespokojena. Lituju, ze jsem si neschovala krabici a papiry kvuli reklamaci. Na hlinikovych nadobach je povrch jako teflon, akorat v bile barve a je jeste driv znicen /behem dvou mesicu/ - poskraban, vrstva se i odlupuje, ackoliv jsem nepouzivala kovove ani jine ostre naradi. Jsem z toho opravdu smutna, tak jsem se tesila na krasne zelene nadobicko a moc jsem si ho neuzila…
Bio ceramix je opravdový shit mezi keramickým nádobím! Sám jsem si na zkoušku jednu pánev kopil a dnes nadávám pokaždé, kdy se na ní podívám. Nejen že vrstva keramiky už je z velké části pryč po roce používání, ale i dno se zkroutilo tak, že není možné ji rozpálit a používat! Fascinuje mě, jak o této značce básní prodejci a vypichují, že výrobek nepochází z Asie, ale z Itálie. Viděl snad někdo někdy kvalitní pánve z Itálie??! Jsou to jen kecy! Znám jen Italskou značku Ballarini a u té nám malá titanová pánev za 2000kč odešla taktéž během jednoho roku! Doporučuju proto pánve zásadně německých značek a dát spíše na zkušeností kupujících než na kecy prodejců a jejich lákavé reklamy!