Domácí jogurt-jak dlouho vydrží v lednici uzavřený?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6
19.2.13 12:53

Ahoj holky, asi už jdu pozdě, ale poradím. Dělal jsem domácí sýr i jogurt. Pokud budete dělat jogurt z čerstvého mléka pro děti, tak prosím pasterizovat. Jinak ty vaše kultury se tam očkují právě tím koupeným jogurtem a v domácím se rozmnoží. Nebo případně ta koupená kultura. A věřte, že dětem dáte dobrý zdravý jogurt ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaakov
5.3.13 19:46

Mléko z farmy

@nataluska píše:
A nebo pokud máš možnost, tak já si chodím k nám na farmu a kupuju si mléko přímo od kravičky a litr nás vyjde na 10 kč.

Dobrý den, mohu se zeptat z jaké farmy ho kupujete?
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
7485
5.3.13 20:34

Řekla bych tak ten týden, převařené mléko uzavřené ve sklenici taky vydrží jen týden. Ale my pijeme i později ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
5.3.13 21:32

@Jaakov u nás ve vsi mají známý kravičky a dodávají taky mléko pro mlíkárnu- ověřené, otestované, takže si můžeme kdykoliv večer zajít pro čerstvé mlíčko. Jinak je to vesnička kousek od Dačic-jižní čechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
2.1.14 08:20

Ahoj holky, prosím Vás poradíte mi některá? Dělala jsem prvně doma jogurt. Dala jsem litr plnotučného mléka a jeden kelímek Choceňského jogurtu. K tomu asi 2 PL Salka ( kvůli dětem, ony nejedí ty klasické kyselé jogurty :P ). Dodržela jsem 40 C a asi 8 hodin držela v peřinách. Potom dala do lednice. Ráno jsem chtěla dát rodince domácí jogurt a v první chvíli jsem byla nadšená. Tak do 3 cm od vrchu byl jogurt krásně tuhý ( jako Holandia), ale pod tím pak byla už jen jakási „soplovitá“ bílá hmota :,( Nevíte proč? Co jsem udělala špatně? Jinak byl na chuť moc dobrý… Díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.1.14 16:25

Já jsem ho vyzkoušela a výborný a jednoduchý, 1 litr polotuč. mléka zahřeji na 40 stupnů a hned do něj dám aktivii bílou nebo jinný bílý jogurt s živ. kulturami a lřičku cukru, může se dát více)zamíchat a hned nalít do skelniček od výživy. a na topení na pekáč s lvodní lázní, vlažnou vodou a nechst 6 hodin, nebo dát přes noc do peřin :-)… je výborný a hustý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
9.3.14 15:54

Ahoj holky, mám dotaz, nevíte některá zda je možné takto domácí jogurt vyrobit i z bezlaktózového mléka a bezlaktózového jogurtu? :think: Malý má laktózovou intoleranci a právě je problém se sháněním jogurtů, zvláště těch bílých - neochucených, tak jsem myslela, že bych si vytvořila doma zásobu :) a jestli by po případném vytvoření opravdu jogurt byl bezlaktózový :think:

BL mléko mám jen polotučné, jogurt také… plnotučné si myslím, že snad ani nedělají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
16.3.14 21:12

@mobča Ahoj, napiš z jakého mlíka jsi to dělala. Promíchala jsi řádně jogurt do mlíka? Musí být pořádně rozmícháno. To Salko bych tam nedávala, bude kazit proces. Když ochucovat, tak až hotový jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.7.14 09:42

Jogurty dělám už dlouho, žádný jogurtovač k tomu není nutný. Je ale nutné dobré mléko (nejlépe z mlékoměru, nebo čerstvé) Dále je nutný dobrý jogurt nejlepší je bílá Holandia. Na 1 litr mléka 1 malý jogurt. Mléko z mlékomatu převaříme a necháme vychladit na cca 37 °C, rozmícháme v něm jogurt. Naplníme skleničky mírně ohřejeme hrnec s pokličkou. Dáme tam skleničky, přikryjeme víkem a dáme pod peřiny (pokud hřeje ústřední topení, tak je dáme na ústřední topení. Nechám tak 6 hodin v klidu. Pod jogurt můžete dát i marmeládu. Je vynikající. Vydrží i 14 dní, ale věřte, že se sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.14 21:53

My doma děláme jogurt do skleněné kulaté zapékací mísy, je to rychlejší, než do skleniček :) Čím víc je snědeno, tím víc tam stojí vody - pouští ji ten jogurt. Nevšímám si jí a po snědení jogurtu vylývám. A dělám ho tak, že ho nechám tak tři hodinky zahřívat v troubě na 50 s pootevřenými dvířky, pak troubu vypnu a nechám ho tam ještě dojít. V receptu co mám do toho patří kromě litru mlíka a jogurtu i plechovka zahuštěného mléka (tatry) a salka. Pak to vychází docela dost draho a navíc je to i dost sladké. Zkoušela jsem to bez těch zahuštěných mlík, ale vyšla mi z toho voda. Tak to zkusím ještě z plnotučného a dvou kelímků jogurtu. Snad to klapne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.6.15 18:16

Ahoj, týden vydrží určitě. jednou nám zůstal zapomenutý v lednici asi tři týdny a když jsem ho otevřela, vypadal že mu nic není, ale radši jsem ho dala slepicím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.