Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Těžko říct, podle fotek se toho moc poznat nedá. Může to být ekzém, může to být ledacos…Já bych promazávala pouze, pokud by pokožka byla drsná a vysušená, např. po koupeli. Jinak bych se snažila vysledovat spouštěče, nezměnila jsi poslední dobou něco? Strava, prací prášek, domácí mazlíček, plísně v bytě, bytové vůně,…? Zatím bych si hlídala, aby dcerka chodila v bavlně a aby se moc nezapotila ![]()
Děkuji za reakci - zapomněla jsem napsat, používám stále Persil sensitive, aviváž nepoužívám, vše přežehluji a používám bavlnu. Domácí mazlíčky nemáme, nesnesla bych je v bytě. Domácí vůně nepoužíváme, ani svíčky (pouze sezóně, o Vánocích). Plísně nemáme, pokud se objeví, likvidujeme. Máme odvlhčovač, takže se moc netvoří. Pouze trochu kolem oken, když se větrá a zkondenzuje to tam. Strava - na tu jsem lempl. Vařím tradičněm, hutně. Zeleninu nepapká, z ovoce pouze banány a jablka. Pije čaj, vařím pro celou rodinu od jejích 6 měsíců beze změny. Ale děti jsou zbláznění do křupek a je pravda, že jsem jim teď povolila mlsání i ty slané věci.
Omezím, uvidím. Děkuji ![]()
Maminky, chtěla bych oživit téma a zeptat se, zda máte zkušenost, za jak dlouho se ekzém zhorší po setkání s alergenem? Jde mi o to, že včera byla dcera už skoro ok, dneska nová ložiska pod koleny - potřebuji vypátrat příčinu… Díky.
To bude asi individualni, me se dela ekzem, kdyz snim vetsi mnozstvi kakaa, do dvou hodin se mi vysypou loziska v loketnich jamkach.
ráda se přípojím do disuze .. protože s rosenpharmou mám taky moc dobré zkušenosti.. neo phytiol jsem používala v těhotenství, kdy se mi zhoršila ložiska ekzému a po něm hezky došlo ke zlepšení, jinak od nich používám i jiné mazání a jsem spokojená