Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Objevilo se mi to na břiše a trochu na rukou. Je pravdou, že jsem změnila Aviváž a taky mám kupu stresu. Jinak běžná únava atd… Ale tohle jsem prostě viděla prvně, tak jsem se vyděsila. Dala jsem pudr a mírně to pálí.
Vem si antihistaminika a když to nezabere, tak v pondělí k lékaři.
@Havlova píše:
Vem si antihistaminika a když to nezabere, tak v pondělí k lékaři.
Dala jsem fenistil a mazu zinkovkou.
@PetraMeli ono to není dobře vidět, ale kdysi se mě udělaly po celým těle flíčky, pak se to slilo do větších fleků. Tak jsem šel na kožní do nemocnice. Čuměli na mě a nechali si mě tam. Týden. A dělali všecky testy včetně právě syfilisu. Ten to nakonec nebyl, a ani nepřišli na to co to bylo. Po týdnu to zmizelo.
@PetraMeli píše:
Dala jsem fenistil a mazu zinkovkou.
Nic víc asi doma nevymyslíš. A z fotky se původ vyrážky stejně nepozná.
@Man_Brno píše:
@PetraMeli ono to není dobře vidět, ale kdysi se mě udělaly po celým těle flíčky, pak se to slilo do větších fleků. Tak jsem šel na kožní do nemocnice. Čuměli na mě a nechali si mě tam. Týden. A dělali všecky testy včetně právě syfilisu. Ten to nakonec nebyl, a ani nepřišli na to co to bylo. Po týdnu to zmizelo.
No, já měla před 10lety vyrážku na obličeji, to pak byla hospitalizace, ale to bylo trochu jiné. A ano, taky dělali výše zmíněné testy. Šlo tenkrát, že my stresem vysadila imunita. kortikoidy, ATB
@Havlova horší to není, bolestivý taky ne, mírně to svědí. Teď peru věci v sanytolu
@PetraMeli píše:
@Havlova horší to není, bolestivý taky ne, mírně to svědí. Teď peru věci v sanytolu
Já bych naopak zařadila co nejméně chemie a dala máchání navíc.
@Havlova píše:
Já bych naopak zařadila co nejméně chemie a dala máchání navíc.
Ok, ono to jde pak i do sušičky.
@PetraMeli píše:
Ok, ono to jde pak i do sušičky.
Ale tam tu chemii z vláken nedostaneš.
Ahoj,
synovi ( 13 let ) se udělal tento ekzém či co to, je na tváři. Má to tam delší dobu, ale nikdy to nebylo takhle červené, spíš jen plasticky vystouplé a v barvě kůže. Nepálí, nesvědí. Jsme objednaní na kožní až na duben. Co by to mohlo být? Díky moc.
Mně to připadá jako kvasinka nebo plíseň ten odstín do béžovohnědé
fenistil a zinkovka nezabírá?
asi bych se poradila v lékárně než bude návštěva u dr. jestli lze takto na tváři namazat něčím proti kvasince