Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jsem jednou neměla ekzém na tváři čím namazat a sáhla jsem po framykoinu (oční masti), ekzém zmizel a už se neobjevil, takže pro mě o dost lepší než masti od kožního.
Náš prcek má taky, lékařka napsala ophthalmo-hydrocortison a nám teda krásně zabral. Přes noc už to bylo skoro pryč, aspoň ta akutní fáze. Včera večer ho sice zase očička svědila, tak jsme to ještě mázli, ale docela funguje. Zatím nevím, na jak dlouho, ale snad to vydrží..
Mě pomáhá elocom. Je to kortikoid, nemá se používat v obalsti očí, ale napsala mi ho přímo kožařka. A když mi ho psala jiná kožařka a věděla, na co ho chci, tak taky nic neříkala. Tak to asi nevadí.
A jestli se maluješ - změň to, čím se odličuješ. A nepoužívej hrubé odličovací tampóny. Kolikrát se mi to udělalo poté, co jsem při odličování trochu víc přitlačila.
Nemaluji se
elocom mam odskouseny a nepomohl
me vadi i obyc. voda
Aha, tak těžko říct. Ale mám to stejné - zarudlé, svědí, bílé šupinky.
Co odvar z řepíku?
Tady jsou další rady:
http://www.omlazeni.cz/…42873-2.html
Z ceho vlastne ekzem vznika? me brali po porodu vajecnik a par dnu po operaci se me ekzem udelal
Podle mě to klidn může být od toho vaječníku. Zkus se zeptat na gyndě, že to máš po odebrání, nic nezabírá. Třeba by se z krve zjistila nějaká hormonální nerovnováha. Může to být i hormonama.
@pipiinka A není to třeba těma práškama? Jestli to není v příbalovém letáku. Možná, kdyby ti napsali jiné prášky, jinou značku, tak by to zmizelo. Může to být i alergická reakce na nějakou složku z těch prášků.
@pipiinka ekzem se mi udelal v tehotenstvi a nejvic na vickach, zkusila jsem kde co, protoze to bylo priserne a pomohl mi az Elidel…stoji sice 600 Kc, ale uz ho mam rok a pouziju ho tak jednou za dva mesice, kdyz citim, ze me trosku svedi vicka. ![]()
Tím samozřejmě nechci říct, abys je přestala brát. Brát bys je měla.
Ahoj, mě kdysi trápilo něco podobného, nakonec se ukázalo, že jsem si tam zanesla infekci a dostala jsem na to nějakou mastičku s antibiotiky ![]()
Ahoj, taky se mi dělá ekzém kolem očí(po nějakých tužkách a řasenkách na oči), začala jsem používat jablečný ocet naředěný vodou (mám to namíchané v uzavřené skleničce), ráno a večer po umytí do toho namočním vatu a přetřu. Pomáhá to víc než jakékoliv mastičky, jablečný ocet je prý na plísně a ekzémy nejlepší. Ale pozor, musí být ředěný a tu vatu vyždíměj, ať ti to nenateče do očí, pak to pálí (ale neublíží to)
Fak to mám vyzkoušené.