Ekzém na rukách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
21.10.23 20:14

@Anais Brno jelikoz pracuju s jidlem tak mam pravidelne rukavice protoze mi ty ruce olezaji furt. Pracuju v kfc takze to je nekdy tezke. Na zimu mam rukavice furt protoze kdyz je zima tak je to nejhorsi. Me masticky nepomahaji nevim proc. Ale na alergologii mysim jit protoze uz nevim z ceho to je. Jeden den to zmizi druhy den je to zpatky. Tekute mydlo mi to nedela pouzivam ho v praci pravidelne uz tak rok a nemela jsem s tim nikdy problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
21.10.23 21:00
@carol27 píše:
@Anais Brno jelikoz pracuju s jidlem tak mam pravidelne rukavice protoze mi ty ruce olezaji furt. Pracuju v kfc takze to je nekdy tezke. Na zimu mam rukavice furt protoze kdyz je zima tak je to nejhorsi. Me masticky nepomahaji nevim proc. Ale na alergologii mysim jit protoze uz nevim z ceho to je. Jeden den to zmizi druhy den je to zpatky. Tekute mydlo mi to nedela pouzivam ho v praci pravidelne uz tak rok a nemela jsem s tim nikdy problem.

No tak to může být kontaktní alergie, mi vadí mouka, ořechy, vůbec nemůžu dělat těsto v ruce. I brambory musím škrábat v rukavicích. Kožní mi třeba říkal, že ženský z pekáren tím trpí taky…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
21.10.23 21:02

A pokud máš ruce celý den v rukavicích, tak jim to taky nedělá dobře… když mám ekzém špatný, tak si do gumových rukavic musím dát ještě bavlněný, aby se mi ty ruce nezaparily a ekzém se nezhorsil…

• Citovat
  • Upravit
2986
25.10.23 12:40
@Anais Brno píše:
Tak dát si mé ekzematicke ruce do slané vody, tak se z toho budou vzpamatovávat dlouho…to jsi vzala prosím kde???

není sůl jako sůl, na malý lavor stačí půl lžíce
sůl z mrtvého moře na kůži působí prostě jinak
jsem těžká atopička, tak o tom něco vím

důležité je čas koupele a po ní opláchnout čistou vodou a namazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
25.10.23 12:42
@carol27 píše:

a jaké rukavice v práci používáte? není to alergie právě na ten latex?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
25.10.23 12:54

@Anais Brno
Přípravky z minerálů z mrtvého moře můžu taky doporučit, je pravda, že ruce do slané vody jsou i pro mne docela drsné, ale voda v moři na ekzém vždy pomohla, ikdyž to pálilo. Ale tedy dá se jich koupit spousta, není třeba hned „sypat sůl do ran“ :) Existují i příjemnější alternativy. Super je ještě Vincentka krém, je sice psaný jako pleťový, ale na ruce mi vždy perfektně zabral, stejně jako opláchnutí ruk v některém z pramenů v Luhačovicích - to bylo málem až zázračné uzdravení z večera do rána :D Tak jsem i přišla na Vincentka krém.

Dobré je i chránit ruce před chladem, takže vždy mít rukavice - já začínám, když je teplota pod 10 stupňů. A také mít po ruce i venku nějaký cold cream, když je třeba venku vytáhnout ruce z rukavic až moc často.

Na vysušení rozmokvaných puchýřků je, jako první pomoc, také dobré postižené místo omýt/ponořit do vlažného silného černého čaje. Je pak potřeba počítat s tím, že po zaschnutí se udělají strupy a mazat mastným krémem, aby nevznikly praskliny na kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
25.10.23 12:55

@starfish_at_night no tak já po každém pobytu u moře mám rapidní zhoršení ekzému… Takže dobrovolně si máčet ruce do solného roztoku nedejbozevdo černého čajeoprabdu nebudu

• Citovat
  • Upravit
1552
25.10.23 13:00
@Anais Brno píše:
@starfish_at_night no tak já po každém pobytu u moře mám rapidní zhoršení ekzému… Takže dobrovolně si máčet ruce do solného roztoku nedejbozevdo černého čajeoprabdu nebudu

Nemusíš, ani tě o tom nepřesvědčuji, jen sdílím zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
25.10.23 14:55
@Anais Brno píše:
@starfish_at_night no tak já po každém pobytu u moře mám rapidní zhoršení ekzému… Takže dobrovolně si máčet ruce do solného roztoku nedejbozevdo černého čajeoprabdu nebudu

nikdo tě nenutí
klasické moře a mrtvé moře je obrovský rozdíl, což se pozná i z chuti moře slané, mrtvé moře hořké

černý čaj také doporučuji, tam kde kůže mokvá :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
25.10.23 15:09

Mně nejvíc pomáhá odjet na dovolenou:)
Jinak mazat, mazat..konopna mast je super. když mi kuze uz praská, tak už pak mažu kortikoidy a postižené místo zalepim..
Ale spíš vypozorovat spouštěče..Dost mi pomohlo, když jsem presla na bezlaktozove mleko.

• Citovat
  • Upravit
teri_p98
25.10.23 22:43

Ahoj, můžeš zkusit do krému, co máš, přidat prášek H2 infuse..měl by ještě víc dostat ten krém do hloubky a zregenerovat kůži, doporučuje se při ekzémech i lupénce

• Citovat
  • Upravit
6
7.11.23 04:40

Zdravím Vás, jestli je to ještě aktuální, napište mi zprávičku. Ráda předám mou zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
7.11.23 09:43
@cancerka píše:
  1. dostatečný příjem tekutin - vyhýbat se barveným a slazeným nápojům
  2. vyhýbat se chemii v potravinách, nejíst různé pochutiny (chipsy apod.)
  3. jakékoliv čistící prostředky, jar apod. je dobré mít rukavice, ale pozor na alergii na latex, jsou i bezlatexové
  4. trošku soli z mrtvého moře (DM drogerie) rozpustit v lavoru, 10 - 15 minut nechat namočené, pak opláchnout čistou vodou. Pokud mokvavé puchýřky, pak zinková mast, pokud suché a praskající, pak namazat dexeryl krém.
  5. neumývat ruce v horké vodě!!!
  6. užívat pravidelně laktobacily a dostatek vlákniny

Ještě bych k tomu doporučila přestat používat tekuté mýdlo na ruce. Nebo si pořídit nějaké opravdu jemné pro miminka. Mně to hodně pomohlo. Taky už nepoužívám ani tekutý sprchač a tekutý šampon. Obojí jen pevný.
Snažit se neumývat ruce často a nemacet ve vodě dlouho. Ruce si utirat do ručníků jemně - spíš třeba jen „oplácat“ než třít pokožku.

I když nesnáším mít namazané ruce, tak prostě je mazat musím, ale mažu si většinou jen hřbety rukou, to klidně i něčím mastnejsim. Pokud si mazu i dlaně, tak to používam dražší nemastný krém přímo pro atopické ruce (efekt ochranné bariéry).
Jo a i na podzim už na ven nosím alespoň slabé rukavice prsťáky.

Držím pěsti, ať se Ti ruce zlepší brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
7.11.23 13:44
@Kometa2022 píše:
Ještě bych k tomu doporučila přestat používat tekuté mýdlo na ruce. Nebo si pořídit nějaké opravdu jemné pro miminka. Mně to hodně pomohlo. Taky už nepoužívám ani tekutý sprchač a tekutý šampon. Obojí jen pevný.
Snažit se neumývat ruce často a nemacet ve vodě dlouho. Ruce si utirat do ručníků jemně - spíš třeba jen „oplácat“ než třít pokožku.

I když nesnáším mít namazané ruce, tak prostě je mazat musím, ale mažu si většinou jen hřbety rukou, to klidně i něčím mastnejsim. Pokud si mazu i dlaně, tak to používam dražší nemastný krém přímo pro atopické ruce (efekt ochranné bariéry).
Jo a i na podzim už na ven nosím alespoň slabé rukavice prsťáky.

Držím pěsti, ať se Ti ruce zlepší brzy.

Pevný šampón? To jsem asi ještě neviděl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.23 22:52

Ahoj, je to podobné, co mám já. Objevuje se mi to po různých čistících prostředcích, nedokážu identifikovat jaké. Máte něco ozkoušeného, co vám na rukou nereaguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek