Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám hodinky garmin, po silikonovém pásku se mi udělal škaredý ekzém, musela jsem ke kožní. Dala mi mast elocom, jsou to kortikoidy. Vždy to zmizne, ale když mast přestanu používát ekzém se vrátí… řemínek mám vyměněný. na tom místě se mi ani hodinky nedotýkaji ted, dávám je trošku níž. čím mazat po vyléčení kortikodima aby se to již nevrácelo? Nechci pořád tutu mast na to dávat.
@KKK85 píše: Více
no a když tam ty hodinky nemáš, tak se ekzém netvoří? Pak jedině ty hodinky prostě nepoužívat.
Znam, manzelovi se objevil taky. Dela se nam to hlavne v lete jak se clovek zpoti pod tim silikonem. Za me dusledne sundavat na koupani a jakekoliv rachani rukou. nechavat kuzi vyschnout. Ani jsem to nemusela nicim mazat, ale na par dni jsem je sundala, nechala at se to zahoji.
Já jsem hodinky sundala a už je nenosím. Ekzém byl jasně z nich, nepomohly tuny masticek, větší hygiena, zima (myslela jsem, že je to z potu) ani výměna pásku, dělalo se mi to nejvíc přímo pod hodinkama. Mám v plánu si koupit obyčejné hloupé rucickove s koženým páskem. Ty jsem nosila odjakživa a vždy bez problémů.
Já hodinky a všechny šperky včetně zlatého snubního prstenu po příchodu domů sundávám. Jinak mám také problémy s ekzémem
Mám z nich taky problémy. Dříve jsem je nosila několik let a najednou mi to začalo dělat vyrážku v místě pod páskem. Je to vždy červené a svědí to. Takže je nosím co nejmene.