Ekzém po hodinkách...elocom a co pak?

7489
11.4.25 12:37

ekzém po hodinkách...elocom a co pak?

Mám hodinky garmin, po silikonovém pásku se mi udělal škaredý ekzém, musela jsem ke kožní. Dala mi mast elocom, jsou to kortikoidy. Vždy to zmizne, ale když mast přestanu používát ekzém se vrátí… řemínek mám vyměněný. na tom místě se mi ani hodinky nedotýkaji ted, dávám je trošku níž. čím mazat po vyléčení kortikodima aby se to již nevrácelo? Nechci pořád tutu mast na to dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7974
11.4.25 13:00
@KKK85 píše: Více

no a když tam ty hodinky nemáš, tak se ekzém netvoří? Pak jedině ty hodinky prostě nepoužívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18704
11.4.25 13:17

Znam, manzelovi se objevil taky. Dela se nam to hlavne v lete jak se clovek zpoti pod tim silikonem. Za me dusledne sundavat na koupani a jakekoliv rachani rukou. nechavat kuzi vyschnout. Ani jsem to nemusela nicim mazat, ale na par dni jsem je sundala, nechala at se to zahoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35911
11.4.25 13:41

Používám kožený, nebo takový pletený a problém uz neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8829
11.4.25 14:42

Já jsem hodinky sundala a už je nenosím. Ekzém byl jasně z nich, nepomohly tuny masticek, větší hygiena, zima (myslela jsem, že je to z potu) ani výměna pásku, dělalo se mi to nejvíc přímo pod hodinkama. Mám v plánu si koupit obyčejné hloupé rucickove s koženým páskem. Ty jsem nosila odjakživa a vždy bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21674
11.4.25 14:58

Já hodinky a všechny šperky včetně zlatého snubního prstenu po příchodu domů sundávám. Jinak mám také problémy s ekzémem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
11.4.25 20:18

Mám z nich taky problémy. Dříve jsem je nosila několik let a najednou mi to začalo dělat vyrážku v místě pod páskem. Je to vždy červené a svědí to. Takže je nosím co nejmene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí