Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Hezkou neděli.
V testovacím projektu se mi dostal do rukou elektrická kartáček oral B profesional care 500.
Máme ho doma delší dobu, muž i děti s ním čistí, raraši by mohli i 10× denně. Já mám obavu - dost se mi drolí zuby, abych si je ještě víc nepoškodila.
Četla jsem, kamarádky říkala, že se s kartáčkem poškozují snad dásně?
Máte s elektrickýma kartáčkama větší zkušenosti? Třeba i u drolících se zubů?
Manžel má problémy s dásněmi, lékař mu tento kartáček nedoporučuje. Já problémy nemám, používám jej a lékařka mi chválí ústní hygienu. Na dovolené se myju běžným kartáčkem a vždy se těším domů na ten elektrický. Při čištění běžným kartáčkem niky nedosáhnu pocitu dobře umytých zubů.
Používám jak elektrický (jiné značky) tak normální. Někde jsem četla, že lidé mají tendenci na kartáček tlačit a tak to nedělám a jen jemně přikládám k zubum. A skutečně mi tak přijde šetrnější, než normální kartáček s lepším výsledkem. Pokud s ním budeš na zuby tlačit, tak to asi na citlivé či poškozené zuby nebude.
Ma senzor tlaku, ve chvili, kdy hodne zatlacis, kartacek se vypne. Ma byt proto k dasnim velmi setrny.
Mě teda vyhovuje. Nejdřív jsem se bála, že by mi mohly krvácet dásně, protože když si čistím zuby normálním kartáčkem, tak mi teče krev, ale tady u tohoto vůbec. To jsem se docela divila, při těch otáčkách…
Elektrický kartáček používám víc než 10 let a důvodem byly právě problémy s dásněmi. Tehdy mi to doporučil zubař. A musím zaklepat, dásně mám v lepším stavu.
Přemýšlím, že pořídím letos na vánoce sobě i dítku (6 let). Poradíte nějakou odzkoušenou značku, hlavně teda ten dětský. A pokud přidáte názory na vhodnost u dítěte, budu ráda.
Jsou to naprosto vyhozene penize. Radeji dejte penize za navstevu hygieny. Nauci vas pouzivat klasicky kartacek a mezizubni kartacek a budete zdrava. Tyto nesmysly nechte pro ty kteri maji radi reklamy… a hlavne to nekupujte detem¨
@pichovak píše:
Jsou to naprosto vyhozene penize. Radeji dejte penize za navstevu hygieny. Nauci vas pouzivat klasicky kartacek a mezizubni kartacek a budete zdrava. Tyto nesmysly nechte pro ty kteri maji radi reklamy… a hlavne to nekupujte detem¨
Na dentální hygienu chodím (pravda jednou za rok), mezizubní kartáček používám, i dítě. Je mi jasné, že s nim nebudu čistit denně. Chci, aby ho dítko používalo hlavně, když hlídá babička(docela často) a bohužel není dost důsledná a dítko čištění fláká.
Tak se pokuste aby byla babicka duslednejsi. Opravdu nelze napsat - ok tak u babicky pouzivejte rotacni kartacek. V sesti letech ma prvni stale zuby a nektere docasne tam jeste musej dost dlouho vydrzet tak se o to miusite spravne starat. Nic drazsiho nez deti nemate. Nikdy nesklouznete do techto ruznych ustupku, vymluv atd…