Elektrický zubní kartáček oral B

9450
9.11.14 13:42

elektrický zubní kartáček oral B

Hezkou neděli.

V testovacím projektu se mi dostal do rukou elektrická kartáček oral B profesional care 500.

Máme ho doma delší dobu, muž i děti s ním čistí, raraši by mohli i 10× denně. Já mám obavu - dost se mi drolí zuby, abych si je ještě víc nepoškodila.

Četla jsem, kamarádky říkala, že se s kartáčkem poškozují snad dásně?

Máte s elektrickýma kartáčkama větší zkušenosti? Třeba i u drolících se zubů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66820
9.11.14 13:47

Manžel má problémy s dásněmi, lékař mu tento kartáček nedoporučuje. Já problémy nemám, používám jej a lékařka mi chválí ústní hygienu. Na dovolené se myju běžným kartáčkem a vždy se těším domů na ten elektrický. Při čištění běžným kartáčkem niky nedosáhnu pocitu dobře umytých zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
9.11.14 13:47

Používám jak elektrický (jiné značky) tak normální. Někde jsem četla, že lidé mají tendenci na kartáček tlačit a tak to nedělám a jen jemně přikládám k zubum. A skutečně mi tak přijde šetrnější, než normální kartáček s lepším výsledkem. Pokud s ním budeš na zuby tlačit, tak to asi na citlivé či poškozené zuby nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
9.11.14 13:51

Ma senzor tlaku, ve chvili, kdy hodne zatlacis, kartacek se vypne. Ma byt proto k dasnim velmi setrny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
9.11.14 14:05

Já koukala na curaprox, nevím jaký koupit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8147
9.11.14 14:05

Mě teda vyhovuje. Nejdřív jsem se bála, že by mi mohly krvácet dásně, protože když si čistím zuby normálním kartáčkem, tak mi teče krev, ale tady u tohoto vůbec. To jsem se docela divila, při těch otáčkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
9.11.14 14:31

Elektrický kartáček používám víc než 10 let a důvodem byly právě problémy s dásněmi. Tehdy mi to doporučil zubař. A musím zaklepat, dásně mám v lepším stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
9.11.14 14:53

Přemýšlím, že pořídím letos na vánoce sobě i dítku (6 let). Poradíte nějakou odzkoušenou značku, hlavně teda ten dětský. A pokud přidáte názory na vhodnost u dítěte, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
9.11.14 15:04

Jsou to naprosto vyhozene penize. Radeji dejte penize za navstevu hygieny. Nauci vas pouzivat klasicky kartacek a mezizubni kartacek a budete zdrava. Tyto nesmysly nechte pro ty kteri maji radi reklamy… a hlavne to nekupujte detem¨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
9.11.14 15:21
@pichovak píše:
Jsou to naprosto vyhozene penize. Radeji dejte penize za navstevu hygieny. Nauci vas pouzivat klasicky kartacek a mezizubni kartacek a budete zdrava. Tyto nesmysly nechte pro ty kteri maji radi reklamy… a hlavne to nekupujte detem¨

Na dentální hygienu chodím (pravda jednou za rok), mezizubní kartáček používám, i dítě. Je mi jasné, že s nim nebudu čistit denně. Chci, aby ho dítko používalo hlavně, když hlídá babička(docela často) a bohužel není dost důsledná a dítko čištění fláká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
9.11.14 15:26

Tak se pokuste aby byla babicka duslednejsi. Opravdu nelze napsat - ok tak u babicky pouzivejte rotacni kartacek. V sesti letech ma prvni stale zuby a nektere docasne tam jeste musej dost dlouho vydrzet tak se o to miusite spravne starat. Nic drazsiho nez deti nemate. Nikdy nesklouznete do techto ruznych ustupku, vymluv atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.