Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj maminky, prosím Vás, je možné, aby se prořízl první zoubek a hned byl zkažený??
Děkuji moc!!
A z čeho tak usuzuješ? nemyslím si, že by se vyklubal shnilý…
Moc pravděpodobné to asi nebude, zvlášť pokud mimco nedostává cukry ve velkém
Jestli ti zoubek nepřijde v pořádku, zajděte k zubaři ![]()
Bohužel to možné je, moje kamarádka má dcerku, která měla zkažené („uhnilé“) zoubky už v dásních, nakonec jí teď ve čtyřech letech budou dělat protézku…
@Aureliana kluk má narušenou zubní sklovinu, takže jsme zažili aji toto.. pokud chceš nějaké detaily, tak se ptej.
@Aureliana O tom už tu jednou diskuze byla. Sešlo se tam spousta mamin se stejnou zkušeností, takže je to asi možné.
Přeju ti, aby to nebyl váš případ.
Tak se omlouvám, já jsem žádné téma nenašla, jinak bych tu neotravovala…
No roste 7 zub, všechny jsou normální a teď vylezla jednička a není jako ostatní, jakoby hnědý, zkusím to vyfotit…
Děkuji
@Markéta Fe píše:
Bohužel to možné je, moje kamarádka má dcerku, která měla zkažené („uhnilé“) zoubky už v dásních, nakonec jí teď ve čtyřech letech budou dělat protézku…
To je hrůza teda, jak je to možné? Když se nedává cukr, jak se můžou takto zkazit!?
@martina.se píše:
@Aureliana kluk má narušenou zubní sklovinu, takže jsme zažili aji toto.. pokud chceš nějaké detaily, tak se ptej.
Děkuji, jak se to projevuje? Jak to vypadá? A že ostatní zoubky má normální a jeden vypadá děsně!!
Muže být narušená sklovina. Cukr, antibiotika…gen. dispozice.
@Aureliana píše:
Děkuji, jak se to projevuje? Jak to vypadá? A že ostatní zoubky má normální a jeden vypadá děsně!!
u nás vypadaly děsně všechny zuby - vylezly už hnědé. Zubařka ho měla v péči od 4 m a diagnostikovala narušenou zubní sklovinu. Zoubky „zapečetila“, museli jsme extra pečovat, stejně první vrtání v roce atd..
druhé zuby vylezly už krásné ![]()
@Aureliana píše:
Tak se omlouvám, já jsem žádné téma nenašla, jinak bych tu neotravovala…
No roste 7 zub, všechny jsou normální a teď vylezla jednička a není jako ostatní, jakoby hnědý, zkusím to vyfotit…
Děkuji
Tu stejnou diskuzi jsem zmínila proto, že jsem kvůli ní „chytřejší“. Nebylo to myšleno tak, že zakládáš stejnou. ![]()
Když už je to 7 zub, kolik je malé? Třeba jí dáváš schovaný cukr ve šťávě v pití. Nebo nepije před spaním (a po vyčištění zubů), v noci, ještě mléko?
Já jsem měla vylezenou zkaženou první jedničku. Zubařka mi ji nechala dokud sama nevypadla, v dnešní době se to už snad řeší lépe ![]()