První proříznutý zoubek a zkažený

440
8.11.14 12:56

První proříznutý zoubek a zkažený

Ahoj maminky, prosím Vás, je možné, aby se prořízl první zoubek a hned byl zkažený??
Děkuji moc!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5064
8.11.14 13:01

A z čeho tak usuzuješ? nemyslím si, že by se vyklubal shnilý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
8.11.14 13:10

Moc pravděpodobné to asi nebude, zvlášť pokud mimco nedostává cukry ve velkém :) Jestli ti zoubek nepřijde v pořádku, zajděte k zubaři ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Fe
8.11.14 13:11

Bohužel to možné je, moje kamarádka má dcerku, která měla zkažené („uhnilé“) zoubky už v dásních, nakonec jí teď ve čtyřech letech budou dělat protézku…

• Citovat
  • Upravit
72725
8.11.14 13:56

@Aureliana kluk má narušenou zubní sklovinu, takže jsme zažili aji toto.. pokud chceš nějaké detaily, tak se ptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
8.11.14 14:11

@Aureliana O tom už tu jednou diskuze byla. Sešlo se tam spousta mamin se stejnou zkušeností, takže je to asi možné.
Přeju ti, aby to nebyl váš případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
8.11.14 15:20

Tak se omlouvám, já jsem žádné téma nenašla, jinak bych tu neotravovala…
No roste 7 zub, všechny jsou normální a teď vylezla jednička a není jako ostatní, jakoby hnědý, zkusím to vyfotit…
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
8.11.14 15:22
@Markéta Fe píše:
Bohužel to možné je, moje kamarádka má dcerku, která měla zkažené („uhnilé“) zoubky už v dásních, nakonec jí teď ve čtyřech letech budou dělat protézku…

To je hrůza teda, jak je to možné? Když se nedává cukr, jak se můžou takto zkazit!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
8.11.14 15:24
@martina.se píše:
@Aureliana kluk má narušenou zubní sklovinu, takže jsme zažili aji toto.. pokud chceš nějaké detaily, tak se ptej.

Děkuji, jak se to projevuje? Jak to vypadá? A že ostatní zoubky má normální a jeden vypadá děsně!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
8.11.14 15:30

Muže být narušená sklovina. Cukr, antibiotika…gen. dispozice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.11.14 16:11
@Aureliana píše:
Děkuji, jak se to projevuje? Jak to vypadá? A že ostatní zoubky má normální a jeden vypadá děsně!!

u nás vypadaly děsně všechny zuby - vylezly už hnědé. Zubařka ho měla v péči od 4 m a diagnostikovala narušenou zubní sklovinu. Zoubky „zapečetila“, museli jsme extra pečovat, stejně první vrtání v roce atd.. :nevim: druhé zuby vylezly už krásné :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
8.11.14 17:14
@Aureliana píše:
Tak se omlouvám, já jsem žádné téma nenašla, jinak bych tu neotravovala…
No roste 7 zub, všechny jsou normální a teď vylezla jednička a není jako ostatní, jakoby hnědý, zkusím to vyfotit…
Děkuji

Tu stejnou diskuzi jsem zmínila proto, že jsem kvůli ní „chytřejší“. Nebylo to myšleno tak, že zakládáš stejnou. :)

Když už je to 7 zub, kolik je malé? Třeba jí dáváš schovaný cukr ve šťávě v pití. Nebo nepije před spaním (a po vyčištění zubů), v noci, ještě mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
9.11.14 09:13

Já jsem měla vylezenou zkaženou první jedničku. Zubařka mi ji nechala dokud sama nevypadla, v dnešní době se to už snad řeší lépe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.