Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím o radu, mám novou halenku, kterou si potřebuji zítra vzít, je z lehké viskozy. Oprala jsem ji, ale teď elektrizuje a lepí se na tělo. Co s tím???
Moc díky.
*Kopíruji z webu:
Tento jev má na starosti statická elektřina, která je způsobená třením punčoch o sukni. Tento problém vyřešíte, pokud na punčocháče popř. vnitřek sukně nastříkáte lakem na vlasy. Dobře postačí tělové mléko nebo krém na ruce. Jemně ho rozetřete v ruce, aby došlo k rovnoměrnému rozetření. Krému použijte opravdu málo, aby vám nezpůsobil skvrny. Lehce pak rukami přejeďte po punčochách. Hlavně v oblasti, kde je sukně. Stejným způsobem by šlo použít aviváž.
V drogerii je dostupný antistatický prostředek s mechanickým rozprašovačem Antistat, který ochraňuje nepříjemné účinky statického náboje na tkaninách, potazích, kobercích aj. Nanáší se přímo na oděv. Cena je cca 50Kč. Funguje bezvadně.*
A jinak si pamatuju, že máma mi před tanečními taky lehce přejela nohy v silonkách aviváží, aby se mi sukně nelepila na silonky.
@Gina píše:
*Kopíruji z webu:
Tento jev má na starosti statická elektřina, která je způsobená třením punčoch o sukni. Tento problém vyřešíte, pokud na punčocháče popř. vnitřek sukně nastříkáte lakem na vlasy. Dobře postačí tělové mléko nebo krém na ruce. Jemně ho rozetřete v ruce, aby došlo k rovnoměrnému rozetření. Krému použijte opravdu málo, aby vám nezpůsobil skvrny. Lehce pak rukami přejeďte po punčochách. Hlavně v oblasti, kde je sukně. Stejným způsobem by šlo použít aviváž.V drogerii je dostupný antistatický prostředek s mechanickým rozprašovačem Antistat, který ochraňuje nepříjemné účinky statického náboje na tkaninách, potazích, kobercích aj. Nanáší se přímo na oděv. Cena je cca 50Kč. Funguje bezvadně.*
A jinak si pamatuju, že máma mi před tanečními taky lehce přejela nohy v silonkách aviváží, aby se mi sukně nelepila na silonky.
Díky, avivaz nemám ????, máme susicku… ale trochu jsem si to myslela. Zkusím se zítra podívat po tom spreji, v Tetě drogerii by ho měli asi mít.
@Lístečka píše:
Díky, avivaz nemám ????, máme susicku… ale trochu jsem si to myslela. Zkusím se zítra podívat po tom spreji, v Tetě drogerii by ho měli asi mít.
Já mám osvědčenou metodu proti elektrizujícímu efektu u oblečení. Naředím si do lahvičky z rozprašovačem aviváž s vodou, a z obou stran nastříkám třeba halenku, nebo sukni.