Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, zúčastnil jste se někdo elektronické aukce plynu nebo elektřiny pořádané vaším městem? A byli jste nakonec spokojení?
Ahoj, u nás zrovna probíhá a zatím jsme rozhodnutí do ní jít. Tak si počkám na zkušenosti ostatních.
U nás na to „hezky“ zareagoval ČEZ - přisly do schránek letáky, o nevýhodách, že nakonec zaplatíme stejně víc (že vítězná společnost může mít nastavené třeba drahé telefonní linky apod - ale kolikrát je využijeme že ), že může vyhrát nesolidní společnost, kterou pomalu ani nikdo nezná…
Ahoj, my už jsme byli podepsat nové smlouvy. Mohli jsme jít jen do plynu, ale vypočetli nám docela velkou úsporu. Od nového roku by jsme měli už odebírat od nového dodavatele. Jinak víc zkušeností nemám. Ale zatím bych doporučovala
Znám hodně od nás hodně lidí co do toho šli.
Ahoj, ano. Úspora na plynu 5 tis na dva roky, elektřina cca 1 tis. Na rodinném domku, plyn máme normálně do 20 tis. ročně, proud teď nevím.
Taky nad tím přemýšlíme, v loni jsme to nestihli a letos bychom chtěli, pořádá to naše město. Ale přítel na netu našel, že se vlastně musí podepsat něco předem a že ani nebudeme vědět co podepisujeme. Tak jsem teď trochu na vážkách. I proto mě zajímá, zda už někdo má alespoň ten rok za sebou, a má dobrou zkušenost?
@Susan23 já jsem byla na té jejich přednášce, tam říkali, že podepisuješ smlouvu jakou cenu požaduješ a tu smlouvu musíš splnit, až když se na tu cenu dostanou. Pokud se vydraží cena vyšší, tak smlouva končí. No dneska jdu podepsat tu smlouvu, tak uvidím co tam bude přesně.
@Aspera Aha, díky. Tak prosím pak napiš, jak to dopadlo. Díky
Tak bych se rad na to zeptal, nyni me to nabizi jeden znami dela partnera pro ecentre. Mate nekdo zkusenost?
Elektrika treba me stoji 16tis pri spotrebe v byte 3400Kwh to jest zaloha cca 1350czk/mesic.
Plyn taky tak ted trochu min neco pod 16tis. Platba mesicne nove 1300czk/mesic.
Jenze mam tu PRE a Prazskou plynarenskou. Potrebuji i nekdy na pobocku, treba kvuli uradu. Vadi me ze tam clovek nevi, jaka firma to vyhraje a kde bude mit sidlo. Potom nekde neco posilat treba do Brna aby clovek ziskal razitko, je docela vopruz.
Dale musi se podepsat mandatni smlouva, takze davate souhlas ze ta dalsi osoba tj to ecentre treba nebo partner bude za Vas jednat.
Bojim se treba toho, kdyz zaplatim pozde energie, ze me to vypnou? Ja treba je mam platit do 15teho v mesici ale platim to az treba 27 a zadna pokuta a nemaj s tim problem. Me rekli ze to jinak nejde, tak at to platim tak. Jenze nekde to muze dost vadit. Dale mi vadi tohle:
„Trochu problém je, že po ukončení kontraktu musíte uzavřít jiný a nespat na vavřínech aby Vám neodpojili elektroměr nebo plynoměr. Tedy nic pro jednodušší občany“
To mi prijde docela silena, kazdy 2 roky rychle hledat dodavatele aby neodpojily elektriku bo plyn.
Dale to usetreni, rikaj ze tolik usetrit nemusim, takze 1000kc za ten rok, nebude pro me az tolik znatelne. Kdyz pak nepodepisu smlouvu, platim pokutu 9%.
Ahoj, osobně už bych do toho nešla, radši si porovnám ceny na netu a přejdu si k někomu sama. Je fakt že ceny dosáhnou u ecenter nižší (i když u mě to u elektřiny byla úspora asi 20 Kč měsíčně), ale právě že pak musíš smlouvu podepsat i když to vyhraje nezmámá firma z horní dolní… Za mě už nikdy…
@aleba píše:
Ahoj, osobně už bych do toho nešla, radši si porovnám ceny na netu a přejdu si k někomu sama. Je fakt že ceny dosáhnou u ecenter nižší (i když u mě to u elektřiny byla úspora asi 20 Kč měsíčně), ale právě že pak musíš smlouvu podepsat i když to vyhraje nezmámá firma z horní dolní… Za mě už nikdy…
hmm takze to nebylo asi uplne ok. Ten znami mi porad hlasi jak usetril na kazde komodite cca 4000czk ale nemusi znamenat to vzdy. Na vic me to prijde trochu masochysticke, kazde 2 roky rychle shanet dodavatele, aby cloveku neodskriply proud a plyn
Preci jen kdyz ctu ten prechod, papiry kolem tak to neni jako nejaky operator a tarif bo internet ![]()
No u nás když lákali, slibovali desítky procent úsporu, a pak z toho byly asi 2
a navíc vyhrála firma o které jsem v životě neslyšela… trochu jsem se toho bála. Nakonec ale aspoň uznali, že ta úspora není velká a nemusela jsem přestoupit…
jinak spousta papírů, vyřizování - vadilo jim, že ve smlouvě s ecentre jsem si napsala titul a u čezu ho nemám… takže dopisování s čezem, telefony,… ![]()
Ale nechci nikoho odrazovat ![]()
@Freudstein taky jsem chtěla jít do eaukce a nakonec jsem z toho vycouvala a jsem ráda. Mluvila jsem pak s paní co do ní šla a jen samé problémy. Vyhrála to nějaké noname společnost, nebyli schopní sepsat smlouvy, vymýšleli si. Od prosince měli mít nové smlouvy, v polovině února je ještě neměli. Pak zjistili, že úspora bude malá, tak radši zůstali u eonu. Takže za mě už nikdy více a pokud budu chtít přejít tak si najdu někoho sama a sama přejdu, ale zatím jsem nenarazila na společnost, kde bych fakt něco ušetřila.
Dekuji moc za poznatky ![]()
taky si rikam aby to spis nebyl potom problem. Sice je to znami, lecos poradi ale je to clovek co zas dost hlida zurive, kde by usetril az moc a to neni za kazdou cenu to nejlepsi. Zvlast take, pokud on to neresi ale ja treba potrebuju tu a tam nekdy zajit kvuli uradum a neco vyridit. To se mi dela pote lepsi, kdyz zajdu tady do PRE do palace Adria a tam to vyresim. Daji mi razitko.
Posilat nekde neco do Brna a cekat ze me za nejaky den vubec vodepisou by bylo spatny. A ta mandatni smlouva se me nelibi, abych daval plnou moc ze nekdo za me bude nekde jednat, nemam to rad. To uz bych si to nejradsi vybehal nekde sam.
Je to asi jako alternativni operatori, super volani ale nakonec ja si to zaridil primo u normalniho a jsem na tom nyni lepsi nez ty alternativni.