Eleonora nebo Nora

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
7.2.21 20:27
@Bábrdl píše:
Nemůžu si pomoci, mám Noru spojenou s norou. Takže za měl z těch dvou Eleonora.

Ses jak moje tchyne :roll: Ja chtela Noru, ale furt mi to rozmlouvala, a ze co kdyz si vezme nejakyho Lisku :pocitac:
No nic, byla sem mlada a blba. Dalsi jmena byla oznamena a na dotaz - na babicky nazor se nezeptate?, sem odpovedela, ze rozhodne ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6019
7.2.21 20:30

Za mě Eleonora, Noře nemůžeš skoro jinak říct ale na Eleonoru je toho hodně a zní to výjimečně. Ela, Elka, Lea, Lory a nakonec se ji dá říct i Noro :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.2.21 20:37

Nora byla sestrenky kokrspanelka a navic na ni nejde moc zdrobnelin, takze bych volila Eleanoru…

• Citovat
  • Upravit
1695
7.2.21 20:49

Tak já bych dala Noru. Mám ráda krátká jména. U té Eleonory by mě odradilo i to, co se ukázalo tady. Nikdo neví, jestli je to Eleonora nebo Eleanora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.2.21 20:50
@Baba píše:
Ses jak moje tchyne :roll: Ja chtela Noru, ale furt mi to rozmlouvala, a ze co kdyz si vezme nejakyho Lisku :pocitac:
No nic, byla sem mlada a blba. Dalsi jmena byla oznamena a na dotaz - na babicky nazor se nezeptate?, sem odpovedela, ze rozhodne ne.

Nora Lišková by byla výborná. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
7.2.21 21:50
@Alushka.S píše:
Tak já bych dala Noru. Mám ráda krátká jména. U té Eleonory by mě odradilo i to, co se ukázalo tady. Nikdo neví, jestli je to Eleonora nebo Eleanora.

Tak oni existují obě varianty, s O i A. Tak nevím jak to myslíš a píšu to jako někdo kdo má dceru Eleonoru a nikde s nikým nebyl problém, ze by změnil jméno na to druhé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
7.2.21 21:52

Hodně záleží na příjmení, které se více hodí k těmto variantám - k dlouhému příjmení dát kratší jméno a naopak ke krátkému příjmení delší jméno.
Za mě ale z těchto dvou variant vede Eleanora/Eleonora/Eleanor - tu Noru v tom máš obsaženou a navíc jí můžeš říkat i Eli, Elenko, Lorinko, Norinko, Lori, Nori,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
8.2.21 02:31

Za mě Eleanora, Nora se mi taky vybaví nějaká králičí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
8.2.21 07:42

Eleonora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
8.2.21 08:26
@Bábrdl píše:
Nora Lišková by byla výborná. :mrgreen:

Cccc, by si manzel vzal jeji prijmeni, ne? Nebo by si nechala svoje.
Smarja, jak ja byla pitoma :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
8.2.21 08:45

Když už, dala bych Eleonoru a říkala bych jí Lori, podle K. H. Máchy.
Zbytek tvarů, či přímo Nora je pro m ě nestravitelné, umím si představit, co si taková Nora užije v pubertě.
Ale váš boj, moje dcerka to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.2.21 08:52

Delší jména se často zkracují, takže to dlouhé, byť krásné jméno se pak nepoužívá. Znám Kristýny, kterým se říká Kiki, Týnka, nebo Kity, Alžběty, kterým se říká Agnes :zed:, nebo Ála, Viktorie, kterým se říká Vikina… Dala bych Noru. Je to hezký, krátký a nehrozí, že by to někdo zkomolil tak, jak se jí nebude líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
8.2.21 10:01

Mně se líbí Eleanora :kytka: Zkráceně Noro ji můžeš říkat také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emouen
8.2.21 15:41

Obojí je hezké, více se mi líbí Nora, ale abych malou ušetřila posměvačných keců, s kterými se může setkat, tak bych dala spíše Eleonoru nebo nějakou pozměněnou variantu Nory - Norene, Noreen, Noirin, Norika, apod., ale nevím, jestli se u těchto jmén nemusí žádat o povolení.

• Citovat
  • Upravit
26
9.2.21 15:45

Ještě jednou díky za názory. Aspoň mám přehled jak lidi můžou reagovat… :)
Určitě, jak už jsem psala Eleonoře budem říkat Noro (a případně Lori), (chápu že se to někomu nelíbí, ale to už je věc vkusu).

@emouen Vymýšlet jinou variantu nechci, zvlášť ne k českému příjmení… už tak se vymyslelo jméno který je mezinárodní a zároveň i v českém kalendáři…

@sara-k Řešit délku příjmení mě zvlášť u holky přijde zbytečný :)

@Baba proto jméno nikomu neříkáme, je jasný ze každý muze mít pak výhrady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze