Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Bábrdl píše:
Nemůžu si pomoci, mám Noru spojenou s norou. Takže za měl z těch dvou Eleonora.
Ses jak moje tchyne
Ja chtela Noru, ale furt mi to rozmlouvala, a ze co kdyz si vezme nejakyho Lisku ![]()
No nic, byla sem mlada a blba. Dalsi jmena byla oznamena a na dotaz - na babicky nazor se nezeptate?, sem odpovedela, ze rozhodne ne.
Za mě Eleonora, Noře nemůžeš skoro jinak říct ale na Eleonoru je toho hodně a zní to výjimečně. Ela, Elka, Lea, Lory a nakonec se ji dá říct i Noro ![]()
Nora byla sestrenky kokrspanelka a navic na ni nejde moc zdrobnelin, takze bych volila Eleanoru…
Tak já bych dala Noru. Mám ráda krátká jména. U té Eleonory by mě odradilo i to, co se ukázalo tady. Nikdo neví, jestli je to Eleonora nebo Eleanora.
@Baba píše:
Ses jak moje tchyneJa chtela Noru, ale furt mi to rozmlouvala, a ze co kdyz si vezme nejakyho Lisku
No nic, byla sem mlada a blba. Dalsi jmena byla oznamena a na dotaz - na babicky nazor se nezeptate?, sem odpovedela, ze rozhodne ne.
Nora Lišková by byla výborná. ![]()
@Alushka.S píše:
Tak já bych dala Noru. Mám ráda krátká jména. U té Eleonory by mě odradilo i to, co se ukázalo tady. Nikdo neví, jestli je to Eleonora nebo Eleanora.
Tak oni existují obě varianty, s O i A. Tak nevím jak to myslíš a píšu to jako někdo kdo má dceru Eleonoru a nikde s nikým nebyl problém, ze by změnil jméno na to druhé
Hodně záleží na příjmení, které se více hodí k těmto variantám - k dlouhému příjmení dát kratší jméno a naopak ke krátkému příjmení delší jméno.
Za mě ale z těchto dvou variant vede Eleanora/Eleonora/Eleanor - tu Noru v tom máš obsaženou a navíc jí můžeš říkat i Eli, Elenko, Lorinko, Norinko, Lori, Nori,…
@Bábrdl píše:
Nora Lišková by byla výborná.
Cccc, by si manzel vzal jeji prijmeni, ne? Nebo by si nechala svoje.
Smarja, jak ja byla pitoma ![]()
Když už, dala bych Eleonoru a říkala bych jí Lori, podle K. H. Máchy.
Zbytek tvarů, či přímo Nora je pro m ě nestravitelné, umím si představit, co si taková Nora užije v pubertě.
Ale váš boj, moje dcerka to nebude.
Delší jména se často zkracují, takže to dlouhé, byť krásné jméno se pak nepoužívá. Znám Kristýny, kterým se říká Kiki, Týnka, nebo Kity, Alžběty, kterým se říká Agnes
, nebo Ála, Viktorie, kterým se říká Vikina… Dala bych Noru. Je to hezký, krátký a nehrozí, že by to někdo zkomolil tak, jak se jí nebude líbit.
Obojí je hezké, více se mi líbí Nora, ale abych malou ušetřila posměvačných keců, s kterými se může setkat, tak bych dala spíše Eleonoru nebo nějakou pozměněnou variantu Nory - Norene, Noreen, Noirin, Norika, apod., ale nevím, jestli se u těchto jmén nemusí žádat o povolení.
Ještě jednou díky za názory. Aspoň mám přehled jak lidi můžou reagovat… ![]()
Určitě, jak už jsem psala Eleonoře budem říkat Noro (a případně Lori), (chápu že se to někomu nelíbí, ale to už je věc vkusu).
@emouen Vymýšlet jinou variantu nechci, zvlášť ne k českému příjmení… už tak se vymyslelo jméno který je mezinárodní a zároveň i v českém kalendáři…
@sara-k Řešit délku příjmení mě zvlášť u holky přijde zbytečný ![]()
@Baba proto jméno nikomu neříkáme, je jasný ze každý muze mít pak výhrady…