Emma - Emmička?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Izz
7.2.12 20:02
merett píše:
no jenže když napíšeš že máš Emičku tak si každej bude myslet že máš obyčejnou českou Emu a ne moderní Emmu :)
:potlesk: :palec: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
5009
7.2.12 20:03

A tou Aničkou je to podle mě tak, že se to kdysi dávno tak vžilo, jako třeba u Josefa - Pepa. Emma se teď dává nově, zažilo se psaní dle původní - já píšu Emmička a nenapadlo by mě napsat s jedním m, když jsme ji pojmenovali se dvěma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
7.2.12 20:06
Izz píše:
merett píše:
no jenže když napíšeš že máš Emičku tak si každej bude myslet že máš obyčejnou českou Emu a ne moderní Emmu :)
:potlesk: :palec: :palec:

No, určitě to kvůli tomu budu teď vyslovovat eMMa, aby někoho nenapadlo, že naše Emmka není světová :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
7.2.12 20:07

Já si myslím, že s tím ti nikdo neporadí a je jen na tobě, jak to budeš psát. Mě se víc líbí Emička s jedním M.
Já bych teda taky pojmenovala Ema nebo Emílie, nemám moc ráda cizí jména. Ale to už bylo mimo tvůj dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
7.2.12 20:08

Pro zakladatelku - jsem tedy ta učitelka českého jazyka ;) a poradím ti, že nejlépe bude, když si půjčíš knihu od Miloslavy Knappové Jak se bude Vaše dítě jmenovat a tam si najdeš, zda u zdrobněliny psát jedno nebo dvě M. Předpokládám, že tam bude jen jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
7.2.12 20:15

tak tak - česky je Ema - Emička - svátek někdy v dubnu se mi zdá - taky se mi to jméno líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
7.2.12 20:22

Teda holky já chtěla taky Emmu, ale ted nevím, nebude tech Emmiček nějak moc? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
7.2.12 20:24
Eemii píše:
werunqa píše:
my budeme mit Emmu a rikam ji normalne Emmicko a budu to tak i psat.. :nevim:
Precti si po sobe,co jsi napsala

ja vim, jak jsem to napsala-ze i kdyz to vyslovuji, tak to vnimam jako Emmu se 2 M a ne s jednim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
7.2.12 20:25

No já nevím, ale když už ji někdo pojmenuje EMMA měl by psát asi Emmička, ne? Přece když někdo pojmenuje STELLA taky píše Stellinka a né Stelinka, nebo se mýlím? Proč tam teda dáváte to M navíc, když ho pak chcete vynechávat :think:

Příspěvek upraven 07.02.12 v 20:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
7.2.12 20:26
naneta píše:
Teda holky já chtěla taky Emmu, ale ted nevím, nebude tech Emmiček nějak moc? :(

to zalezi na tobe..nam pro kluka znama navrhla Matyase(sami jsme se na zadnem klucicim jmene nemohli shodnout..) a az tady na emiminu jsem zjistila, ze se tak jmenuje kazde druhe dite..nastesti v nasem meste osobne zadnyho neznam, takze kdyby to byl kluk, tak by to byl Matyas.. :nevim: a Emmy znam u nas 2.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
7.2.12 20:29
werunqa píše:
naneta píše:
Teda holky já chtěla taky Emmu, ale ted nevím, nebude tech Emmiček nějak moc? :(
to zalezi na tobe..nam pro kluka znama navrhla Matyase(sami jsme se na zadnem klucicim jmene nemohli shodnout..) a az tady na emiminu jsem zjistila, ze se tak jmenuje kazde druhe dite..nastesti v nasem meste osobne zadnyho neznam, takze kdyby to byl kluk, tak by to byl Matyas.. :nevim: a Emmy znam u nas 2.. ;)

no já u nás osobně taky 2 a jsou to Emi, taky proto jsem uvažovala o Emmičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.2.12 20:30

tak osobně žádnou Emu nebo Emmu neznám, tady z emimina jo.
to jméno se mi líbí a když už bych ho dávala holčičce, tak rozhodně českou verzi s jedním M

Emmička takto napsané s dvěma MM tedy vypadá hrozně :nevim:

jinak syna máme Adama.. a v době, když jsem si vymyslela, že takto se bude jmenovat můj syn, to byla celkem raritka a dnes už je jich taky spousty :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
cher
7.2.12 20:31

Jé to jsou starosti :) , já bych to nehrotila, mám doma Emmu, protože má cizí příjmení, tak jsem se mi zdálo, že dvě eM, budou k příjmení víc slušet a když píšu chlapovi sms o ní, tak píšu klidně s jedním, však on ví o koho jde :lol: . V úředních listinách má Emma, což je samozřejmé a jak zdrobňovat je přeci jedno.

• Citovat
  • Upravit
8265
7.2.12 20:33
naneta píše:
werunqa píše:
naneta píše:
to zalezi na tobe..nam pro kluka znama navrhla Matyase(sami jsme se na zadnem klucicim jmene nemohli shodnout..) a az tady na emiminu jsem zjistila, ze se tak jmenuje kazde druhe dite..nastesti v nasem meste osobne zadnyho neznam, takze kdyby to byl kluk, tak by to byl Matyas.. :nevim: a Emmy znam u nas 2.. ;)
no já u nás osobně taky 2 a jsou to Emi, taky proto jsem uvažovala o Emmičce.

u nas jsou zase obe Emmy a v nasem regionalnim tydeniku jsem jich videla nekolik dalsich narozenych-ve vypisu z matriky ;) ..hold je to oblibene jmeno.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
7.2.12 20:35
sieta.m píše:
Jé to jsou starosti :) , já bych to nehrotila, mám doma Emmu, protože má cizí příjmení, tak jsem se mi zdálo, že dvě eM, budou k příjmení víc slušet a když píšu chlapovi sms o ní, tak píšu klidně s jedním, však on ví o koho jde :lol: . V úředních listinách má Emma, což je samozřejmé a jak zdrobňovat je přeci jedno.
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová