Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ABCDABCD píše:
Vám se to vážně líbí?Ve mně to asociuje Emička-tlamička
Jasně, to by šlo vymyslet na všechna jména…
Vážně se mi to líbí. A když už jsme v tom, jen tak pro zajímavost přidávám, co mám naposlouchané ze školy:
Majdo srajdo, Kačko stračko, Zuzi buzi, Emile (Kamile) debile, dědo Edo, Kája z hája, Báro cigáro, Johi - rohy máš dlouhý.
Na spoustu dalších bych si ještě určo vzpomněla, fantazie dětí nezná mezí
.
U nás doma se Emička tlamička neujala, ale můj bratr - kádr na přezdívky - se vždycky ptá, co dělá Emóšek tlamóšek
.
ABCDABCD píše:
Vám se to vážně líbí?Ve mně to asociuje Emička-tlamička
Jasně, to by šlo vymyslet na všechna jména…
no tak nezlob se, ale naběhnout s tímhle do diskuse, kde má třičtvrtě maminek doma bud emičku nebo emmičku, to se ti teda moc nepovedlo......
ABCDABCD tak schválně jak se jmenuješ ty? Taky něco vymyslíme ![]()
abcdabcd bude mít jistě úžasné jméno a navíc bude děsně statečná, když napíše nepřihlášená pod abcdabcd ![]()
Moje máti má čínskýho naháče Emu. Ale netušim jestli s jedním nebo se dvěma m.Teď už je stará má asi 11let, ale když byla malá a zlobila, volala jsem na ní Emulze ![]()
Ahoj, správná je varianta se dvěma „m“, tedy Emmička, Emmi atd. Je to proto, že slovní základ je „Emm-“ a přípona, která se sklonováním mění, „a“. Zatímco u Anny je slovní základ „An“ a přípona „na“. ![]()
Ahoj! ![]()
Nevíte zda je možné v ČR dát holčičce jméno Emmy? Díky za reakce.
@Anonymní píše:
Ahoj!Nevíte zda je možné v ČR dát holčičce jméno Emmy? Díky za reakce.
http://krestni-jmena.cz/…am/index.php?… http://www.kdejsme.cz/…hustota/tady jsem našla, že už takové jméno tu je, takže asi ano.
@kaja00 píše:
Emmy? Nechci byt zla, ale prijde mi to divne
Mě to nepřipadá tak zlý. Když se dává Elly, tak proč by nemohla být Emmy?
Emmy ![]()
Jenže ta tebou vyjmenovaná jména obsahují jen -ička… Zatímco Emička obsahuje -mička… S -ičkou se rýmuje cokoliv, ale s -mičkou v první řadě tlamička.