Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
naneta píše:werunqa píše:no já u nás osobně taky 2 a jsou to Emi, taky proto jsem uvažovala o Emmičce.naneta píše:to zalezi na tobe..nam pro kluka znama navrhla Matyase(sami jsme se na zadnem klucicim jmene nemohli shodnout..) a az tady na emiminu jsem zjistila, ze se tak jmenuje kazde druhe dite..nastesti v nasem meste osobne zadnyho neznam, takze kdyby to byl kluk, tak by to byl Matyas..
Teda holky já chtěla taky Emmu, ale ted nevím, nebude tech Emmiček nějak moc?a Emmy znam u nas 2..
u nas jsou zase obe Emmy a v nasem regionalnim tydeniku jsem jich videla nekolik dalsich narozenych-ve vypisu z matriky
..hold je to oblibene jmeno.. ![]()
sieta.m píše:
Jé to jsou starosti, já bych to nehrotila, mám doma Emmu, protože má cizí příjmení, tak jsem se mi zdálo, že dvě eM, budou k příjmení víc slušet a když píšu chlapovi sms o ní, tak píšu klidně s jedním, však on ví o koho jde
. V úředních listinách má Emma, což je samozřejmé a jak zdrobňovat je přeci jedno.
naneta píše:
Teda holky já chtěla taky Emmu, ale ted nevím, nebude tech Emmiček nějak moc?
http://www.czso.cz/…v_lednu_2011
Dole je odkaz na 50 nejdávanějších jmen jak klučičích tak holčičích. Ema je na 16. místě, Emma tuším na 37. Je to statistika za leden 2011
Anonymní píše:
ahoj holky, mám takovej možná zvláštní dotaz, a zajímal by mě váš názor, nejlépe kdyby mi napsala nějaká učitelka českého jazyka![]()
poslední dobou si lámu hlavu s tím, jak se správně skloňuje jméno emma, je jasný že se píše emma, emmě, emmy, emmo ale zajímají mě zdrobněliny, dosud jsem si myslela že se toto jméno skloňuje stejně jako anna. takže anno, anny, anně a zdrobnělina anička, aničce atd. takže emma je vlastně emička ? nebo je to správně emmička? to mi přijde divné, ale nejsem si jistá..
My měli tetu Emu a říkali jí Eminka ![]()
Ještě bych jen dodala pro ty, co říkají že Emma je moc „světová“ a raději dají Emílii, to bych taky neřešila, nehledě na to že v roce 2011 bylo registr. Emma 2547× a Emílie 933× - takže kdo je světový
(jsem světová, že nemám v bytě původní kuchyň a nejezdím v trabantu a na dovolenou do jugošky?:))) to si jen tak rýpu, protože by mě nenapadlo, někomu něco takového psát, mě osobně se to jméno strašně líbí ![]()
Anonymní píše:
Ještě bych jen dodala pro ty, co říkají že Emma je moc „světová“ a raději dají Emílii, to bych taky neřešila, nehledě na to že v roce 2011 bylo registr. Emma 2547× a Emílie 933× - takže kdo je světový(jsem světová, že nemám v bytě původní kuchyň a nejezdím v trabantu a na dovolenou do jugošky?:))) to si jen tak rýpu, protože by mě nenapadlo, někomu něco takového psát, mě osobně se to jméno strašně líbí
Taky se mě
moc líbí…
![]()
naneta píše:úplně dole jsou odkazy a excelovské tabulky s těmi jmény…
KALLKAPO, já tam našla jen prvních 10?
Ještě k dotazu zakladatelky ohledně dvou M.
Skloňování Emmy ve všech sedmi pádech s dvěma M. TADY!
Skloňování Emy samozřejmě jen s jedním M.
O zdrobnělinách se tam nepíše.
naneta píše:
KALLKAPO, já tam našla jen prvních 10?
Nanet, úplně dole na stránce jsou přiložené dva excely - 50 nejčastějších dívčích jmen, a 50 nejčastějších klučičích jmen - musíš to rozkliknout
zerezmijka píše:
Skloňování Emmy ve všech sedmi pádech s dvěma M. TADY!Skloňování Emy samozřejmě jen s jedním M.
z čehož se dá dle mého usuzovat, že zdrobněle Emma je Emmička. Stejně jako Ella je Ellinka.. ni? ![]()
zerezmijka píše:
Skloňování Emmy ve všech sedmi pádech s dvěma M. TADY!Skloňování Emy samozřejmě jen s jedním M.
děkuji to vím, mě šlo jen o tu emičku ![]()
Kallkapa píše:zerezmijka píše:
O zdrobnělinách se tam nepíše.z čehož se dá dle mého usuzovat, že zdrobněle Emma je Emmička. Stejně jako Ella je Ellinka.. ni?
wiki:
Ema v jiných jazycích
Slovensky, srbocharvátsky: Ema
Rusky, maďarsky, italsky, francouzsky, holandsky, dánsky, norsky, švédsky, německy, anglicky: Emma
Polsky, španělsky: Ema nebo Emma
Domácké podoby
Emička, Eminka, Emi, EmčaJako v konečném důsledku je to stejně jedno a každý si to bude psát tak jak to cítí
. Tady alespoň vidíte, že zdvojená písmena přinášejí jen komplikace ![]()
Anonymní píše:Kallkapa píše:zerezmijka píše:
O zdrobnělinách se tam nepíše.z čehož se dá dle mého usuzovat, že zdrobněle Emma je Emmička. Stejně jako Ella je Ellinka.. ni?
wiki:
Ema v jiných jazycíchSlovensky, srbocharvátsky: Ema
Rusky, maďarsky, italsky, francouzsky, holandsky, dánsky, norsky, švédsky, německy, anglicky: Emma
Polsky, španělsky: Ema nebo EmmaDomácké podoby
Emička, Eminka, Emi, Emča
Ano ale to jsou zdrobněliny Emy, jak se na začátku píše. Je tam jméno Ema - zdroběliny Emy plus jak se řekne Ema v jiných jazycích. Ne?