Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
nemáte někdo email na tu knappovou ??![]()
![]()
![]()
![]()
protože já už fakt nevim))))
Stejně to do ničeho oficiálního psát nebudeš a jak to píšeš kamarádům je jedno ne? ![]()
Anonymní píše:zerezmijka píše:děkuji to vím, mě šlo jen o tu emičku
Ještě k dotazu zakladatelky ohledně dvou M.
Skloňování Emmy ve všech sedmi pádech s dvěma M. TADY!Skloňování Emy samozřejmě jen s jedním M.
O zdrobnělinách se tam nepíše.
Já bych ji nechala s jedním M. Už jen proto, že to vypadá lépe. ![]()
Jazykový problém ohledně zdrobněliny tady asi nevyřešíme. ![]()
Můžu být ráda, že mám v břiše Emílii a nemusím řešit takové dilema.
Ovšem abych pak nemusela řešit problém Emílie x Emil.
![]()
Anonymní píše:
nemáte někdo email na tu knappovou ??![]()
![]()
![]()
![]()
vygoogleno:
PhDr. Miloslava Knappová, CSc.
Kubánské náměstí 1322/17
100 00 Praha 10 - Vršovice
tel.: 271 733 481
werunqa píše:naneta píše:to zalezi na tobe..nam pro kluka znama navrhla Matyase(sami jsme se na zadnem klucicim jmene nemohli shodnout..) a az tady na emiminu jsem zjistila, ze se tak jmenuje kazde druhe dite..nastesti v nasem meste osobne zadnyho neznam, takze kdyby to byl kluk, tak by to byl Matyas..
Teda holky já chtěla taky Emmu, ale ted nevím, nebude tech Emmiček nějak moc?a Emmy znam u nas 2..
My taky máme Emu, světoví teda nejsme
a se skloňováním tím pádem není problém. Že už je jich jak máku jsem zjistila až po porodu. Jsem si myslela jak nejsem originální.. ![]()
Příspěvek upraven 07.02.12 v 21:11
Kallkapa píše:naneta píše:Nanet, úplně dole na stránce jsou přiložené dva excely - 50 nejčastějších dívčích jmen, a 50 nejčastějších klučičích jmen - musíš to rozkliknout
KALLKAPO, já tam našla jen prvních 10?
děkuji
Ahoj, taky máme doma Emmu a všude teda píšu vždy dvě eM, když už jsme ji tak pojmenovali, i jako zdrobněle Emmička ![]()
Knihu od Knappové mám a píše se tam jen o jméně EMA
opsáno z knihy:
EMA německé j.(z něm.Erna), původem zkrácenina jmen začínajících na Erm- (Ermgard, Ermenhild ap.), tl. „veselá, všěobsáhlá“, popř. „pečovatelka“. Z obdobného základu se někdy odvozuje i Irma. Dom. podoby: Emča, Emka, Emička, Emuška, Emina ap. - Slov.,sch. Ema, Špan. Em(m)a, něm. Emma, Emmi, Emmy, angl., dán.,nor.,hol.,švéd.,ital.,pol.,rus.,ukr.,franc.,maď. Emma. - Stále oblíbeno. - Jmeniny: 8.dubna.
No, tak buď ráda, že to nemusíš psát..jako nechápu, co všichni mají za problém, že když se holka jmenuje Emma, tak zdrobělina je Emmička. Tak jako přece když se budu jmenovat Aneta, tak se nebudu zdrobňovat Anettka, protože tak se to jméno nepíše!
hofka píše:
Emmička mi teda rve oči, stejně jako Annička, Ellinka:-)
No tak Těm co si tak dítě pojmenujou to uši asi nerve. Nechápu, proč by se teda měla Emma jemnovat eMMa když by se pak psala eMička
. A že to někomu trhá uši? Jsou to totiž varianty jmen používané v jiných státech, ve kterých se jména tímto způsobem prostě nezdrobňují no. Stejně tak divně by vypadala Jenniferka, Jessička a nevím co (protože to nejsou jména pro takové zdroběliny stvořená, to je česká specialita) Těm co to jméno dají se to jméno asi líbí v tom zdvojeném tvaru, pokud né, tak ten zdvojený tvar přece nedám ne?
A taky touto zdrobělinou nemusím dítě nazývat, když už se mi nelíbí že ![]()
tak já tedy nevím, jestli s v drobnělinách píšou dvě nebo jedno M, já mám emu, protože jsem nechtěla, aby musela celý život vysvětlovat, že je ema s dvěma ![]()
ale nemůžu říct, že mě diskuse nepobavila
Zakladatelko, kontaktovala jsi tu Knappovou, jak je to s těmi dvěma M? ![]()
Vám se to vážně líbí?
Ve mně to asociuje Emička-tlamička ![]()
Jasně, to by šlo vymyslet na všechna jména…
ABCDABCD píše:
Vám se to vážně líbí?Ve mně to asociuje Emička-tlamička
Jasně, to by šlo vymyslet na všechna jména…
Tak zravna tlamička se rýmuje i na Evička, Lenička, Hanička, Janička, Karlička a tak bychom mohli pokračovat ![]()
nemáte někdo email na tu knappovou ??