Endokrinologie - zjišťují hCG?

60
23.1.12 15:10

Endokrinologie - zjišťují hcg?

Dobrý den, mám takovou otázku…

Nevím, jak ji formulovat, ale zkusím to :lol: V pátek jdu na odběr krve na endokrinologii a chci vědět, zda z krve zjišťují automaticky i hladinu hcg hormonu, i když se sestřička při odběru ptá, jestli jsem/nejsem těhotná?

Věc se má tak… Minulý cyklus jsem zapomněla během těch 3 týdnů 4 pilulky, z toho 3 po sobě hned první týden braní :zed: Ale menstruaci jsem dostala, a to ještě o den dřív.

Jenže se mi to pořád nějak nepozdává… :think: Cítím se pořád taková malátná, hrozně unavená, od pátku mě pálí žáha, což jsem nikdy dřív nezažila, dnes je mi i na zvracení, píchá mě v podbřišlu… No pořád něco… už si připadám jak hypochondr :mrgreen:

Moje otázka není, zda můžu být těhotná, je mi jasné, že žádná antikoncepce není 100%, takže určité riziko tam je… Ale jenom chci vědět, jestli tedy **na endokrinologii dělají při odběru automaticky i rozbor hcg virů nebo musím říct sestřičce, že se prostě cítím jinak a třeba mi navrhne sama, že i hcg udělají ** ? Doufám, že to má hlavu a patu co jsem napsala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8265
23.1.12 15:15

Já teda nevím-na endokrinologii chodím taky-ale podle mě tam hledají jen ten hormon šž.. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
23.1.12 15:15

automaticky se to nedělá, musíš si říct. a hcg nejsou viry, ale hormon :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
23.1.12 15:16

hcg virus?? to neznám

záleží kvůli čemu tam jdeš, ale běžně bych řekla, že hCG nenabírají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
23.1.12 15:18

Aha, takže když se sestřička zeptá, mám jí říct, že jsem unavenější atd… a ona na zkumavku připíše i zjištění hcg hormonů? Já jen, abych to vzala když tak „jedním vrzem“, když už mi krev budou brát… A už nemusím mít žádné pochyby… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
23.1.12 15:19

Ptají se Tě proto, že v těhotenství Tě musejí víc hlídat a onemocnění ´štítné žlázy Tvé může být riziko pro plod!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
23.1.12 15:20
quinny píše:
hcg virus?? to neznámzáleží kvůli čemu tam jdeš, ale běžně bych řekla, že hCG nenabírají :nevim:

:mrgreen: Jsem se přepsala, v příspěvku jsem napsala i hormony i viry, samozřejmě jsem myslela hormon hcg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69041
23.1.12 15:21

Naberou jen to, co jim tam zaškrtne doktor, hCG rozhodně standard není (pokud tě neposílá gynekolog) a že by si tam sestra jen tak mohla něco zaškrtnout navíc, no nevím nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
23.1.12 15:22
Elleonora píše:
Aha, takže když se sestřička zeptá, mám jí říct, že jsem unavenější atd… a ona na zkumavku připíše i zjištění hcg hormonů? Já jen, abych to vzala když tak „jedním vrzem“, když už mi krev budou brát… A už nemusím mít žádné pochyby… :think:

sestřička sama nerozhodne o tom, co se nabere. Zavolala bych tam, a řekla, že mám podezření na těhotenství, oni by pak to HCG nabrat měli. Když řekneš, že jsi unavená, tak rozhodně automaticky HCG nevezmou. A hlavně o tom, co se nabere, rozhoduje jedině doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
23.1.12 15:22

Pokud chceš zjistit i HCG, musíš to sestře říct, aby to zaškrtla. Automaticky se to endělá. Zjišťují jen hormony štítné žlázy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
23.1.12 15:23

Já když jsem při minulém těhotenství sestru poprosila, zaškrtla a bylo :nevim: Dr tam tak ráno ani není :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
23.1.12 15:23

Já si myslím, že HCG by ti měl udělat gynekolog..Jinak je to jako psala KvetinkaL..já se léčím se šž a na endokrinologii jsem hlásila těhotenství až potvrzené gynekologem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
23.1.12 15:28

Aha, tak děkuji za odpovědi! :hug:
Takže, pokud mám pochybnosti, bude lepší zkusit těhotenský test a pokud by byl pozitivní tak to řešit dál?
Doufám, že nejsem za nějakého exota :oops: I když jsem menstruaci měla před týdnem, tak bych teoreticky těhotná být nemohla, ale zase znám i takové případy, kdy menstruace byla i třeba do 4. měsíce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
23.1.12 15:31

ahoj endokrinologie se specializuje jen na štítnou žlázu hcg spadá pod gynekologii takže na endokrinologii nenaberou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
23.1.12 15:37
izinka-s píše:
ahoj endokrinologie se specializuje jen na štítnou žlázu hcg spadá pod gynekologii takže na endokrinologii nenaberou :-)

a to proč by nenabrali…to je stejná zkumavka, stačí jen zaškrtnout další položku na žádance :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty