Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@fijalinka tak tak a já měla už pak pocit, že tam ze mě udělali opravdovýho blázna.
Ahoj holky,
i já jsem měla po roce neůspěšného snaženi o mimi při laparu diagnostikovanou Endošku 2. stupně. Měsic po laparu - vyplálení vypálení ložisek jsem otěhotněla
Dnes je dcerce 2,5 roku a my opět toužíme po druhém miminku ale bohužel od října 2014 zase bezúspěšně
Spermio se opravdu mění, manžel ho tento týden podstoupil již po druhé po 3 letech zase se ukázalo že spermio má naprosto v pořádku a tak je problém asi zase ve mě a Endometriose a to jsem myslela že po těhotenství bude klid…
Teď s Dr. zkoušíme Clostilbergyt na který reaguji přehnaně dobře (při prvním snažení a užívání hormonu jsem měla hodně vajíček, které pak popraskaly a měla jsem z nich volnou tekutinu - krev v břiše) doufáma že tentokrát to bude v pořádku a zadaří se nám. Jinak v listopadu budu muset zase na laparo ![]()
@Macinečka zkus imunologii, at ti dají prednison. Já měla kvůli endošce zvýšený počet nk buněk, prý to bývá. Niči vše v břiše, jak vajíčka, tak spermie. Já po něm pak otěhotněla hned. Já budeme chtít druhý, hned si udělám vyšetření krve. to byl u mě základ.
@Mallorka píše:
Ahoj všechny, co trpíte touto zákeřnou nemocí?PO odstranění ložisek jsem otěhotněla po roce a půl nakonec přirozeně po léčbě imunity (způsobena endometriozou). Malého hrozně moc miluji a rozhodně chci ještě jedno dítko. Tak se jen ptám, šlo to druhé otěhotnění líp? Je tu některá, která měla poprvé problémy a po druhé už to šlo nebo naopak? Děkuji za reakce.
Uplynul nějaký čas od naší poslední konverzace, tak se ptám, jak to s váma vypadá? Je nějaký posun v léčbě?
@fijalinka Ahojky, našemu malému je teprve rok a je to s ním pořádný zápřah, takže druhé zatím neplánujeme. Nejdřív za rok. Jinak musím zaklepat, ale problémy nemám. Měsíčky pravidelné, nebolestivé, tak třeba jsem se té nemoci zbavila
jinak jsem chtěla, abych díky kojení zůstala, co nejdéle bez MS a nevyšlo to, dostavila se hned po 6ti týdnech, škoda.
Tohle tema se me momentalne tyka. o prvni dite jsme se snazily 2roky, nakonec jsem sla na laparku tam objevena endometrioza 2stupne, dalsi mesic jsem prirozene otehotnela.MS jsem bohuzel dostala uz 4 mesice po porodu i kdyz jsem kojila. antikoncepci jsem nebrala.ted jsou to 3 mesice co se snazime o druhe a uz bohuzel opet zklouzavam k tomu snazicimu kolotoci, coz jsem doufala, ze u druheho nebudu muset resit a pujde to,,samo,,doufala jsem ze tim ze jsem otehotnela hned po laparce se te potvory zbavim, no uvidime. kdyby mel nekdo pozitivni pribeh sem s nim ![]()