Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jak je u dětí častá epilepsie po úrazu hlavy? máte někdo zkušenost?
Můj synovec upadl nešťastně na ledě, otres mozku, bylo mu 12 let, epilepsie po úrazu/následkem prokázána.
@moříčko píše:
Můj synovec upadl nešťastně na ledě, otres mozku, bylo mu 12 let, epilepsie po úrazu/následkem prokázána.
no syn je právě po úrazu hlavy sledovaný na neurologii tam mě upozornily na to že se může epilepsie rozvinout, tak by mě zajímalo jak moc se mám nervovat
Záleží, jak silný to byl pád. Ale to je jen upozornění na možné následky ze strany lékařů. Zatím bych si s tím hlavu nedělala/chápu, že je vsak těžké na to nemyslet. Zjistili to rovnou tam.
@moříčko píše:
Záleží, jak silný to byl pád. Ale to je jen upozornění na možné následky ze strany lékařů. Zatím bych si s tím hlavu nedělala/chápu, že je vsak těžké na to nemyslet. Zjistili to rovnou tam.
no on byl v nemocnici kvůli otoku na mozku po pádu, bylo to ošklivé, teď chodíme na eeg, po půl roce je eeg v pořádku ale chodit musíme dál, prý kvůli hrozícímu rozvoji epilepsie.
Znám ještě další 2 lidi, dnes již kolem 40 let, co mají epilepsii po úrazu-hokejista, pád ze stromu + můj synovec a u všech se to projevilo hned v nemocnici. Myslím, že pravděpodobnost, ze se to u Tvého syna rozvine, resp. objeví, je prakticky nulová.
Můj otec se v 7 letech bouchl o otevřené okno (ten roh) a těžkou epilepsii a další následky měl
ale to je jako sázka do loterie, buď se rozvine nebo ne
@Aletheia a měl ji hned? Nebo až s odstupem?
@moříčko píše:
Znám ještě další 2 lidi, dnes již kolem 40 let, co mají epilepsii po úrazu-hokejista, pád ze stromu + můj synovec a u všech se to projevilo hned v nemocnici. Myslím, že pravděpodobnost, ze se to u Tvého syna rozvine, resp. objeví, je prakticky nulová.
prý se může rozvinout rok po úrazu
@Aletheia píše:
Můj otec se v 7 letech bouchl o otevřené okno (ten roh) a těžkou epilepsii a další následky měl
ale to je jako sázka do loterie, buď se rozvine nebo ne
Těžko vsak určit, zda se to stalo tím oknem. Epilepsií je na 40 druhů, u některých nelze zjistit původ-genetický či pourazovy.
@moříčko píše:
Těžko vsak určit, zda se to stalo tím oknem. Epilepsií je na 40 druhů, u některých nelze zjistit původ-genetický či pourazovy.
po tom úrazu prodělal několik operací mozku, je téměř jisté že je to následkem toho ![]()
@anickadomnik hned, musel prodělat několik operací mozku, a ihned se objevila i epilepsie
Ahojky,
moje ségra jí má po úrazu. Co se týče toho roku, nevím. My jsme to na začátku ani nepoznali, že jí má. Respektive, nespojili jsme si to s touto nemocí.
Muze se rozvinou trebas 30 let po uraze, zalezi na tom, jetli vzniklo nejake poskozeni mozku, nebo ne. POkud ma nekdo trebas lozisko zhmozdeni, nebo hematom, riziko je vetsi, po obycejnem otresu mozku zcela minimalni. Ale i u tech opravdovych poraneni mozku je riziko spise male. Tuto moznost bych pustila z hlavy, stejne se to nijak neovlivni.
Ahojky. Můj manžel mel před 3tydny první epileptický zachvat, je mu 28let a před 2roky mel ošklivou nehodu na motorce a mel otřes mozku tak to přikládáme tomu a hlavně doufam, že už se to nikdy nebude opakovat, byla jsem u toho a je to nejhorší co jsem kdy zazila a do dnes mám to před očima ![]()