Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj děvčata,
manžela včera v lese šlehla větvička přes oko. Stále ho bolí, slzí mu a udělal se mu tam takový proužek „rosolu“. Máme to brát jako známku hojení, nebo má jít pro jistotu k lékaři. Nekrvácí, vidí dobře.
Děkuji.
Těžko říct, nejsem doktor
jen mně se dělá taky takový rosol na bělmu (pylová alergie) a dle dr. je to otok bělma ![]()
možná bych raději zašla, lepší než si nechat něco rozprasit ![]()
@Paoloska Hned na oční, tohle není sranda! Klidně na oční pohotovost. Dají mast nebo kapky. Může to dopadnout blbě. Oči jsou jenom jedny.
@Paoloska zajít k dr. Stalo se mi to asi před měsícem na houbách. Byla jsem na pohotovosti, poškrábaná rohovka, vyfasovala jsem ATB a za pár dní byl klid. Jen dr. říkala, že pokud se nedají, rádo se to zanítí (možná rosol není rosol, ale počínající zánět) a pak se dělají vředy na rohovce, což je určitě větší problém..Takže ať jde hned.
Edit: Viděla jsem trojitě - manžel vidí normálně?
https://www.emimino.cz/…ovka-132157/
@Paoloska dostala jsi ho tam? Oko fakt není sranda.
Příspěvek upraven 25.08.14 v 16:13
@danyk Ani mi nemluv
Prý už ho to nebolí
V tomhle je miláček fakt na zabití. Politovat to jo, ale jak řekneš doktor, tak je hned zdravej. No, uvidíme, násilím ho tam nepotáhnu… ![]()
@Paoloska ajajaj, to je blbé, chápu, že je plnoletej a svéprávnej (no ale zase je to chlap, že), ale teda oko není žádná prča. On je myslivec, ne? Bych ho strašila, že se mu zakalí voko, neuvidí a nebude moci střílet, abych ho k dr. dokopala. Držím pěsti, když se Ti to nepodaří, aby to bylo v pohodě. Aspoň ať si tam kape OphtalmoSeptonex kapky do očí.
Příspěvek upraven 25.08.14 v 16:14
@danyk No, je myslivec, to jsi mě překvapila, že to víš
. Bolí ho levé oko a to (bohužel) při střílení přivírá. To já hned právě taky argumentovala, leč marně. Kapky ty má, ty kapeme, tak uvidíme zítra
A díky kočko ![]()
Ahoj holky, prosím mohla by jste mi některá poradit. Nosím kontaktní čočky a ráno jsem je nasadila a strašně mě bolelo levé oko až s emi udělaly strašně červené žilky a jak taky již nekdo píše tak takový rosol na bělmu, když si na to šáhnu tak je to fakt rosol, prosím nevíte co to může byt? Ted už mají lekaři zavřeno tak se tam dostanu až zítra
bojim se aby nebylo pozdě
Právě že asi 50 km a navíc jdu dnes na noční
nevim jestli se s tim někdo setkal a jak je to vážný, vyděsil mě ten rosol na tom oku a bojim se abych třeba neoslepla ![]()
Ten rosol v oku, co popisuješ, jsem si teda v oku nikdy nenašla, ale už se mi párkrát stalo, že jsem si ráno nasadila čočky, jedno oko začalo slzet a řezalo v něm. Také hned hodně zčervenalo. Vyndala jsem čočku a okamžitě to přestalo, tak jsem buď čočku pořádně propláchla, popřípadě vyměnila a bylo vše v pohodě, zarudnutí brzy ustoupilo.
Oko tě pořád hodně bolí?
Jooo jasný, já nosim čočky 10 let taky se mi hodněkrát stalo, že bolely, řezaly, pálily, ale vystrašil mě tes ten rosol
jinak ted jsem samozřejmě čočky vyndala a oko je zarudlý mnohem mín a bolí jen trochu ale vypadá fakt hrozně.. No našla jsem doma nějaký kapky do očí antibiotika tak si to budu kapat a asi vydržim do rána a hned tam pujdu
ale děkuju