Přivřené prstíky ve dveřích - oteklý, modrý prstík

493
11.11.13 19:43

Přivřené prstíky ve dveřích - oteklý, modrý pstík

Ahoj maminky,

dcera si odpoledne přivřela prstíky do dveří, nějak dala prsty k těm pantům a zavřela.. :( přivřela, si ale jeno ty poslední článečky u prostřendníčku a prsteníčku. Na prstečníčku ji u nehtu trošku vytekla krev, ten druhý byl jenom červený. Plakala šíleně.. ale pak se uklidnila a hýbat s prstíkama mohla, i kreslila. (ma to na pravé ruce).

ale teď ten prostředníček začal nějak otékat.. ma to natekle a to bříško na prostředníčku uplně modré..

Stalo se to někomu? co s tím?

manžel říká, že zítra pojedeme na chirurgii a ta ji to propichnou??

Díky, jsem z toho uplně v šoku.. jo a dcera ma 18měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
11.11.13 19:45

@veruka85 :hug: pokud s tím hýbe, bude to jen hematom. Možná je jistější zajít na chíru - max jí to otevřou :think: ale neboj, žádné trauma by z toho mít neměla ;) já měla fialové prsty každou chvíli, ale pokaždé se vstřebalo nebo mi to právě vyndavali na chíře, záleží na rozsahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
11.11.13 19:48
@martina.se píše:
@veruka85 :hug: pokud s tím hýbe, bude to jen hematom. Možná je jistější zajít na chíru - max jí to otevřou :think: ale neboj, žádné trauma by z toho mít neměla ;) já měla fialové prsty každou chvíli, ale pokaždé se vstřebalo nebo mi to právě vyndavali na chíře, záleží na rozsahu.

podle čeho se řídit? jesti jet na tu chirurgii? a jak dlouho asi trva než se to vstřeba? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
11.11.13 19:49

Není to „štěnice“? Tedy krvavá sraženina? To samo zmizí, vstřebá se…hoď sem fotku…

• Citovat
  • Upravit
493
11.11.13 19:51
@Jitka1976 píše:
Není to „štěnice“? Tedy krvavá sraženina? To samo zmizí, vstřebá se…hoď sem fotku…

jojo krevní sraženina.. přidam fotku za chviličku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
11.11.13 19:52

Takhle jsem si naštípla kost v prstu, poznalo se to tak, že jsem prst neohla úplně - měla jsem to uprostřed prstu, prostřední kloub. Jinak modré celé komplet, šíleně nateklé a bolelo to opravdu HROZNĚ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.11.13 19:53

Pokud prsty hýbe a kreslí si, bude to jen sraženina. Trvá to docela dlouho než zmizí.
Známá zdravotní sestra nepoznala u vlastního dítěte zlomeninu, ještě jí s tím kroutila a říkala, že je to dobrý :mrgreen: Ono to teda moc k smíchu není :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
11.11.13 19:54

Tak vypadá to jen na stínku, pokud s tím normálně hýbe tak to asi zlomené nebude :-)
No já jsem trošku plašan takže bych jela na rtg :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
11.11.13 19:57

Anonymni proto, ze z toho mam jeste ted vycitky. Jednou jsem zametala pred venkovnimi dvermi a maly stal u nich. Najednou se zvedl pruvan a malemu to uplne zavrelo prostrednicek. Nemohla jsem ty dvere chvilku ani otevrit klicemi. Hrozne jsem se bala, ze za nimi najdu ufiknuty prst :(.Nastesti ne.Jela jsem pro jistotu hned na chirurgii, abych se ujistila, ze ho nema zlomeny ikdyz se smal a hybal s nim, ale mel ho lehce namodraly. Takze bych pro jistotu jela.Bylo mu 2,5roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
11.11.13 19:58

Tak anonym mi nevysel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
11.11.13 20:01

Mě se tohle stalo min 2 x, když jsem byla malá. Měla jsem debilní nápady mávat na lidi škvírou u pantů, když byly otevřené dveře u auta. A dospělí zavřeli dveře úplně min. 2 x. Vždycky modrý kloub a jinak nic. Pobrečela jsem si, zmodralo to, ale hýbala jsem prsty hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.11.13 20:06
@veruka85 píše:
podle čeho se řídit? jesti jet na tu chirurgii? a jak dlouho asi trva než se to vstřeba? Díky

vždycky čekám 2-3 dny, jak to začne měnit barvu, je to dobré. A nesmí to na dotek nějak extrémně bolet - to bys poznala, že ten prstík nepoužívá :think: mmchdm, já to fakt mám každou chvíli.. někdy je třeba to pižlat, bo se nehojí, ale tak na 80 % to zmizne samo. Sleduj okraje, jak začnou žloutnout a zelenat, je vyhráno ;)

Příspěvek upraven 11.11.13 v 20:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.11.13 20:07
@věrka6 píše:
Tak anonym mi nevysel :D

nemáš se zač stydět, se povede každému. Já si prsty skřípám doteď, s oblibou do dveří u auta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
11.11.13 20:10

Jeď k doktoru, já jsem si jako malá takhle přivřela prsty do velkých plechových vrat, taky jsem to měla oteklé, naši to různě ledovali dva dny a až potom mě vzali k dr., dostali vynadáno, měla jsem to zlomené, ztrhávali mi nehet.. nic příjemného

• Citovat
  • Upravit
493
11.11.13 20:19

Holky přikladam fotky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat