Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj maminky,
dcera si odpoledne přivřela prstíky do dveří, nějak dala prsty k těm pantům a zavřela..
přivřela, si ale jeno ty poslední článečky u prostřendníčku a prsteníčku. Na prstečníčku ji u nehtu trošku vytekla krev, ten druhý byl jenom červený. Plakala šíleně.. ale pak se uklidnila a hýbat s prstíkama mohla, i kreslila. (ma to na pravé ruce).
ale teď ten prostředníček začal nějak otékat.. ma to natekle a to bříško na prostředníčku uplně modré..
Stalo se to někomu? co s tím?
manžel říká, že zítra pojedeme na chirurgii a ta ji to propichnou??
Díky, jsem z toho uplně v šoku.. jo a dcera ma 18měsíců
@veruka85
pokud s tím hýbe, bude to jen hematom. Možná je jistější zajít na chíru - max jí to otevřou
ale neboj, žádné trauma by z toho mít neměla
já měla fialové prsty každou chvíli, ale pokaždé se vstřebalo nebo mi to právě vyndavali na chíře, záleží na rozsahu.
@martina.se píše:
@veruka85pokud s tím hýbe, bude to jen hematom. Možná je jistější zajít na chíru - max jí to otevřou
ale neboj, žádné trauma by z toho mít neměla
já měla fialové prsty každou chvíli, ale pokaždé se vstřebalo nebo mi to právě vyndavali na chíře, záleží na rozsahu.
podle čeho se řídit? jesti jet na tu chirurgii? a jak dlouho asi trva než se to vstřeba? Díky
Není to „štěnice“? Tedy krvavá sraženina? To samo zmizí, vstřebá se…hoď sem fotku…
@Jitka1976 píše:
Není to „štěnice“? Tedy krvavá sraženina? To samo zmizí, vstřebá se…hoď sem fotku…
jojo krevní sraženina.. přidam fotku za chviličku
Takhle jsem si naštípla kost v prstu, poznalo se to tak, že jsem prst neohla úplně - měla jsem to uprostřed prstu, prostřední kloub. Jinak modré celé komplet, šíleně nateklé a bolelo to opravdu HROZNĚ
Pokud prsty hýbe a kreslí si, bude to jen sraženina. Trvá to docela dlouho než zmizí.
Známá zdravotní sestra nepoznala u vlastního dítěte zlomeninu, ještě jí s tím kroutila a říkala, že je to dobrý
Ono to teda moc k smíchu není ![]()
Tak vypadá to jen na stínku, pokud s tím normálně hýbe tak to asi zlomené nebude ![]()
No já jsem trošku plašan takže bych jela na rtg ![]()
Anonymni proto, ze z toho mam jeste ted vycitky. Jednou jsem zametala pred venkovnimi dvermi a maly stal u nich. Najednou se zvedl pruvan a malemu to uplne zavrelo prostrednicek. Nemohla jsem ty dvere chvilku ani otevrit klicemi. Hrozne jsem se bala, ze za nimi najdu ufiknuty prst
.Nastesti ne.Jela jsem pro jistotu hned na chirurgii, abych se ujistila, ze ho nema zlomeny ikdyz se smal a hybal s nim, ale mel ho lehce namodraly. Takze bych pro jistotu jela.Bylo mu 2,5roku.
Mě se tohle stalo min 2 x, když jsem byla malá. Měla jsem debilní nápady mávat na lidi škvírou u pantů, když byly otevřené dveře u auta. A dospělí zavřeli dveře úplně min. 2 x. Vždycky modrý kloub a jinak nic. Pobrečela jsem si, zmodralo to, ale hýbala jsem prsty hned.
@veruka85 píše:
podle čeho se řídit? jesti jet na tu chirurgii? a jak dlouho asi trva než se to vstřeba? Díky
vždycky čekám 2-3 dny, jak to začne měnit barvu, je to dobré. A nesmí to na dotek nějak extrémně bolet - to bys poznala, že ten prstík nepoužívá
mmchdm, já to fakt mám každou chvíli.. někdy je třeba to pižlat, bo se nehojí, ale tak na 80 % to zmizne samo. Sleduj okraje, jak začnou žloutnout a zelenat, je vyhráno ![]()
Příspěvek upraven 11.11.13 v 20:08
@věrka6 píše:
Tak anonym mi nevysel
nemáš se zač stydět, se povede každému. Já si prsty skřípám doteď, s oblibou do dveří u auta ![]()
Jeď k doktoru, já jsem si jako malá takhle přivřela prsty do velkých plechových vrat, taky jsem to měla oteklé, naši to různě ledovali dva dny a až potom mě vzali k dr., dostali vynadáno, měla jsem to zlomené, ztrhávali mi nehet.. nic příjemného