Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte,
mám takový problém, poslední cca 3 roky mi dost často teče krev z nosu, vždy večer poté, co ulehnu do postele. Teď jsem měla několik měsíců klid, ale včera zas a teď zas a docela silné (prokrvácené 3 papírové kapesníky durch). Na ORL jsem byla vloni 2-krát a předloni, pokaždé se mi optikou dívaly do té nosní dírky (teče mi jen z levé) a nic tam nenašly.
Tlak vysoký nemám, neberu léky na ředění krve. Vždycky mě to vyleká. Dr. mi říkala, že to může být i ze stresu, což nevím, ale je fakt, že nemůžu usínat, ležím v posteli, honí se mi hlavou katastrofické myšlenky… Nemáte někdo zkušenost? Já se samozřejmě bojím, že tam mám nádor, ale zas když už to Dr. 3-krát viděla, tak nevím.
Děkuji za zkušenosti a rady, co s tím.
Chudáku. To je nepříjemné. Měla jsem to taky jeden čas, musela jsem vždycky stát půl hodiny nad umyvadlem, než se to zastavilo. Pomohly mi vysoké dávky Ascorutinu. Je volně prodejný. Jinak můžeš podpořit i stravou, enzym rutin (zpevňuje cévy) je hojně obsažen v pohance a borůvkách.
@Lollitka bylas na ORL, kdyz to zrovna teklo? Ono tam v klidu nemusi byt nic extra videt, tak neni co vypalovat nejak naslepo. Jinak plati, co bylo receno vyse - Ascorutin, pak jeste nekomu pomuze pravidelne zvlhcovat Vincentkou nebo morskou vodou, pripadne jeste nosni mast.
Jestli je to nejak casty, tak jedna navsteva pohotovosti, kdyz zrovna krvacis, by to mohla rozseknout.
@MartinaIrena @liggy @bobulka88
Holky, moc díky za odpovědi. Mně právě začala téct v roce 2020 a tekla mi vždy večer tak 2-krát za měsíc, proto jsem pořád chodila na ORL a nic. Jednou mi to tam něčím naleptala a pak to bylo chvíli lepší, tekla naposledy snad v létě, ale teď 2 dny po sobě. Je pravda, že jsem ve velikém stresu. Když to zrovna krvácí, tak pohotovost nestihnu, protože se to docela rychle staví, i když včera protekly 3 papírové kapesníky. Tak je to záhada, možná fakt ty nervy a že vylítne tlak. Ascorutin vyzkouším, moc díky za tip.
@Lollitka Určitě na to může mít vliv stres (zkušenost z okolí,).
Za mého dětství existovaly takové tamponky, které se strcily do nosu. Bylo to z nějakého speciálního materiálu, že se to rozpustilo a rovnou to nějak tu krev zastavilo. Třeba by věděli v lékárně…
@MartinaIrena píše:
@Lollitka Určitě na to může mít vliv stres (zkušenost z okolí,).
Fakt ses taky v okolí setkala s lidmi, kterým ta krev tekla ze stresu? Já mám stres skoro pořád. Díky.
Mně někdy teče krev z nosu ráno, když vstanu z postele. Buď je to psychické, nebo nevím. Asi je to psychické, mám poškozenou šlachu v pravé nosní dírce.
@Lollitka píše:
Fakt ses taky v okolí setkala s lidmi, kterým ta krev tekla ze stresu? Já mám stres skoro pořád. Díky.
Ano, bohužel. Znám dvě takové děti