Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, kamarádka by si chtěla objednat toto ergonomické nosítko (asi z USA). Jedná se o nosítko zn. Action Baby. Tady je jejich portál: http://www.actionbabycarriers.com/m_store/c/487
A tady je k němu krátká instruktáž. Líbí se jí design (mě také) a připadá mi lepší než Ergo nebo Manduca?
http://www.youtube.com/watch?…
Nemáte s ním některá zkušenosti? Dokážete uvést pro a proti? Díky moc.
Zapomněla jsem tu instruktáž a recenzi, už jsem ji doplnila. ![]()
Já na to tak koukám, nevím, zda se mi to zdá, či tělo nosítka není tvarované záševky jako na manduce a ergu? Široké je zhruba stejně, neviděla jsem tam žádnou kapsu či jinou novorozeneckou vložku, takže bude vhodné tak od 3-4m, podle velikosti dítěte.
Jinak samozřejmě hezké potisky, ale to má třeba i beco.
ahoj, tak taky mě to dost zajímá, mám dítě co s erádo nosí, kočárek bojkotuje, díky za názory.
holky, jak moc jsou tyto nosítka vhodná pro děti? kvuli jejich zádíčkům?
Designem připomíná hodně Beco. Nevšimla jsem si, jestli se dá upravovat velikost.
A jak vyjde cenově?
Cenově kolem 90 dolarů (dá se najít i levnější), takže na přepočet kolem 1500 Kč + poštovné.
Jestli má vložku nevím......
On je rozdíl mezi nosítkem a ergonomickým nosítkem. Do neerga by dítko nikdy nedala, v ergo jsem nosila asi od 2 měsíců (dítě nevisí za rozkrok, hodně se to podobá nošení v břichu), ale nejsem typická nosička, holky by ti tady daly lepší instruktáž. ![]()
Dita01 píše:
Dita01 píše:
No rozhodně líp jak klokanka
Zádíčka zakulacená, zadeček podsazený, nohy široce rozatžené, to je ok.
Jen mi přijde, že nemá ty záševky, či jen malé, tak si člověk musí víc dát pozor na to podsazení.
Tak jsem vygooglila, že je vhodné od novorozeněte a že jednoduchou úpravou lze docílit toho, aby i úplné prtě bylo v pohodlí.
A ta cena je dost dobrá! Tak proto to tak zkoumáme…
Chawa píše:
Tak jsem vygooglila, že je vhodné od novorozeněte a že jednoduchou úpravou lze docílit toho, aby i úplné prtě bylo v pohodlí.A ta cena je dost dobrá! Tak proto to tak zkoumáme…
A ta jednoduchá úprava je co ![]()
Já měla třeba bondolino, uvádělo se tam, že je od narození, žádnou vložku nemělo a malé miminko se nosilo tak, že mělo nožičky „na žabičku“ a schované pod tělem nosítka. Ale prakticky mi tohle nepřijde moc vhodné, mám dost pochybností o správném postavení páteře a zadečku při takovém nošení ![]()