Ještě stále nemáte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
79943
9.3.20 08:05
@katuska1984 píše:
Na mna hned rano vyskocilo ze vTaliansku vcera zomrelo myslim 130/ludi. Vsetci sa mi smiali, ze to je ako chripka.Ale podla mna nieje

A ty tam bydlíš? A nebojíš se, že třeba zemřeš hladem? Víš kolik lidí už dnes zemřelo hladem? Podle tvé logiky by ses bát měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
9.3.20 08:07

Tyto respiratory ani nebudou. Prede mnou v lekarne (ja zatim rousky ani respiratory doma nestradam) se ptal pan a lekarnice mu odpovedela, ze je to neobchodovatelne zbozi. Prednost pry maji (logicky) nemocnice a lekari. Nabidla mu rousky, tech je pry dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
9.3.20 08:09

@Kosopemi rousky neochrani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79943
9.3.20 08:10

Když nebudeš tolik sledovat katastrofické scénáře, bude ti líp. Patřím do té ohroženější skupiny kvůli věku i jinak a kašlu na to. V podstatě chřipková epidemie jako jiné. I ty možné komplikace jsou hodně stejné. Neber děcko do OC, pokud můžeš vyhni se hernickam a doktorům, chod na procházky, jez ovoce a zeleninu, myj si ruce mýdlem a dychej z hluboka.

Příspěvek upraven 09.03.20 v 08:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.3.20 08:10
@Anonymní píše:
Ja velky..neviem nikde zohnat respirator p3.Najradsej by som deti nechala doma.

A víš, že ten respirátor je jednorázový? Vydrží 8 hodin a ještě s ním musíš umět zacházet. Myslíš, že dětěm maska padne, nebudou na ní sahat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
9.3.20 08:11
@katuska1984 píše:
Na mna hned rano vyskocilo ze vTaliansku vcera zomrelo myslim 130/ludi. Vsetci sa mi smiali, ze to je ako chripka.Ale podla mna nieje

Nechci to nijak zlehcovat, sranda to neni. Je ale potreba zjistit si informaci vice. Obetmi jsou lide 70+ Rizikove jsou samozrejme i skupiny lidi s chronickymi onemocnenimi. Podobne jako u jinych virovych onemocneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
@katuska1984 píše:
@Kosopemi rousky neochrani..

Nerekla jsem, ze ochrani. Ja vim, ze ne. Rikam, ze je panovi prede mnou nabidla lekarnice. Tot vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692

@inkakřivák moje logika s strach se odviji podle toho ze moje dite 2 lete dite ma nemocne srdce a manzel je vlastne v prvni linii.
tim tuto debatu koncim a pozadala jsem o smazani.
hezky den vsetkym

Příspěvek upraven 09.03.20 v 08:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
9.3.20 08:12

Ne a to jsem riziková skupina. Spíš mi dělá daleko větší starost přehnaná hysterie. Lidi jsou jak praštěný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
9.3.20 08:13

Zatím strach nemám, ale jako těhotná bych to chytit nechtěla a o rodiče bych se taky bála, kdyby ten vir dostali.. přijde mi, že lidi myslí jen na sebe, ale to, že to můžou předat na starší generaci je vůbec netrápí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
9.3.20 08:14

@katuska1984 respirátorů je málo, protože je lidi hromadně skupovali, protože jsou marní. A výrobci je ve velkém vyváželi, protože z toho mají neskutečný vývar.
Teď se primárně musí zásobovat zdravotníci, protože by bylo docela blbé, kdyby vám za půl roku řekli, „soráč, ale všichni zdravotníci jsou nakažení. Pokud máte příznaky, zůstaňte doma a modlete se.“ :D
Zdravotníci mají navíc stokrát vyšší spotřebu tady těchto věcí, protože by respirátory a celkově „jednorázové“ hadry, měli měnit u každého pacienta. Takže tam opravdu potřebujou velké množství těchto věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79943

Pokud máš nemocné dítě, tak se přece porad s manželem zdravotníkem, ne? Ale myslím si, že nejlepší je zdravý rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101592
@katuska1984 píše:

A vis kolik za předloňský rok umřelo na naší domácí chřipku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79943
9.3.20 08:16
@Andrejka13 píše:
Zatím strach nemám, ale jako těhotná bych to chytit nechtěla a o rodiče bych se taky bála, kdyby ten vir dostali.. přijde mi, že lidi myslí jen na sebe, ale to, že to můžou předat na starší generaci je vůbec netrápí :nevim:

Jak že myslí jen na sebe? Zdaleka ne každý jezdí na lyže. A ti ostatní prostě dál normálně fungují. Spíš než na bezohlednost druhých bych poukázala řidičům na rizikové chování, pokud se ho dopouštějí. Nic lepšího udělat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79943
9.3.20 08:19
@Létavice1992 píše:
Ne a to jsem riziková skupina. Spíš mi dělá daleko větší starost přehnaná hysterie. Lidi jsou jak praštěný.

Jo taky mám obavy, že potkat tu někteří nedejboze kychnouciho Asiata, oběsí ho na kandelábru. Stačí jen říci nebojím se a hned jsi d.ebil co lyžuje v Itálii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová