Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše:
@inkakřivák Oni nemusí být bezpříznakoví, jen ještě mohou být v IDNavíc spousta lidí příznaky má, ale lékaři je „odbydou“ tím, že nebyli v rizikové oblasti, takže ať si udělají čaj a jdou si lehnout
NO, furt ti to nevychází. Ok, nejsou příznakoví ještě. Ale ty zas děláš, jak kdyby se to přenášelo pohledem a byla 100% riziko infekce. Ty fakt mluvíš o 50% populace. To fakt nemá prakticky žádná infekce ani v době svého maxima výskytu. Není to ani v tom WuChanu. ![]()
Jako OK, vrátilo se 30tis čechů. Ikdyby byl nakažený každý desáty, tak jsi na 3tis. POdle tvé teorie by každý z nich musel nakazit 2000 kontaktů. To snad ne…
Já jsem si skoro jistá, že ten brutus co nám před vánocema skolil celou školku a celou naši rodinu, byl koronavirus, protože jsme měli čtyřicítky, rýmu a kašlali jsme ještě v únoru
kupodivu všichni přežili ![]()
@unuděná píše:
@Lama Lama Já jich právě kolem sebe mám hodně. Praha. Jen zkrátka nebyli lyžovat v Itálii, prostě se „jen“ pohybují mezi lidmi v Praze
NO, já jsem taky praha. Ale 50% jich fakt není.
Dyt ani mezi těmi suspektními kontakty není ani 5% pozitivních. Tak kde bys chtěla nabrat 50% v běžné populaci? To jsi fakt přestřelila.
Jako klidně věřim, ž e jich bude v řádech tisíců, desetitisíců. Ale ne milionů. ![]()
@Lama Lama Fajn, kapku jsem to nadsadila, ale chtěla jsem si trochu rýpnout do hysterie autorky
Dělám v lékárně a můžu ti říct, že už z těch lidí jsem fakt otrávená ![]()
@Jindřiš píše:
@inkakřivák popravde neplasim, na to nemam čas, prace, dcera skoro 16, syn skoro 3 roky a pece i o manzela, leky, prevaz vyvodu k te podpore,atd.fakt mi to vsechno dava zabrat. Bydlime na vesnici, tak snad i to je dobry, kdyz musi k lekari ma prednost, sice lidi v cekarne hnusne koukaji, ale kdyby vedeli, tak by si to s nim nikdo nevymnenil.
Pak jedině poučit dceru, ať už jen kvůli tátovi hodně dbá na hygienu. A manžel tedy nikam nechodí. Takže se neboj, jenom by ti bylo hůř. Blbé žena vesnici nejezdí třeba Rohlík. K nam ne. A když jedete k doktorovi, klidně bych nechala manžela počkat v autě, šla se ohlásit a pak hojení přivedla čekárnou. Sálu na pusu a nos aby lidi se vykašlat. Velký nákup jednou týdně abude to dobrý. Hodně štěstí. A neboj, já se taky nebojím a jsme oba přes šedesát a chlapa už ve špitále dvakrát nahazovali. Bojím se jiných a stokrát horších věci.
@katuska1984 píše:
@unuděná ze ma nekdo strach znamena to, ze je hystericky?
Ne, ale že někdo uvažuje o tom, že nechá děti doma, udělá si zásoby potravin a nevyjde ani s košem bez respirátoru ano. Taky mám strach, mám v rodině 3 velmi ohrožěné jedince, ale nebudu z toho panikařit, ne? ![]()
Taky se bojím a považuji to za projev pudu sebezáchovy
mimo jiné to znamená to, že máme doma (rozumné) zásoby potravin a nejsem trotl, co chodí každý druhý den do krámu, protože proč bych si dělala zásoby, nebudu přece panikařit
takže se výrazně méně vystavuji riziku nákazy, což je pro mě teď v těhotenství důležité. Nepotřebuji ze sebe dělat hrdinku ![]()
@BiancaB Jsi jedna z mála, co to bere takto racionálně
Většina lidí se plácá mezi panikou na jedné straně a ignorem a zlehčováním na druhé ![]()
@katuska1984 je zbytečné mít strach. Je dobře mít respekt. Strach Ti bere schopnost logicky myslet. Stačí se podívat do vedlejší diskuze. Strach třeba vedl k vykoupení rousek, ačkoliv před nákazou nechrání. Strach ti nedovolí informace třídit. Takže ne nebojím se, mám respekt jako před chřipkou a chovám se jako při chřipkové epidemii. Člověk ovládnuty strachem vykoupil gely, nakreckovane zasoby a odmítá posílat detido školy.
Příspěvek upraven 09.03.20 v 08:53
Nemam strach z koronaviru, ale z nasledku, ktere bude mit na poli ekonomiky. Muj soukromy odhad je, ze to pujde hodne rychle z kopce, spousta lidi skonci bez prace a budeme v haji.
Já si myslím, že to do dvou měsíců odezní, k nějakému poklesu dojde, ale to by došlo i tak.
@Jindřiš píše:
@inkakřivák popravde neplasim, na to nemam čas, prace, dcera skoro 16, syn skoro 3 roky a pece i o manzela, leky, prevaz vyvodu k te podpore,atd.fakt mi to vsechno dava zabrat. Bydlime na vesnici, tak snad i to je dobry, kdyz musi k lekari ma prednost, sice lidi v cekarne hnusne koukaji, ale kdyby vedeli, tak by si to s nim nikdo nevymnenil.
@Ba-stet píše:
Jako těhotná bych se víc bála neštovic nebo spalniček
Vysoká horečka může plod poškodit, takže já se jako těhotná bála nákazy virozy, chřipky, anginy, na které trpím. Na místě je obava nákazou koronavirem.
Já se bojím, a stejně bych se bála chřipkové epidemie, ale hlavně mě trápí ta opatření, aby to nebylo třeba na půl roku nebo ještě déle, mám rodinu různě po Evropě… Určitě souhlasím, že ta opatření jsou nutná, jen by mi přišlo hrozné, kdyby to trvalo fakt dlouho…