Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bojim se o manzela, je kratce po operaci, kde mu byla implantovana srdecni podpora a ceka ho opetovne zarazeni na listinu cekatelu na transplantaci, mam o nej strach uz vic jak rok a diky tomuto viru ten strach neprestava.
A teď ti něco prozradím, to už nikam nevylezeš ani zaboha - kdyby se udělaly plošné testy všech lidí na COVID, tak dám ruku do ohně, že minimálně 50% bude pozitivních, spíš víc. Jako chřipka- šíří se rychle, spousta lidí nemá příznaky, kdo je má, léčí se stejně, jako na chřipku - symptomaticky. Karantény a všemožná panická opatření jsou dost zbytečná ![]()
@Andrejka13 píše:
Zatím strach nemám, ale jako těhotná bych to chytit nechtěla a o rodiče bych se taky bála, kdyby ten vir dostali.. přijde mi, že lidi myslí jen na sebe, ale to, že to můžou předat na starší generaci je vůbec netrápí
Jako těhotná bych se víc bála neštovic nebo spalniček ![]()
@unuděná nemyslím si že až tolik, ale věřím, že těch nakažených je víc. A to řádově. Proto nemá cenu plašit. @Jindřiš bych se snažila držet bokem lidí. Tzn. žádné obchody, kino nebo hospoda. Ven jo, ale někam mimo lidi. Totéž bych dělala při každé chřipkové epidemii, on je ohrožený čímkoliv.
Příspěvek upraven 09.03.20 v 08:27
Ne z viru strach nemám, mám strach o stav srdce mého manžela, protože tam je reálný problém.
Desinfekční gel na ruce mám od doby co řádila v Brně žloutenka jej mám stále v kabelce.
@inkakřivák Podle mě jo. Si vezmi, dokud nebyly nařízené karantény, tak mraky lidí se vrátilo z IT z jarňáků, konkrétně ta Praha, to byly tisíce lidí. Pak vesele jedou do práce přeplněným MHD s několika přestupy, jdou logicky na nákupy, oběd, děti šoupnou do školy a školky
Teď už možná je většina lidí opatrnější, ale co z toho, když inkubační doba je až 14 dní ![]()
@unuděná zase kdyby jich bylo tolik, tak by nebyli všichni bezpříznakoví. To prostě procentuelně nevychází. Takže jo, určitě je toho zde víc, ale až tolik zase ne. I když je fakt, že takový ten kašel, únava a teplota, to spousta lidí zaleci přes vikend.
@katuska1984 píše:
@j.a.n.i1 nevim.kolik?
Potvrzenych 202, odhad kombinace s dalsi nemoci 1500-2000.
@unuděná tolik by to, podle mého asi nebylo ale jinak souhlasím.
@unuděná píše:
A teď ti něco prozradím, to už nikam nevylezeš ani zaboha - kdyby se udělaly plošné testy všech lidí na COVID, tak dám ruku do ohně, že minimálně 50% bude pozitivních, spíš víc. Jako chřipka- šíří se rychle, spousta lidí nemá příznaky, kdo je má, léčí se stejně, jako na chřipku - symptomaticky. Karantény a všemožná panická opatření jsou dost zbytečná
50%
To se obávám, že by jsi o tu ruku přišla.
Jako při takové promořenosti, tedy 5 milionů nakažených, by už snad někdo na tom venťáku byl, ne? Nebo mrtví. Já ve svém okolí nemám ani jednu osobu, co by měla v podsledních týdnech horečku. Včetně straší generace i 2 pětadevadesátiletých důchodkyn. Že by to s nima ani nehlo?
@inkakřivák Oni nemusí být bezpříznakoví, jen ještě mohou být v ID
Navíc spousta lidí příznaky má, ale lékaři je „odbydou“ tím, že nebyli v rizikové oblasti, takže ať si udělají čaj a jdou si lehnout ![]()
@inkakřivák popravde neplasim, na to nemam čas, prace, dcera skoro 16, syn skoro 3 roky a pece i o manzela, leky, prevaz vyvodu k te podpore,atd.fakt mi to vsechno dava zabrat. Bydlime na vesnici, tak snad i to je dobry, kdyz musi k lekari ma prednost, sice lidi v cekarne hnusne koukaji, ale kdyby vedeli, tak by si to s nim nikdo nevymnenil.
@Lama Lama Já jich právě kolem sebe mám hodně. Praha. Jen zkrátka nebyli lyžovat v Itálii, prostě se „jen“ pohybují mezi lidmi v Praze ![]()
Ovšem i tak už by se i při té úmrtnost jako mají třeba v Korei museli objevit v těch pěti milionech nakažených lidé s komplikacemi i lidé mrtví. Čísla by to dokázala, a věřím že v téhle době už by se každý podezřelý zápal plic nebo jiné obtíže testoval.