Ještě stále nemáte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.3.20 08:57

Já strach mám z kde čeho, z tohoto teda žádný speciální ne a nevím proč bych mít měla. Spíš už mě to fakt štve, jaká se z toho dělá bublina. No je to nemoc, je tady a ta hysterie k ničemu nepomůže. Do teď tu bylo xy nemocí horších. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
9.3.20 08:58
@inkakřivák píše:
@katuska1984 je zbytečné mít strach. Je dobře mít respekt. Strach Ti bere schopnost logicky myslet. Stačí se podívat do vedlejší diskuze. Strach třeba vedl k vykoupení rousek, ačkoliv před nákazou nechrání. Strach ti nedovolí informace třídit. Takže ne nebojím se, mám respekt jako před chřipkou a chovám se jako při chřipkové epidemii. Člověk ovládnuty strachem vykoupil gely, nakreckovane zasoby a odmítá posílat detido školy.Příspěvek upraven 09.03.20 v 08:53

Souhlasím. Jen „je zbytečné“ mít strach… Píšeš to tak, jako kdyby si člověk mohl přepínat tlačítkem - budu mít strach, nebudu mít strach. Strach je iracionální, strach je emoce. Prostě bud přijde nebo nepřijde. Jde spíš o to, jak s tou emocí naložíš dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
373
9.3.20 09:01

Ne, jsem na hematologii a normálně narvaná čekárna je skoro prázdná. Lidi si drží odstupy, mám v kapse antibakteriální gel a víc dělat stejně nemůžu, takže jsem v klidu. A tak je to teď všude. Lidi jsou opatrní, tak nemám důvod panikařit když na mě nikdo neprská nebo mi nenarušuje bublinu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
9.3.20 09:04

@inkakřivák mam strach jen, kdyz na to myslim, jinak behem dne jsem v jednom kole, ale je to cim dal lepsi, manzelovi se zacina pomalu vracet sila a zacina i pribyvat na vaze. Ve stredu jede na kontrolu na kardio do Brna a má sanitu, koordinatorka, ze na ni ma narok, tak pojede s ní. Po te implantaci se nam zase trochu zmenil zivot, tak snad zadna dalsi komplikace neprijde. Dcera je poucena a malyho si hlidam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.20 09:10

@LilyJane Mám momentálně asi sníženou imunity (jsem těhotná), astma a chronický zánět a i tak nemám z tohoto strach. Pozabíjet to část lidí může, ale nevím že by tomu strach předcházel :nevim: Úplně stejně můžete chytit cokoli jiného i s daleko vyšší smrtností ale do teď to asi skoro nikdo takhle neřešil a teď jen proto, že je to nová nemoc tak se všichni bojí? Vždyť i kdyby se u nás nakazilo 10tis lidí tak je to nějaká menší obec z celé ČR prostě :nevim: V ČR umírá denně přes 300 lidí i bez koronaviru, je to cca 111150 lidí za rok co u nás zemřou, tak když se k tomu přičte za nějaké epidemické období několik i obětí koronaviru (pokud k tomu dojde, ale je možné že ano), pořád by si asi nikdo nevšiml zvláštního výkyvu v té denní statistice. A nakonec i kdyby to vyzabíjelo půl planety, tak pořád asi strach nic neřeší, stejně. :nevim: Jestliže by to byl takovej masakr a trvalo to měsíce, nebo roky, tak se stejně na tak dlouhou dobu málo kdo někam bude schopen schovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.3.20 09:12
@listento píše:
Já se bojím, a stejně bych se bála chřipkové epidemie, ale hlavně mě trápí ta opatření, aby to nebylo třeba na půl roku nebo ještě déle, mám rodinu různě po Evropě… Určitě souhlasím, že ta opatření jsou nutná, jen by mi přišlo hrozné, kdyby to trvalo fakt dlouho…

No to by jsi se teda bat mela!!! Letos v CR na chripku uz zemrely desitky lidi!!! Ostatne jako kazdy rok. A nejak jsem si nevsiml, ze by lidi sileli, tak moc jako kvuli Covidu-19. Ja to blazneni vuubec nechapu :nevim:. Mame v rodine starousky, ja sam mam mensi deti a co? Ona to opravdu je jen, takova jina chripka.

Vysvetlete mi prosim, vy vsichni panikari, proc je vam nebezpecna chripka uplne jedno a neresite ji?? Vzdyt ma sakra vetsi % umrtnosti nez Covid-19…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14616
9.3.20 09:12

Ačkoliv jsem těhotná, nějaké velké obavy nemám. Ale musím říct, že mě docela zaskočilo, kolik lidí se prostě nevzdalo té lyžovačky v Itálii přes jarní prázdniny. U nás dnes začíná znovu vyučování a u synovce ve škole (vesnická devítiletka) zůstává od víkendu několik dětí doma v karanténě. Odjížděli ve chvíli, kdy to pro mě osobně už byl zbytečný risk - a to jsem doteď patřila k těm, kteří se tomu všemu dokázali i zasmát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.3.20 09:15

@Michelle_M podle mě spousta lidí neruší kvůli tomu, že pak může zůstat dva týdny doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.3.20 09:17

Kdybyste si pustili ct 24, tak byste se od odborníků dozvěděli, že to není chřipka a nikdo neví jak se ti bude vyvíjet. A rozumní lidé mají strach i z chřipky. Já se chřipky bojím, obzvlášť v těhotenství můžou být nebezpečné horečky. Pravou chřipku jsem měla dvakrát v životě.

Příspěvek upraven 09.03.20 v 09:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106245
9.3.20 09:19
@Andrejka13 píše:
Zatím strach nemám, ale jako těhotná bych to chytit nechtěla a o rodiče bych se taky bála, kdyby ten vir dostali.. přijde mi, že lidi myslí jen na sebe, ale to, že to můžou předat na starší generaci je vůbec netrápí :nevim:

podle mne to neovlivnis..to by opravdu kazdy musel sedet doma a nevychazet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106245
9.3.20 09:26
@katuska1984 píše:
@unuděná ze ma nekdo strach znamena to, ze je hystericky?

pokud o tom porad mluvi, zaklada diskuze, siri paniku..tak kapku ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37040
9.3.20 09:30
@g.sandova píše:
Kdybyste si pustili ct 34, tak byste se od odborníků dozvěděli, že to není chřipka a nikdo neví jak se ti bude vyvíjet. A rozumní lidé mají strach i z chřipky. Já se chřipky bojím, obzvlášť v těhotenství můžou být nebezpečné horečky. Pravou chřipku jsem měla dvakrát v životě.
:mavam:
JJ. Chřipka, ani Covid-19n nejsou legrace. Ani vlastně jiné virózy.
To jen je takový urban legend: měl jsem nějakou virózu… To jako SARS, chřipku, pravý neštovice, hantavirus, dengue, nebo co? :poblion: :zed: :cert:
A to všechno - a nejen to - jsou virózy…
Jinak „hlavní vlákno“ je tady:
 https://www.emimino.cz/…nkovani/817/
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.3.20 09:33

No a matky neurologické a kardio pacosu taky vědí, co je strach z chřipky, z horečky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.3.20 09:35

@M_Vladim jojo, další diskuze bych nezakládala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.20 09:53

Mně přijde jen úplně absurdní to, že pravděpodobnost, že nás teď zabije koronavirus je ve srovnání se všemi ostatními riziky jaká? Já neříkám že je to úplně v pohodě, ale říkám, že to je jen jedno z mnoha nebezpečí a zvláštní pozornost má díky médiím. Kdyby nebyl internet a televize a… copak by to bylo nějak u nás poznat? Zatím teda těžko. 32 lidí jestli vůbec s teplotou ze skoro 11 milionů by ve svém okolí postřehl málo kdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová