Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@g.sandova píše:
@M_Vladim jojo, další diskuze bych nezakládala
@g.sandova píše:
@Michelle_M podle mě spousta lidí neruší kvůli tomu, že pak může zůstat dva týdny doma
Zrovna jdem to chtela napsat, kolik se najde lidi, co na chvili zmizi a pak nahlasi, ze byly v Italii, aby mohli byt 14 dni doma.
@Markéta80 ne proto, ale proto, ze tech diskuzi je tu dost a pry zbytecne sirim paniku
@Lama Lama píše:
Souhlasím. Jen „je zbytečné“ mít strach… Píšeš to tak, jako kdyby si člověk mohl přepínat tlačítkem - budu mít strach, nebudu mít strach. Strach je iracionální, strach je emoce. Prostě bud přijde nebo nepřijde. Jde spíš o to, jak s tou emocí naložíš dál.
Ano je to emoce, a je na mně jak s ní naložím. Hele i zlost třeba je emoce, a přesto se ji naučím zvládat. Třeba tohle je pro mne dost jednoduché zvládnot. Protože já mám skutečně mnohem větší a horší strach za sebou i před sebou. Takže tohle je prostě brnkajda. na tohle stačí fakt rozum a základní hygiena, není to to, co by mne děsilo. Třeba @Jindřiš se dejme tomu bojí oprávněně, ale ona se musí obávat jakékoliv infekce. Takže tohle je jedna z mnoha. Prostě jde o míru ohrožení. Neumím to jinak říci. Když mne cokoliv ohrožuje, tak si to přeberu ze všech stran, a neupínám se jen na to špatné. Posbírám info, ne z epipi, ale jinde, od odborníků, nějak si to srovnám a jedu dál.
@j.a.n.i1 píše:
Zrovna jdem to chtela napsat, kolik se najde lidi, co na chvili zmizi a pak nahlasi, ze byly v Italii, aby mohli byt 14 dni doma.
60%… ![]()
@g.sandova píše:
Vysoká horečka může plod poškodit, takže já se jako těhotná bála nákazy virozy, chřipky, anginy, na které trpím. Na místě je obava nákazou koronavirem.
Pro těhotnou je nebezpečná každá infekce, stejně jako pro chronicky nemocné, o tom žádná. Jde mi spíš o to, že když byla loni epidemie spalniček, zdaleka těhotné tolik nevyšilovaly. Lidi mají pocit, že těch zdomácnělých nemocí se tolik bát nemusí
A to samé platí pro chřipku - kvůli tomu, že se za ni označuje každé horší nachlazení, se poměrně dost bagatelizuje. A přitom to je vážná nemoc.
Koronavirus je zákeřný dlouhou inkubační dobou a bezpříznakovostí. A jak psala myslím Inka - na místě je respekt, ne nesmyslná hysterie.
@inkakřivák to mas pravdu, ze se bojim jakekoliv infekce, kdyz delame prevaz vyvodu na kabel, tak k tomu mam velky respekt, protoze to neni sranda, zrovna dnes nas to opet ceka.
Jsem rada, ze deti zatim nic neprinesly ze skoly a skolky, (klepu na drevo), ze v ordinacich manzela berou prednostne a kde je potreba dodat jen papir, staci, kdyz prijdu ja. Za rok a pul jsme toho zvladli tolik, ze tohle taky dame, musime, jina moznost neni. Ceka nas jeste transplantace a to teprve bude zaprah na nervy. Ted ta operace byla taky psycho.
@Jindřiš tak ať je líp. Držte se. Dobře, že doktoři mají k těmto pacientům opravdu lidský přístup. Tak se drž, bude jednou taky líp.
@katuska1984 já si myslím, že do léta už bude klid. Je to stejně tak názor jako tohle. On totiž nikdo neví! Chřipkové epidemie taky proletí a za tři čtyři měsíce jsou pryč.
@katuska1984 píše:
Ja velky..neviem nikde zohnat respirator p3.Najradsej by som deti nechala doma.
Zkuste psychiatra, treba Vam pomuze.