Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Ravedd píše:
Jinde asi jo ale školáci v ČR nejspíš ne
Nejsem žádná úzkostlivá matka, ale dítě do nějakých cca 9 let bych tedy celý dny doma samotný nenechala.Jo,chvíli jo, když jsem potřebovala nakoupit, tak klidně myslím od nějakých 5 let, ale 10 hodin fakt ne. Kromě toho, kdyby se zavřely školy, zavřely by se i školky, a školkáči asi ani podle vás doma samy být nemúžou. Nebo taky jo?
@mroe píše:
Nejsem si jista, ze chapu, co si tim chtela rict. Jestli ti neni jasny pojem viroza a rada bys kazdou virozu pojmenovala presne, tak prosim, ucebnice mikrobiologie a zacni. Spouste lidi neni jasny rozdil mezi beznou sezonni virozou, kterou zpusobuje spousta ruznych viru ( dosad si treba pojem nachlazeni) a chripkou, ktera ma jineho puvodce a vetsinou jiny prubeh. Proc se vzil pojem chripka pro bezne nachlazeni, netusim.
Já myslím, že si vážně nepochopila obsah jejího sdělení, já jo a chápu ji 👍
@jipo píše:
Mám tušení, že první nakažení v Itálii byli 31.1. a první mrtví kolem 24.2. Takže asi 3 týdny od prvního nemocného, ještě máme k porovnání čas. Za zhruba 2-3 týdny budeme vidět, kam se to ubírá.
Omyl, to byli čínští turisti, zachycení a izolovaní. Do 21.2. se jinak nic nedělo. Vše se rozjelo až 21.2.
Na hranicích našli prvního s horečkou, je to řidič kamiónu, vykládal zboží u Milána. Odvezli ho do nemocnice.
@renap píše:
Nejsem žádná úzkostlivá matka, ale dítě do nějakých cca 9 let bych tedy celý dny doma samotný nenechala.Jo,chvíli jo, když jsem potřebovala nakoupit, tak klidně myslím od nějakých 5 let, ale 10 hodin fakt ne. Kromě toho, kdyby se zavřely školy, zavřely by se i školky, a školkáči asi ani podle vás doma samy být nemúžou. Nebo taky jo?
Taky tak. I kdyby 6lety mluvil jak kniha, nenecham ho samotnyho od sedmi do ctyr.
@Toluma píše:
@Moise
jo lihove jdou spatne, ale staci digitalni do podpazi, akorat musis merit tech 5 minut, jak to byvalo u rtutaku. Ono je to tak i v navodu. Pipnuti oznamuje jen, ze ten nejrychlejsi vzestup je na konci.
pokud sem merila tech 5 minut, vyslo mi to vzdy stejne, jak rektalni teplota (samozrejme mereno na ditku)
moje overena metoda je, ze pokud digitalni po zapipani ukazuje do 36, tak s merenim koncim. Pokud ukazuje nad 36, merim tech 5 minut. nekdy z toho teplota je a nekdy ne. ale i ten digitalni v podpazi dokaze mit rozdil vic nez stupen. Pokud pockam 5 minut, je to presne
@bejbyn píše:
Na hranicích našli prvního s horečkou, je to řidič kamiónu, vykládal zboží u Milána. Odvezli ho do nemocnice.
A co na tu prostatitidu dostal? ![]()
@AvajBr píše:
@žampionco s teplomerem? Mas prosim nejaky vycuc? Nechtelo se mi cist deset stran
. Ale muzu rict, ze bezdotyk ani digital nemeri spolehlive. Opatruju tu jako poklad dva rtutovy
Ty jediny jsou fakt jistota.
Taky ten rtuťový opatruju jak oko v hlavě ![]()
@fera21 píše:
Já věřím tomu, že byl, nicméně, pokud se tu dneska objeví dva noví uživatelé s nicky Lubos25 a Milous22, tak zdrhám
@renap píše:
O předškolácích tu řeč nebyla bavíme se o školních dětech.
ono je to ve výsledku jedno
Vždyť jak dlouho trvalo než zavřela školy Itálie. Něco přes dva týdny pokud se nepletu. Radši budu mít doma preventivně zdravý dítě než nemocný od kterýho se nemůžu na krok hnout.
A že mezi dětma se to šířit bude. Dítě s chřipkou totiž pravděpodobně do školy nepřijde protože mu není dobře vždyť se to pořád všude řeší že při chřipce je teplota a bolest svalů. Ovšem dítě s koronavirem nemusí mít žádný příznak a vzhledem k neustálýmu zdůrazňování že děti mají lehký průběh je dost pravděpodobný že dítěti skoro nic nebude a tak sedí v tom malým prostoru ve společnosti dalších 20-25 dětí a pěkně to na ně prská takže si nedělám iluze že by v případě školy mělo častý mytí rukou nějaký efekt
@Jj876 píše:
Tak toho příbuzného, co ohrozil vědomě zdravotníky bych zavřela, až zcerna.
Já taky. Hlava mi to nebere ![]()
@stinga píše:
a proč hysterčí Itálie a Čína kvůli chřipečce
Já hysterčit fakt nehodlám, mně je nějaký koronavirus s prominutím u (_._), opět jsme se jako národ předvedli, já mám imunitu dobrou, neznepokojuji se.
@Ginuš píše:
Já taky. Hlava mi to nebere
Ja ne, prachy boli vic. Naparila bych mu VELMI mastnou pokutu. Nechteli mit ostudu, ted ji maji desetinasobnou. A to i v pripade, ze to korona nebude.
A to je nějaký problém, že špatně mluví? To mu znemožňuje se o sebe sám doma postarat? Možná bys měla zapracovat na jeho samostatnosti