Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Nimie píše:
@renap mimochodem já spíš čím dál víc pozoruju docela hysterickou reakci z „opačné“ strany. Jakmile někdo řekne cokoliv ke covidu, stačí surová data nebo i prostě jenom informaci, že bylo doporučeno aby děcka zůstala doma - což koneckonců je infromace která by se mezi ty lidi měla dostat, že jo. Tak spousta lidí i na takovou zcela neemotivní informaci najednou reaguje stylem "co panikaříš, ty jsi další z těch bláznů, akorát to přiživuješ, to není pravda, atd…). Klidného na té reakci není vůbec nic, jen se s tim ti lidi vypořádávají jinak.
Taky mám tenhle pocit. ![]()
@alifie píše:
V Číně to bylo už v prosinci - Taiwan kvůli podezřelým pneumoniím v Číně začal měřit teplotu lidem přijíždějícím z Číny už 31.prosince!
A studie mluví v případě neplodnosti o podezření, nejde o jistotu.
Tak v tomhle snad pár dní nehraje roli. Zajímalo by mě i jak přišli na to podezření, ale zase jestli to někdo v lednu prodělal a v březnu už má podezření na neplodnost, tak to znamená že už nejmíň měsíc veselé trtka a chce se množit. Tak to asi taková hrůza nebude. ![]()
@Klopotkova píše:
Ne, nemám strach, je to chřipka, s příchodem jara a vyšších teplot bude po koronaviru, hysterie, která se děje v ČR nemá obdoby, už mě to pěkně s.ere.
a proč hysterčí Itálie a Čína kvůli chřipečce
@Šáruší píše:
nesmí mezi lidi, to znamená, že se od pondělí nebude opakovat situace, kdy několik spolužáků, co bylo v Itálii a ještě se tím chlubilo, zasedlo pak do lavic společně s ostatními dětmi. Příští týden nám ukáže, co z toho bude. Takže minimálně těmto situacím by se zamezilo, nesmí mezi lidi, takže nebudou s dětmi v narvaném ranním školním autobuse třeba. Nesmí mezi lidi, takže s tebou nebude celý den dřepět v jedné kanceláři třeba. Každý byť malý pokus o zpomalení šíření nákazy se počítá.
tyjo co toto? To jsem po ránu nečekala
. Jinak ta info o tom digitálním teploměru je fakt super
tak já celou dobu měřím špatně.
takže + 5 minut. Díky díky díky. No a pak že to tu je jen samá hysterka a nikoho tím neobohatí. Prdlajs já jsem obohacená hned po ránu.
@žampion
co s teplomerem? Mas prosim nejaky vycuc? Nechtelo se mi cist deset stran
. Ale muzu rict, ze bezdotyk ani digital nemeri spolehlive. Opatruju tu jako poklad dva rtutovy
Ty jediny jsou fakt jistota.
@astoret píše:
Hmm. a kdyz zjisti, ze nekdo byl v obchode, tak co..to de hodlate doma zabarikadovat na neurcito? Zivot jde dal, dodrzovat zakladni pravudla, ale nevychazet ven, co treba ty prodavacky, ty do prace musi, vsichni musi do prace, to se ma jako cela Praha zavrit doma?
Bez kina, divadla, fotbalu a školní docházky (s úkoly přes internet) by se život v Praze nezastavil, a šíření by to výrazně zpomalilo.
Tak to Slovensko je vyborny. Uprimne, jsem rada, ze se to stalo v Kosicich, k nam se ta informace dostane celkem rychle a snad to nektere aspon trochu pouci. Pribuznemu bych naparila opravdu tucnou pokutu, prachy na lidi plati nejvic.
@fera21 píše:
No ty vole, tak to máme hysterický matky, uctívače velké chřipky, pár falešných doktorů, nějakýho toho ekonoma, mou maličkost, teďka náboženský fanatiky. Tady už fakt chybí akorát Jakeš se Štrougalem a bude to komplet.
Ne, ne, ještě chybí uslintaný ouchyl ![]()
@stinga píše:
a proč hysterčí Itálie a Čína kvůli chřipečce
To taky nechápu
vždyť je to jen další viróza
Líbí se mi, jak coronaviru jsi se všude dočetla celá léta, neměla jsi chřipku, byla to jen viróza. Kdyby to byla chřipka, tak bys věděla, to je docela hnusná nemoc, většina lidí má virózu, co mají ty teploty a kašel a za týden jsou v pořádku a říkají tomu chřipka, ale žádná chřipka to nebyla, byla to jen viróza. Takže prostě viróza je léta zažitá taková ta sezónní nemoc s kašlem, rýmou, teplotama ( ne úplně horečkama) co jí do týdne, většinou během tří dnů, vyležíš. Měla jsi virózu a ne chřipku. Viróza je něco lehčího, jen kucínky, oproti chřipce. Náhle tu máma koronu a hle, náhle nám zde i místní lékař píše jen další viróza. Čímž to v podstatě degraduje na tu banální nemoc s rýmou, kašlíkem a teplotkou, protože to doteď byla viróza. I obvodní lékař ti řekl žádný chřipka, ale lehká viróza a neschopenku jsi dostala tak na týden. Pokud se člověk ohradí, je mu vysvětleno, že viróza je všechno virové. Takže už odteď nebudeme říkat mononukleóza nebo žloutenka, protože to je vlastně taky viróza. Výraz viróza dostal nový rozměr
Prostě v Itálii trochu viróza no
Co bychom se tím vrušovali
@renap píše:
Tak v tomhle snad pár dní nehraje roli. Zajímalo by mě i jak přišli na to podezření, ale zase jestli to někdo v lednu prodělal a v březnu už má podezření na neplodnost, tak to znamená že už nejmíň měsíc veselé trtka a chce se množit. Tak to asi taková hrůza nebude.
Zdroje se dají dohledat na webu v angličtině. Kdyby tě to opravdu zajímalo.
@Ravedd píše:
Taky takhlavně aby tohle nepraktikovali na hranicích
![]()
Neeee
![]()
@alifie píše:
Bez kina, divadla, fotbalu a školní docházky (s úkoly přes internet) by se život v Praze nezastavil, a šíření by to výrazně zpomalilo.
To je furt dokola s těma školkama školama, kdo s těma detma bude doma?