Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@stock píše:
Hm, já v tom pořád nevidím, to vypuknutí/potvrzeni nemoci, kdy se clovek logicky stává siritelem té nemoci. Právě proto, že řada lidí nemá příznaky neznamena to, že u nich nemoc už neprobíhá/nevypukla. V tom je ta zaludnost SARS-CoV-2 si myslím. Nakazeni neznamena jiz probihajici nemoc, kdy je clove šiřitel.U lidí nad 80 let byla úmrtnost 14,8 procenta, u osob ve věku 70 až 79 let byla úmrtnost 8 procent a mezi 60 a 69 3,6 procenta. U dětí mladších 50 let je úmrtnost pod 0,5 procenta.
diferenciální diagnózy: pneumonie, chřipka, jiné viry.
Tohle jsem se dočetla já. A je to tu taky Evropa
Jasně ja te asi chápu, já buď po prvé nepochopila co po ní chceš, nebo jsem obsah chelsinky sdělení pochopila jinak než ty.. Ale asi na jednom se shodneme, člověk nakaženy convidem může být nakažlivý i bez zjevnych známek příznaků, přesná doba nakazlivosti před není přesně známá.. A já si to asi musela dvestekrat ted přečíst než mi došlo co po mně chceš jsem fakt dneska (nejen dneska
) nějaká natvrdla
jasně snažíš se mi říct, že to ze je někdo nakaženy neznamená, že to může šířit, protože nemoc ještě v těle proste nepropukla, ale jakmile propukne clovek se stává siritelem i když ty příznaky treba nema že jo?! 🙂
@Klopotkova píše:
Já hysterčit fakt nehodlám, mně je nějaký koronavirus s prominutím u (_._), opět jsme se jako národ předvedli, já mám imunitu dobrou, neznepokojuji se.
Hystercit ne, ani to nikde nevidim, ale urcita opatrnost je na miste. Vsichni v narode nejsou odolni s ukazkovou imunitou.
A prubeh je daleko tezsi nez u chripky.Ted to rikal epidemiolog.
@vbarav píše:
To já se klidně přiznám, já pravopis neřeším, moc se na to nesoustredim, nepřijde mi to podstatný pro život, samo psát někam nejakej oficiální dopis, tak si dám záležet, ale jinak tím moc neztrácím čas, plus tady mi to občas ještě opraví mobil takže věřím, že hrubek jak máku, ale těžkou hlavu si z toho nedělám 😁 a pojem hysterie by si tady měli někteří nastudovat než budou některé osocovat, že jsou hysterky což je aspoň z mého úhlu pohledu podstatnějsi než moje nasCHle 😂 👍
Ty ses nejak na tu hysterii upnula, hele. Ze by dosly argumenty, bezne se hysterie pouziva i v techto vyznamech, byt pojem toho slova je jiny, z am jo, ale pouzivat ho budu dal i takto. No muzu ho kvuli tobe nahradit davovym silenstvim..i kdyz i s tim bys asi mela problem..kdyz ono to hromadne chovani tak nevyzni ![]()
@jannina1 píše:
Hystercit ne, ani to nikde nevidim, ale urcita opatrnost je na miste. Vsichni v narode nejsou odolni s ukazkovou imunitou.
A prubeh je daleko tezsi nez u chripky.Ted to rikal epidemiolog.
Obezřetná jsem, dodržuji zvýšenou hygienu, jím vcelku zdravě, víc pro to udělat nemohu.
Hysterčit a vytvářet katastrofické scénáře nebudu.
Děti mám 10 a 8 a taky bych je celou pracovní dobu několik dní samotné doma samotné nenechala. Ne ze strachu, ale tak z nějakého soucitu nebo jak to nazvat.
Odpoledne nebo dopoledne 3-4 hodiny výjimečně nechám.
@Ravedd píše:
O předškolácích tu řeč nebyla bavíme se o školních dětech.ono je to ve výsledku jedno
A že mezi dětma se to šířit bude. Dítě s chřipkou totiž pravděpodobně do školy nepřijde protože mu není dobře vždyť se to pořád všude řeší že při chřipce je teplota a bolest svalů. Ovšem dítě s koronavirem nemusí mít žádný příznak a vzhledem k neustálýmu zdůrazňování že děti mají lehký průběh je dost pravděpodobný že dítěti skoro nic nebude a tak sedí v tom malým prostoru ve společnosti dalších 20-25 dětí a pěkně to na ně prská takže si nedělám iluze že by v případě školy mělo častý mytí rukou nějaký efekt
Vždyť jak dlouho trvalo než zavřela školy Itálie. Něco přes dva týdny pokud se nepletu. Radši budu mít doma preventivně zdravý dítě než nemocný od kterýho se nemůžu na krok hnout.
Dítě s chřipkou teda do skoly klidně přijde. Protože neustále u nás ve skole řešíme, ze si rodiče vyzvedavaji děti v průběhu vyučování s vysokyma teplotama a ze jim není dobre.
A nikdo mi nevymluví, ze když má dítě v deset hodin 39, ze mu ráno nic nebylo
@Pam12 píše:
Dítě s chřipkou teda do skoly klidně přijde. Protože neustále u nás ve skole řešíme, ze si rodiče vyzvedavaji děti v průběhu vyučování s vysokyma teplotama a ze jim není dobre.A nikdo mi nevymluví, ze když má dítě v deset hodin 39, ze mu ráno nic nebylo
A tak to se mi stalo snad se všema. Nemocný děti upíchnout nikam nepotřebuju, klidně s nima zůstanu doma, nemocný bych je do školy/školky neposílala, ale stalo se. Ráno v pohodě a pak volali, ať si pro ně přijedu.
@mroe píše:
Ja ne, prachy boli vic. Naparila bych mu VELMI mastnou pokutu. Nechteli mit ostudu, ted ji maji desetinasobnou. A to i v pripade, ze to korona nebude.
To máš pravdu. No štěstí, že to příbuzná řekla.
@badaboom píše:
A co na tu prostatitidu dostal?
Měl i jiné příznaky-zimnice, bolesti v krku, takže ho budou testovat na koronu.
Asi to nějaký smysl má, podchytí se aspoň nějaké případy.
@Pam12 píše:
Dítě s chřipkou teda do skoly klidně přijde. Protože neustále u nás ve skole řešíme, ze si rodiče vyzvedavaji děti v průběhu vyučování s vysokyma teplotama a ze jim není dobre.A nikdo mi nevymluví, ze když má dítě v deset hodin 39, ze mu ráno nic nebylo
No z toho se snad stal sport. U syna ve tride jsou nemocni, dokonce jedna divka pry mela vysoke horecky a do skoly min. tyden chodila. A 30 zaku pohromade 7-8 hodin udela taky sve.
@Pam12 píše:
Dítě s čímkoliv do školy přijde ale to už je o nezodpovědnosti rodičů. Tady se taky často dočteš že dítě který má nudli u nosu jde do školy protože rodiče si nemůžou dovolit zůstat doma a co je jim do ostatních dětí a jejich rodičů. Zrovna nedávno jsem tu takovou diskusi četla tam dokonce dítě kašlalo. Ale dítě kterýmu na pohled nic není dá do školy každý rodič i ten který by jinak nedal do školy dítě ani kdyby mělo jen rýmu
tak jsem to myslela ![]()
Příspěvek upraven 09.03.20 v 09:52
@Pam12 píše:
Naše malá má taky teplotu z hodiny na hodinu.
Naposledy měla zápal plic bez teplot. Učitelka nám odpoledne řekla, že hrozně kašlala. Druhý den dr a zápal plic.
Hlídání mám, takže nepotřebuji posílat nemocné do školky…
@Šáruší píše:
Já ne, na mě ani nekoukej. Cizí děti doma nechci.
Já tedy myslela, že jako děti krom první třídy zvládnou být doma přes den samotnéusuzuji z toho, že mám doma druháka, který tedy zvládá být sám doma, sám jezdí do školy a ze školy už od první třídy a má k dispozici mobil.
a JAK DLOUHO SI PŘEDSTAVUJEŠ, ŽE TY DĚTI SAMI TAKLE DOMA BUDOU? Půl roku, dokud bude vir v Evropě?
@alifie píše:
Ten, kdo je s nimi o letních prázdninách.
Ten vyčerpá dovolenou za letní prázdniny. Coronavir bude v Evropě pár měsíců.
@Ravedd píše:
Já když to tu čtu tak si říkám jak je možný že žijupoprvé sama doma jsem byla na konci první třídy když jsem měla rýmu a máma mě nechtěla nemocnou poslat mezi děti. A to tenkrát nebyla možnost kontroly protože mobily ještě ani nebyly. a v době kdy je možný dítě kontrolovat přes telefon je div že ne trestný nechat doma bez dozoru i čtvrťáka. A to jsem úplně zapomněla zmínit že tenkrát byla jediná zábava doma knížka a nebo televize kde byly 4 programy možná ani to. Dneska jsou i v tomhle možnosti úplně jinde
Jo, jenže jak dlouho jsi byla takle doma? Týden? Max 2. Ale vy tu mluvíte o karanténím opatření už několik týdnů zpátky. A to nejsme ani na začátku, máme tu 32 případů. Ted si vem že ty děti chceš nechat doma až do té doby, dokud bude v ČR a okolí jeden jediný případ
@badaboom píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Normálně ctouci a myslící clovek pochopí, že je tam zapomenuto slovo osoby/lide.
Tys nepochopil.? A nezapomeň to dělit dvema ![]()