Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@stock píše:
Presne, děkuju za preklad![]()
K tomu, že se tim da onemocníte 2× rikaji, že to není řádně dolecene a „vykvete“ to znovu. I kdyz ted uz opatrněji říkají, že krátce po onemocneni a řádném uzdraveni to clovek znovu nechyti. Třeba mysli na zadni vratka( případne zmutovani viru), nevim, nejsem odbornik.Etiologie. Kontakt s infikovanými zvířaty. K infekci může dojít mezi lidmi při blízkém kontaktu, například kapenkova infekce. Protože kapenkova infekce je považována za největší riziko infekce, riziko infekce by nemělo nastat dříve, než pacient začne kašlat. Informace o tom, že v inkubačním období existuje infekční riziko, jsou proto nepravděpodobné, hodnocení také uvedla WHO.
Tohle jsem se taky dočetla. Badaboom, můžeš to zkorigovat?
Tak super jsem rada, ze jsem to konečně pochopila správně 😁 👍 🙂 takže je tam jakoby šance na vypěstovani imunity, ale pokud to zmutuje dá se to chytnout znovu? Tak s těmi případy, kdy to bylo 2× to bylo v Číně a oni je nějak opětovně neotestovali ne a prohlásili je za zdravé?.. Asi je tam určitě nižší šance přenosu, když člověk na druhyho nepraská a nekasle, ale pokud si někdo teoreticky oblizne ruce, sáhne na nákupní košík a ja sáhnu chvili po tom na košík a do oka, tak se taky nakazim že? Proto tolik upozorňuji na mytí rukou a zvýšenou hygienu
🙂
@lucenka tak určitě. Ale já jsem konzerva sedící na jednom místě 10 let pro mě by to důvod hysterčit byl. ![]()
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) řekl po jednání Bezpečnostní rady státu, že vláda se rozhodla pro dodatečné vybavení nemocničních oddělení, kde by v případě potřeby leželi nakažení lidé. Jelikož nový koronavirus způsobuje plicní onemocnění, jde o vybavení tohoto druhu. „Chceme pořídit nové umělé plicní ventilátory, pořídíme zhruba 150 ventilátorů,“ uvedl Vojtěch.
Na hranicích v Rozvadově odstavili autobus na lince z francouzského Chambéry do Prahy. Cestuje v něm osm lidí a všichni – kromě dvou řidičů - mají horečku. Autobus projel Mnichov a Norimberk. Nyní se čeká na rozhodnutí, co se stane s lidmi, kteří mají teplotu kolem 38 stupňů.
@Lama Lama já si nepředstavuju nic, pokud zavřou školu, tak jsou děv možnosti, buď s nimi budou rodiče doma a jak si to udělají ti rodiče netuším, nebo prostě budou děti samotné doma na telefonu, pokud to rodiče nebudou mít jak udělat. Pokud zavřou školy, bude situace vážná, jen tak z plezíru je nezavřou, právě proto, že se berou ohledy na to, jaké komplikace to způsobí. Pokud je ale zavřou, a rodič nebude moct být doma, tak holt děti budou doma samotné, podle mě to zvládnou druháci už v krizi, pokud to bude nutné. Třeťáci už určitě. Je to krajní krizové řešení, proto ho neudělají jen tak, pokud ho udělají, tak se to bude muset zvládnout, i když to nebude příjemné.
Stát chce kvůli šířícímu se koronaviru nakoupit 150 umělých plicních ventilací. Nyní stát disponuje dvěma desítkami na 100 000 obyvatel. Policie, hasiči a celníci budou kontrolovat zdraví pasažérů v mezinárodních vlakových spojích. Má jít o zhruba 40 spojů
@Baba píše:
Taky tak. I kdyby 6lety mluvil jak kniha, nenecham ho samotnyho od sedmi do ctyr.
až by se tomu dítěti něco stalo to by byl hon kde jako byli rodiče
nejde pořád srovnávat co bylo za nás. Já neuměla pořádně ještě hodiny ale jak svítily pouliční lampy věděla jsme že mám jít domů. Chodila jsem do školy od prvního dne 1. třídy. Když si vzpomenu že většinou nešel semafor přebíhala se silnice
nejstaršího bych asi i nechala ten byl od mimina strašně klidný a co se mu řeklo udělal, malou fakt, jo je rozumná ale samotná doma
Jiné je jít na nákup nebo když jdu vyvenčit psy, ale tolik hodin to je o průser ![]()
@Klopotkova píše:
Nic si pouštět nehodlám, co po mně vlastně chceš, mám se celé dny třepat jak drahý pes a hysterčit nad tím, že třeba já nebo někdo jiný tady v republice dostane coronavirus?
Ne to nechci, jen se mi nelíbí, jak to bagatelizujes, já se treba taky nebojim o sebe, ale o své blízké, kteří mají určité dispozice k tomu, aby na koronavirus klidně zemřeli.. A ne nejsem hystericka i když mysli si co chceš.. A tohle bagatelizovani mi prijde i nevhodný vzhledem k obětem.. Jinak je mi zcela jedno co děláš 🙂 ale říct ja se nebojim ja mam dobrou imunitu mi prijde kratkozraky, bohužel i v ČR jsou lidé, kteří ti to můžou závidět, protože ohrožení jsou a je jich celkem dost.. Navic nikdy nemůžeme spolihat v to, že jsme naprosto zdraví, mám kamarádku ta donedávna vůbec netušila, že má cukrovku a ma ji docela těžkou a musi si píchat inzulín a to by ještě nedávno mohla říct ja jsem úplně zdravá.. Tím tě nechci nijak děsit ani nic podobného bylo to jen pro příklad 🙂 👍
Plavba snů.
Vysněná plavba na lodi MSC Opera z italského Říma přes Janov, Řecko a Kypr do Izraele a zpět se pro rodiče s dospělým synem z Česka stala dovolenou zoufalství a strachu. V ceně 100 tisíc korun. U pasažéra „plujícího města“ pro 2300 osob byla prokázána nemoc Covid-19. I těmto případům má zabránit povinná karanténa, do které uvalila italská vláda celý sever země
@lucenka prosím tě, jak to u vás funguje, když zavřeli ty školy? Jelo se tam jako ještě pro učebnice ( obě moje děti mají drtivou většinu ve škole ) a pak vám dávají denní rozpisy učení, co se ty dětí mají učit? Nebo jak to funguje?
@Markéta80 píše:
až by se tomu dítěti něco stalo to by byl hon kde jako byli rodičenejde pořád srovnávat co bylo za nás. Já neuměla pořádně ještě hodiny ale jak svítily pouliční lampy věděla jsme že mám jít domů. Chodila jsem do školy od prvního dne 1. třídy. Když si vzpomenu že většinou nešel semafor přebíhala se silnice
nejstaršího bych asi i nechala ten byl od mimina strašně klidný a co se mu řeklo udělal, malou fakt, jo je rozumná ale samotná doma
Jiné je jít na nákup nebo když jdu vyvenčit psy, ale tolik hodin to je o průser
Každýmu dle vlastního vědomí a svědomí
když zavřou školy ať si dělá každý co chce. Ty co se bojí můžou s dítětem zůstat doma, kdo se nebojí půjde do práce. Nevím co přesně je jinýho na nechat doma samotný dítě před 20 lety a nechat dítě doma teď
ale jak říkám každýho věc ![]()
@vbarav píše:
Ne to nechci, jen se mi nelíbí, jak to bagatelizujes, já se treba taky nebojim o sebe, ale o své blízké, kteří mají určité dispozice k tomu, aby na koronavirus klidně zemřeli.. A ne nejsem hystericka i když mysli si co chceš.. A tohle bagatelizovani mi prijde i nevhodný vzhledem k obětem.. Jinak je mi zcela jedno co děláš 🙂 ale říct ja se nebojim ja mam dobrou imunitu mi prijde kratkozraky, bohužel i v ČR jsou lidé, kteří ti to můžou závidět, protože ohrožení jsou a je jich celkem dost.. Navic nikdy nemůžeme spolihat v to, že jsme naprosto zdraví, mám kamarádku ta donedávna vůbec netušila, že má cukrovku a ma ji docela těžkou a musi si píchat inzulín a to by ještě nedávno mohla říct ja jsem úplně zdravá.. Tím tě nechci nijak děsit ani nic podobného bylo to jen pro příklad 🙂 👍
Nebuď hloupá, řešíš, co by, kdyby, kdyby byly v pr.deli ryby, nebyly by rybníky, zřejmě nemáš nic jiného na práci než se třepat nad koronavirem a řešit, jestli náhodou někdo zdravý není nemocný ![]()
@Ravedd píše:
Každýmu dle vlastního vědomí a svědomíkdyž zavřou školy ať si dělá každý co chce. Ty co se bojí můžou s dítětem zůstat doma, kdo se nebojí půjde do práce. Nevím co přesně je jinýho na nechat doma samotný dítě před 20 lety a nechat dítě doma teď
![]()
ale jak říkám každýho věc
Tak já nevím, jak bych to udělala. Dítě chodí do školky. Jsem sama a hlídání nemám. ![]()
@Klopotkova píše:
Nebuď hloupá, řešíš, co by, kdyby, kdyby byly v pr.deli ryby, nebyly by rybníky, zřejmě nemáš nic jiného na práci než se třepat nad koronavirem a řešit, jestli náhodou někdo zdravý není nemocný
Pro hlupáka každý hloupý
![]()
Počet nakažených novým koronavirem v Německu dnes přesáhl 1000 a vyšplhal se na 1112. Informoval o tom Institut Roberta Kocha. Jen od nedělního odpoledne tak přibylo přes 200 infikovaných. Počet případů nákazy koronavirem v Rakousku do dnešního rána stoupl na 112.
Rakouský kancléř Sebastian Kurz v neděli nevyloučil přijetí rozsáhlejších opatření proti koronaviru. „Musíme zabránit rychlému rozšíření koronaviru současně s chřipkovou vlnou,“ upozornil Kurz. V úvahu podle něj připadá zavření škol, školek a univerzit. „Ve správný okamžik, při správném dávkování,“ poznamenal k možným opatřením.
https://www.ceskenoviny.cz/…viru/1863685
Uvidíme, kdy v Rakousku zavřou školy. ![]()