Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@alifie píše:
100× kolem dokola![]()
![]()
Ať chodí do školy jen děti, u kterých to jinak nejde. Je to opravdu tak těžké pochopit? zed:
S tím souhlasím, když ne celý školy proč alespoň nevyhlasi že kdo může má si dítě doma nechat. Praha 6 vyhlásila že kdo nemusí ať děti do školy neposílá. Ústecký kraj má taky nakažený ale žádný takový prohlášení nepřišlo ![]()
@alifie píše:
100× kolem dokola![]()
![]()
Ať chodí do školy jen děti, u kterých to jinak nejde. Je to opravdu tak těžké pochopit? zed:
pro některé je, klidně to vzdej. ![]()
@mroe píše:
Diky, precetla jsem a opravdu me to moc neuklidnilo. Skoro bych rekla, ze je fajn, ze tomu lidi moc nerozumeji… Cernej Petr je proste pruser.
holky, hodite prosim screenshot z toho Twittru?
@alifie Akorat si myslim, ze Bazilis neni doktor, ale zachranar, co jezdi rychlou. Coz nic samozrejme nemeni na prispevku…
@Ravedd píše:
I kdyby každý třetí tak plno firem může zavřít protože nerozjedou linky možná ani na jedný směněPříspěvek upraven 09.03.20 v 11:42
asi jo, zase to odreme my bezdetni ![]()
@mroe píše:
@alifie Akorat si myslim, ze Bazilis neni doktor, ale zachranar, co jezdi rychlou. Coz nic samozrejme nemeni na prispevku…
Nemá titul MUDr.? ![]()
Edit: Je fakt, že vycházím ze seriálu „Sanitka“ - tam ten člověk, co v sanitce seděl vedle řidiče, byl doktor. ![]()
Příspěvek upraven 09.03.20 v 11:57
@alifie píše:
Nic - když se školy, kina, sportovní akce, divadla,… nezavřou v čas, tak to bude jen horší, protože pracující odpadnou houfně v příliš krátkém časovém rozmezí.
A bez kin, sportovních akcí, ježdění na konference,… i bez školní docházky se dá měsíc či dva celkem v pohodě přežít, když funguje internet.
To já souhlasím, jen by mě zajímalo, jak to udělají rodiče skolkovych dětí…
@alifie píše:
Nemá titul MUDr.?
nevim, ale rekla bzch, ze tam ma zabery ze sanitky a odkaz na paramediky…
@Lama Lama od kdy je osetrovne na neomezenou dobu? Je to presne 9 kalendarnich dnu jedina vyjimka 16 dnu pro osameleho rodice.
@AvajBr píše:
holky, hodite prosim screenshot z toho Twittru?
Jde to normálně rozkliknout ![]()
@stock píše:
To já fakt nevím, jenom jsem přemýšlela, proč říkají, že kratce po prodelane nemoci to clovek nechyti. znovu. Uvízla jsem na slove krátce. Tak mě jen napadlo, že ten virus zmutuje, a půjde na to jinakKoukam, ze tomu viru davam lidsky vlastnosti
Asi je v ty Číně neotestovali dostatecne/vícekrát. Jo, držet vzajemne od sebe dostatečnou vzdalenost (vím MHD problem), nikde se po obliceji nestourat
, myt radne ruce sobe i detem(na ty v myti rukou dohlednout), nenechat si prskat/kychat/kaslat do obliceje. Mit v kapse flasticku/cestovni baleni s dezinfekci a občas tím „namasirovat“ ruce, pokud je clovek hodne neklidny. Ted tu o tom zrovna mluvi lékaři a vrchní epidemiolog. Ale i ja si osobne myslim, ze je to zkratka novy druh chripky proti ktere zatím není vakcína a trocha pozornosti a opatrnosti je namístě. To jak pro nejvíc ohrožené, tak i pro ty, co by je mohli ohrozit.
Podle toho asi i počítají s možností mutace, což se ví, že mutovat může.. Někdo tu dokonce psal, že když od někoho chytnu vir, není už totožný s tím virem od toho co mě nakazil, nebo aspoň jsem to tak pochopila.. Přijde mi že o těch mutacích se moc nemluví, psali tedy cosi o tom, že má dvě mutace, ale víc jsem neviděla.. I když to krátce vyznívá dost zvláštně na mě to působí, ale fakt jenom působí, jak kdyby tím kratce mysleli než zas potkáš někoho, kdo má v sobě jinou mutaci a prskne to na tebe zase.. Ja asi teď u sebe největší problém vidím v tom, že mám malý děti a ty všude a na všechno sahaj a hlavne hned si sahaj do obličeje, prijde mi to dost neuhlidatelny.. A další věc někde byl článek, je těžké nesahat si do obličeje, tak když jsem byla naposled v obchodě opravdu sem si to zkusila na to myslet a nesahat a jo není to jen tak, taky to chce u těch s dlouhejma vlasama gumičku, protože ty mi právě lezly do obličeje a chtela jsem si to furt spravovat a udržet odstup od lidí bude malinko taky zádrhel, aji jsem pozorovala lidi jak nevědomky stojí hned vedle sebe, nebo ženskou u jiný pokladny co byla dost blízko prodavačky a raz dva by to na ní praskla
to jen takovej můj osobní průzkum 😁.. Co ve mně ještě vzbuzuje určitý obavy je to zda po prodělani nemoci opravdu nebudou nějaké trvale následky.. No a myslím, že tohle nám ani pořádně po pravde neřeknou dokud nebude po.. Ale tak snad tam žádné nebudou.. Jinak je vidět, jak málo je vir prozkoumany, ptali se u nás v TV v rozhovoru s někým (nepamatuji si jméno) jak jsou na tom těhotné a on nedokázal odpovědět, říkal, že neví a ze těhotné ženy se mají chránit vždy to je celý..
@Ravedd píše:
S tím souhlasím, když ne celý školy proč alespoň nevyhlasi že kdo může má si dítě doma nechat. Praha 6 vyhlásila že kdo nemusí ať děti do školy neposílá. Ústecký kraj má taky nakažený ale žádný takový prohlášení nepřišlo
Ale vy už několik týdnů chcete jako preventivní opatření uzavření škol, ne to, že kdo může nechá dítě doma. O to jde, že prostě je plno firem, fabrik, nemocnic, institucí zaměstnává matky malých dětí a když ty zůstanou doma pár týdnů, jen tak preventivně, tak prostě nebude mít kdo pracovat. Jak by se ti líbilo, kdyby se zavřela porodnice, jenom proto, že z 35 zaměstnanců jich 19 zůstane doma, jen tak, se zdravýma, preventivně a ty pojedeš rodit někam 50 km daleko, kam jsi vůbec nechtěla.
@alifie píše:
@stock Podle dostupných informací se to chová jako celkem normální virus - v tom smyslu, že po prodělání stoupají protilátky, takže člověk bude nějakou dobu chráněný. Zatím se neví, jak dlouho.
Aha takhle.. A bude chráněny i před případným zmutovanym virem nebo ne?
@renap píše:
Ale vy už několik týdnů chcete jako preventivní opatření uzavření škol, ne to, že kdo může nechá dítě doma. O to jde, že prostě je plno firem, fabrik, nemocnic, institucí zaměstnává matky malých dětí a když ty zůstanou doma pár týdnů, jen tak preventivně, tak prostě nebude mít kdo pracovat. Jak by se ti líbilo, kdyby se zavřela porodnice, jenom proto, že z 35 zaměstnanců jich 19 zůstane doma, jen tak, se zdravýma, preventivně a ty pojedeš rodit někam 50 km daleko, kam jsi vůbec nechtěla.
a jak je tedy možné, že to v jiných zemích funguje?
v čem je ČR tak specifická, že by se všechno sesypalo, kdyby se zavřely školy?
Ono je logické, že třeba na nějaký vir může člověk získat imunitu, ale zde jsou už dokázané re-infekce, dokonce následovala smrt do 5 dnů (četla jsem o takovém případu v Číně), tak to nevypadá na žádnou imunitní odpověď a každá nová mutace bude jako nová nemoc. Já se teda nelakuji tím, že budeme jako populace časem imunní.
Na ebolu nebo SARS by také lidi imunní nebyli, kdyby to znovu přišlo.